Calendarul gradinarului vesel (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Carmi, ce feerie de culori e la tine!!! Imi plac mult aranjamentele din ghivece, "treptele" cu ghivece colorate - foarte frumos!!!
Mira - florile galbene nu erau bujori, erau un soi de lalele batute, pe care le-am avut plantate chiar linga bujori (de aici denumirea pozei...) - dar ai dreptate, asa, in foto, seamana foarte mult cu florile bujorilor! Bujori am rosii, roz si albi...

Mi-am dedicat weekendul asta smulgerii buruienilor...nu le-am dat gata, evident , dar am aruncat vreo 2 saci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Mira... sincer nu mai retin ce bulbi si in ce perioade i-am pus... o fi cum zici tu ca alta explicatie oricum nu am...

Carmi superbe florile tale... le-am vazut in varianta mica, pt ca nu mi-a permis sa le vad mari... calcul de la munca ne mai da chics cateodata

Am mai pus si eu pozici din gradina mea... am mutat 2 petunii curgatoare.. una am pus-o in jardiniera, alteia i-am facut postament pe o buturuga piersicul e mult mai bogat, lalelele au inflorit aproape toate, am pus rasaduri de petunii sa vad ce s-o prinde, rasadurile de rosii si castraveti au luat avant we-ul asta, dar cel mai mult ma bucur de garofitele care au inflorit in explozie...

Gazonul nu prea creste... cel din zona mica e asa pufos dupa 5 saptamani.. si comparativ cu el astalalt la 3 saptamani arata atat de rahitic... parca arunc apa de pomana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ce te invidiez Gabi!!! La mine buruienile imi fac in ciuda rau de tot. Aproape ca nu se mai distinge nici aleea. Ma mai inveselesc putin irisii mari care infloresc acum. A inflorit si rhododendronul, glicina a luat-o la sanatoasa, sper sa si infloreasca anul asta. Au inflorit si garofitele, sunt o splendoare! Am tot facut poze, sper sa le pot pune anul asta
Probabil nu voi avea rosii caci n-am reusit sa le insamantez, nici sa pregatesc locul macar. Am avut inspiratia sa-mi pun sotul sa curete parceluta cu patrunjel pt ca e in zona unde m-au ciupit ciudateniile care mi-au dat alergii anii trecuti, asa ca l-au ciupit pe el (macar el nu reactioneaza la ele ca mine)
Sper sa reusim zilele astea sa stropim anticapuse. In casa am stropit sapt trecuta, mai exact in dormitor pt ca tot gaseam paianjeni uriasi, asa ca acum dorm si eu linistita.

Mergi la inceput

Tala, ca tot a venit vorba despre capushe - am vazut si la noi in curte si chiar imi este frica de ele pentru ca piticii se alearga prin iarba in picioarele goale, plus ca si pisica le poate lua/aduce - cu ce stropiti??? Ca si eu vreau sa fac asta, dar habar nu am cu ce....

Mergi la inceput

M-au lasat piticii si am reusit sa descarc poze si sa le pun in albummul 2012

Gabi nu mai stiu cum se numeste solutia (o sa ma uit pe fiola si o sa revin), dar e luata de la institut si a costat 8 lei parca si e ff eficienta (in fiecare an am stropit cu ea). Daca ajungi la institut (ceea ce te sfatuiesc) iti spun ei despre ce e vorba (daca nu reusesc eu intre timp). Am inteles ca in primul an e recomandat sa se stropeasca la 2 saptamani, urmatorul la o luna, apoi la 2 luni. Eu n-am mai gasit anul asta capuse dar am avut sigur acum 2 ani si stau si eu stresata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Tala tocmai ce am avut discutia cu capusele cu seful meu zilele trecute... acum ceva ani societatea noastra se ocupa si de deratizarea localitatii si ne-a recomandat Paratox sau Parachil. Eu inca nu m-am documentat, dar ar trebui sa merg la Fermierul sa intreb. Banui ca se stropeste in iarba. Daca o fi bun si pentru melci si omizi eu as stropi si temelia casei sa nu mai urce la plantele de pe terasa.

Referitor la "lamaita" din gradina ta... ce poti sa-mi spui de ea? ce o recomanda pt gradina? Am primit si eu un varf de planta si am pus-o in gradina, dar momentan nu-mi sugereaza nimic frumos... Poate ma convingi tu ca merita pastrata

Mergi la inceput

Tala, despre ce institut vorbesti? Vorbesti de Instit. Agronomic? Au magazin acolo?
Ma duc sa-ti vad pozele!

Edit - vazut, placut Imi plac irisii la nebunie! Si mi-a palcut ce frumos ai imprejmuit gradinita cu bulboase - e a piticului, nu? Super arata si rocariile, pline de flori!

Mergi la inceput

Gabi scuze, despre Inst Pasteur e vorba (de pe Sabareni) - au o farmacie acolo. garadinita e a lui David da, si e f mandru de ea.
Georgi lamaita e buna la ceai; imi place f mult parfumul ei si chiar daca nu e f aratoasa ma bucur sa o am in curte (in 2 locuri chiar)
De unde iau tuberoze? mi-am dat seama ca nu am si imi doresc f mult s nici nu prea am vazut la vanzare in sezon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Imi puteti spune si mie cam in cat timp cresc plantele dupa ce se pun semintele? Am pus rosii, dovlecei si castraveti. Incepatoare fiind, nu am marcat cum trebuie locurile unde am semanat, am pus doar tarusi la capete. Acum o saptamana am pus semintele si au iesit niste plantute. Eu m-am apucat sa le smulg, gandidn ca sunt buruieni, dar m-a lovit dintr-o data panica ca o fi iesit deja ce am semanat? Au crescut in general unde am pus dovleceii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Gabriela, cum ai vazut capusele? te intreb pentru ca eu am vazut doar in poze si noi avem muuulta iarba la gradina, gradina e in camp, zilele astea am cam umblat desculti prin iarba dar am mizat pe faptul ca deja am tuns iarba de vreo 3 ori, deci poate le-am distrus "habitatul" ... avem si un caine dar nu l-am controlat pentru ca mi-e frica sa nu ma muste

Mergi la inceput