Inscriere Colegiul Goethe cls I ( 2 )
Raspunsuri - Pagina 9
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Adica eu, chiar daca nu vorbesc deloc germana, pot sa declar aceasta limba materna |
Mai bine de-atat.
Te declari etnic german, caci legea iti permite sa te declari de ce etnie vrei tu (in mod arbitrar). Si asa ocupi un loc "cu prioritate".
Asa se face accesul la invatamant cu prioritate.
Daca stii sau nu limba germana, nu are nici un fel de relevanta.
monicabo spune:
Colegiul Goethe, este totuna cu liceul "Herman Oberth"?
Eu de cel din urma stiam... chiar ma intrebam de ce nu se povesteste nimic de el...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
loryi1974 spune:
Da, tot ala rebotezat.
Atatea resurse irosite,atatia nervi, pentru ce oameni buni ? Daca nu stiti germana, nu ii puteti ajuta acasa, trebuie sa sperati ca merg bine sau sa alergati dupa meditator care sa stie germana. Iar, asa cum se prezinta invatamantul romanesc in prezent, rolul parintelui este foarte mare :)
Germana se poate invata si daca esti la o scoala romaneasca. Iar despre diplome, astea se pot lua de la Institutul Goethe, se dau toate examenele pentru certificari de toate felurile si culorile, n-aveti probleme cu ele in Germania. Presupunand ca peste 15 ani copilul vostru o sa vrea sa mearga intr-o tara in care se vorbeste germana.
mari9 spune:
Am citit ce s-a scris la acest subiect.Este foarte trist.Multa saracie mai e in tara asta...
Stiti foarte bine ca nu numai romanul actioneaza astfel in situatii de criza,orice om,inclusiv neamtul,elvetianul.S-ar calca in picioare pentru o viata mai buna.Eu nu as blama asa de mult natia asta romaneasca.
Pana la urma au reusit si ceilalti sa se inscrie?S-a mai format vreo clasa?Se tot bate toba ca se vor suplimenta locuri...
Oare incepand din toamna va deschide cineva vreun subiect,gen clasa 1 sau pregatitoare Colegiul Goethe?Sunt curioasa ce se va intampla cu cei care nu stiu limba(am inteles ca au fost admisi si cei care nu cunosc foarte bine germana).Se vor cerne atunci stiutorii fata de nestiutori?
ellej spune:
Am inteles ca rezultatele etapei a treia se afiseaza azi pe site-ul ISMB, dar unde exact? Pe prima pagina?
Königstiger spune:
Am vazut de pe site-ul ISMB ca nu s-a mai inscris nimeni, nici "pe baza de declaratie", nici altcumva, in etapa a III-a. Dar, interesant, au mai aparut 24 de locuri pentru clasa I, suplimentate in vederea inscrierii in etapa a IV-a!
Königstiger spune:
Si ca sa raspund si la mesajul postat de @ailita:
Nu eu sunt excesiv de permisiv, ci legea romana este! Din punctul meu de vedere, nationalitatea / etnia ar trebui sa figureze in registrele de stare civila si in certificatele eliberate de oficiile de stare civila (certificatul de nastere, de casatorie, etc.), pentru a nu mai fi niciun fel de discutii, iar etnia unui copil ar trebui inscrisa de oficiul de stare civila din oficiu, ea fiind aceea cu cea a parintilor sai, iar in cazul in care parintii nu sunt de aceeasi etnie, ar trebui cerut la declararea nasterii un act autentic prin care ambii parinti convin explicit etnia caruia din ei sa o obtina copilul lor, inscrierea in registrul de stare civila facandu-se atunci in baza acestui act.
Insa legea noastra nu prevede asa ceva, de aceea nici directoarea Popa nu a putut cere "acte de la 1950 toamna", nici politistii nu vor putea stabili etnia in baza unor astfel de acte, pentru simplul motiv ca legea actuala nu prevede ca etnia s-ar stabili prin consultarea acestor acte. Iar daca nu ai baza legala, nici nu poti pretinde, nici nu poti sanciona!
Decat sa facem plangeri aiurea pe la politie si pe la instante, mai bine am petitiona legiuitorul sa reglementeze o data pentru totdeauna aceasta chestiune, stabilind criterii legale obiective (si nu subiective, gen declaratii de propria raspundere, ca am vazut ca acestea se dau in mod nesincer, dupa interesele de moment) de stabilire a etniei!