Calendarul gradinarului vesel (25)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Buna ziua, doamnelor... unde umblati? In gradina?

La noi in afara de explozia de flori nu ne mai laudam cu nimic... dar florile sunt de ajuns ca sa ne coloreze zielele... am tot jumulit iarba, udat (si rugat) gazonul sa creasca... pana la urma am taiat si eu frunzele la narcisele si lalelele trecute, iar acum ies foarte frumos in evidenta garofitele, petuniile si primulele... Mi-au inflorit 3 lalele mov, cred ca sunt lalele papagal si restul tufelor de flori cresc vazand cu ochii... Abia astept sa le vad in floare, sa descopar si eu ce anume am pus in gradina

Capsunile au rod sanatos, dar le si udam in fiecare seara, piersicul prinde volum... prunele si visinele au si ele rod.

Aveti idee de ce cad multe din flori cu tot cu codita? Cumva sunt florile ce nu au fost polenizate?

Gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

si eu la fel. De 2 zile am indraznit sa ma apuc de smuls iarba. Mama mi-a mai semanat si ea, ea a plecat acasa, si eu nu stiam ce, si pe unde a semanat. Acum eu am rupt, daca o fi fost si ceva bun asta e. Azi am inceput printre zmeura, dar m-a prins noaptea si m-am lasat. din pacate nu am timp atat cat mi-as dori pentru gradina. Dar e asa frumos si bine, chiar si ora asta tarzie pe seara, dupa ce copii dorm, e liniste si pace, pasarelele ciripesc. Aseara am dat nas in nas cu un arici, care nici macar nu s-a speriat de mine.
sunt tare bucuroasa, ieri barbatu-meu cu un coleg, au taiat 3 brazi mari din curte. Acum s-a aerisit bine curtea, o parte din locul cu brazi va fi transformat candva in parcare iar celalat il voi planta cu alti arbusti cu flori.
piersicul meu pitic si o clematis uriasa intinsa pana la et 3, la casa din spatele curtii mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

A incercat cineva capsunile curgatoare de la Sieberz? ma intereseaza daca stiti cum se comporta, cat de repede cresc, ce spatiu ocupa.

Trebuie sa plantez ceva colorat intr-un vas inalt cu gura cam de 40cm in diametru. Initial ma gandisem la o planta curgatoare cu flori rosii dar nu am reusit sa identific nici una care sa reziste peste iarna.

Blogul meu de gradinarit: Pastelurile Naturii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mira e superba clematita. in cat timp s-a facuit asa de mare si cum o ingrijesti/tai? Am inteles ca e esential taiatul, dar inxca nu stiu cand se face (banuiesc eu ca toamna) si cum.
Am reusit si eu alaltaieri sa malupt cu niste buruieni (pt ca era si pamantul umed) si am rezolvat cam o treime din curte (intr-un somn in carucior al bebelinei) de nu pricepeam ieri de unde am febra musculara. Insa am gasit multa spuma pe flori din care iese nu stiu ce daunator (tot uit desi am in fiecare an) si pe alte flori niste insecte mici si negre care par sa aiba 2 capete opuse. Am zis ca anul asta nu mai stropesc cu nimic, dar de capuse tot trebuie sa dau asa ca poate le rezolva si pe astea

Mergi la inceput

Incredibil. si astia de la Sieberz habar nu au ce vand. nenea ala de la relatii cu clientii mi-a zis ca nu a vazut in viata lui cum arata plantele pe care le vinde

Pe de alta parte, inteleg poate un training e costisitor pt ei, dar ce e asa greu sa puna informatiile astea pe site. L-am inrebat doar cat de mari sunt tulpinile alea de capsuni curgatori si la ce distanta sa ii plantez. Mi se pare super basic...iar varietatea aia asa cum e specificata la ei pe site chiar nu am gasit-o nicaieri pe internet ca sa zic ca ma pot documenta in alta parte.

M-a indrumat sa scriu un email la care imi vor raspunde saptamana viitoare....mi se pare asa pierdere de vreme, chiar nu inteleg cum le functioneaza business-ului cu asa servicii de 2 lei.

Mergi la inceput

Asa nasol? Nu comentez...noi nu am luat decat direct din magazin, pe vazute, pipaite...

Mergi la inceput

am scris pe blog despre experienta cu bakker si sieberz, ambele nefericite, dar cel putin la sieberz mi-a vorbit frumos si nu mi-a inchis telefonul in nas ca la bakker

Pentru ca gradinaritul se presupune sa iti aduca relaxare si bucurie in viata, nu imi place deloc sa vorbesc despre intamplari nefericite. Dar de aceasta data, in calitate de consumator, cred ca trebuie sa ne obsinuim sa fim tratati cu respect si sa stim sa ii ocolim pe cei ce se abat de la aceasta cale. De aceea am si ales sa scriu despre asta, desi nu e tocmai lucrul cu care imi place sa defilez :((....

Shoppingul online e o metoda foarte practica si comoda, nu vad de ce nu am putea avea toate informatiile pentru a putea face niste alegeri potrivite in acest mod. M-am gandit ca daca tot exista oferta online, as putea sa o si incerc. Evident ca dupa aceasta prima experienta, cel putin in viitorul apropiat, voi face cumparaturile de plante numai pe viu, asa cum zici tu georgipuia, pe vazute si pipaite:)

Mergi la inceput

Oare fetele care comanda frecvent ce experiente au avut? Adica planta corespundea cu descrierea? Erau maricele sau piticanii? As fi curioasa care ar fi rezultatul unui sondaj de opiniii.... sa nu ma frig si eu vreodata.

Mergi la inceput

si eu sunt curioasa :) experienta mea e doar cu relatiile cu clientii, poate plantele or fi ok dar din pacate nu au stiut sa imi spuna :))

plantele sunt descrise pe site doar cum arata la maturitate. niciun cuvant despre cum arata la momentul vanzarii. de aici si intrebarile mele? unele sunt vandute ca radacini iar altele ca mici lastari. Ca si client trebuie sa stii la ce sa te astepti, mai laes ca online tu vezi o tufa galbena nemaipomenita, dar in pachet te trezesti cu o radacina :)

oricum la sieberz am comanda in curs, o sa ma lamuresc singura. sunt masochista , nu?

Mergi la inceput

Nu cred ca esti masochista... din contra si eu as face un experiment doua... asta e... si de la magazin cumperi bulbi de lalele negre si ies violete... nimic nu e garantat pe piata florilor... Eu una nici nu pun atatea intrebari cate ai pus tu... deci sunt mai masochista ca tine

Mergi la inceput