Calendarul gradinarului vesel (25)
Raspunsuri - Pagina 15
Carmi spune:
Fetelor, chiar, cum vedeti capusele? Eu locuiesc in ´patria´lor, sudul Germaniei, e plin aici si se discuta f mult pe tema asta in presa, se fac informari in scoli, gradinite, etc.. Intreb pt ca pana acum nu am auzit pe nimeni sa le vada, cat sunt nimfe sunt atat de mici ca-s greu de vazut cu ochiul liber prin gradini. Fabiano a avut de doua ori, una in brat si una pe spate (desi era dat cu spray impotriva bestiilor), de fapt nu cunosc copil aici care sa nu fi fost muscat de capusa cel putin o data. Faceti testul cu panza alba, o bucata de panza o puneti in iarba si o lasati o ora, daca-s capuse pe-acolo, pe alb se observa imediat niste punctisoare inchise la culoare care se misca. Noi am facut asta in padure si ne-am speriat....
Carmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Imi puteti spune si mie cam in cat timp cresc plantele dupa ce se pun semintele? Am pus rosii, dovlecei si castraveti. Incepatoare fiind, nu am marcat cum trebuie locurile unde am semanat, am pus doar tarusi la capete. Acum o saptamana am pus semintele si au iesit niste plantute. Eu m-am apucat sa le smulg, gandidn ca sunt buruieni, dar m-a lovit dintr-o data panica ca o fi iesit deja ce am semanat? Au crescut in general unde am pus dovleceii. |
Si eu am pus tot rosii, dovlecei si castraveti,rosiile si dovleceii au iesit cel mai repede, vreo 7-8 zile, castravetii in vreo doua saptamani.
Tala spune:
capusele nu's chiar asa de mici. Noua ne-a lasat o pereche pe terasa un maidanez pana sa ne facem gardul. Primavara urmatoare dupa ce ne-am mutat tot aducea cateaua in casa (noroc ca e alba). Am vazut dupa o ploaie pe covorasul de la intrare (pt ca luceau de la apa) erau cu zecile
Am stropit serios apoi le-am ars, le-am cules cu penseta din perete, iar am stropit...eram ingrozita. Apoi n-am mai vazut, dar stiu ca sunt pt ca au cainii maidanezi de pe langa curtea noastra
Ele nu traiesc in iarba, ci in pamant (chiar la adancimi de 4 m), dar ies in iarba si asa se catara pe victima.
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Tala, ca tot a venit vorba despre capushe - am vazut si la noi in curte si chiar imi este frica de ele pentru ca piticii se alearga prin iarba in picioarele goale, plus ca si pisica le poate lua/aduce - cu ce stropiti??? Ca si eu vreau sa fac asta, dar habar nu am cu ce.... Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Gradina 2012 Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
Eu am scris despre asta aici
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/2012/04/cum-sa-ne-ferim-de-capuse.html
noua ni s-a recomandat o solutie pe baza de deltametrin
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/
anamona spune:
Puteti sa imi dati si mie un sfat de unde pot cumpara plante online, de pe un site de incredere?
Sunt siderata de neprofesionalismul celor de la gradina bakker, tocmai ce mi-a inchis telefonul in nas individa de la relatii cu clinetii pentru ca ii puneam prea multe intrebari. Aveam o lista de 5 plante si ma interesau informatii de bun simt, gen ce marime are planta cand o cumpar daca e radacina in cat timp ajunge ca in poza si daca rezista peste iarna. dupa ce mi-a raspuns in 2 peri la 3 plante mi-a inchis telefonul in nas pe motiv ca nu mai are timp de mine.
http://pastelurilenaturii.blogspot.com/
georgipuia spune:
Ana... am tot citit la fete de comenzi la Sieberz... Sper sa retin eu bine... personal nu am incercat, dar cred ca daca ar fi ele acum pe forum, cel putin una din ele ti-ar recomanda SIeberz-ul..
georgipuia spune:
Fetele am citit undeva despre momentul transplantarii rasadului de castraveti, dar nu mai gasesc... Castravetii mei sunt la prima frunza adevarata... abia la 5 frunze retin ca le pot muta? Rasadurile de rosii sunt si mai anemice... si pare sa le topeasca baza tulpinii mranita pusa deasupra... o sa vad eu ce iese din prima mea experienta cu insamantarile...
Carmi spune:
Georgi, eu intrebasem de castraveti, ii transplantasem cand aveau doua frunze si s-a ales praful de ei, cred ca le-am traumatizat tulpina cand i-am mutat. Fetele mi-au spus ca au tulpina f sensibila, asa ca a doua tura de rasaduri a mai avut de asteptat, i-am mutat cand aveau trei frunze si am incercat sa nu ating tulpina, i-am ridicat din parti cu spatule de lemn si asa i-am mutat, Acum au 5 frunzulite fiecare si sunt ok. Mai lasa-i sa mai creasca un pic.
ioanaiub spune:
Georgi, noi n-am facut niciodata rasaduri de castraveti, i-am semanat pur si simplu in camp si n-a mai fost nevoie sa-i transplantez
sunt necajita ca de cateva zile la noi tot ploua, e noroi si nu pot intra in gradina sa curat straturile si incep sa ma napadeasca buruienile.
georgipuia spune:
Am inteles Carmi... stiu ca am citit cu interes atunci si am retinut eu ceva, dar vroiam sa sedimentez mai bine informatia. Multumesc!
La noi ieri a fost racoare si a si plouat in vreo 2-3 randuri Aseara nu am avut timp si chef de gradina... sa vad azi ce reusesc sa mai fac sau macar sa am ochi sa le vad...