Aspirante optimiste(782) Felicitari andreeaalina !
Raspunsuri - Pagina 12
MeAlex spune:
Neata fetelor!
Vin in completarea postarii Dragutei legata de stimulare - trebuie facuta ecografie obligatoriu, trebuie sa vada medicul cum creste. Apoi, injectia cu pregnyl trebuie facuta cand aveti cel putin un folicul baban. In plus, stimularea este o chestie sensibila, se poate ajunge la hiperstimulare (spitalizare, riscuri f mari).
Draguta, mergi inainte si investigheaza! Ai facut cumva AMH sa stii cum stai?
Mihaela, ti-a raspuns Emilia, este OK.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
draguta spune:
Multumesc Mihaela, asa este, fuctia de reproducere este cea mai complexa, putem sa avem si mama ovulatiei, daca un organ nu functioneaza cum trebuie putem sa steptam mult si bine ca nu se prinde nimic nici cu FIV , asa ca trebuie sa sapam adanc sa descoperim toate problemele sa stim ce trebuie tratat, altfel asteptam si speram degeaba
draguta spune:
MeAlez nu am facut AMH, voi merge marti cand voi fi in ziua 9 sa vad cum sunt foliculii, endometrul si ce mai e pe acolo, deja m-a sunat asistenta ei si merg cu incredere, am inteles ca este un medic competent care nu recomanda nimic dupa ureche, fara analize, monitorizari asa cum este normal, ma voi duce cu analizele pe care le am facute si voi vedea ce imi va recomanda in continuare
Mihaelafalt spune:
Alex, draguta multumesc.
Oare ar fi cazul sa fac si eu AMH? Stiti ca atunci cand am fost in spital a venit un doctor care mi-a luat dosarul la puricat si a zis ca e obligatoriu sa fac amh, dar eu ma gandesc ca daca ar trebui ar zice doctorita mea nu?
Voi ce ziceti la 28 de ani ar fi nevoie, odata ce ovulez si fsh, lh a iesit bine?
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MeAlex spune:
Mihaela, ce sa zic? Cred ca e cazul sa faca fiecare fata care are probleme in a ramane insarcinata..I-am spus Dragutei pentru ca a zis ea de ciclu scurt.
FSH si LH au valori proaste mai tarziu decat AMH-ul, adica este util sa se faca AMH pentru ca el arata primul cam cat mai ovulezi si atunci stii pe ce te bazezi, cat timp mai ai aproximativ si apelezi la masurile cele mai sigure...atunci nu mai ai timp de temperaturi, teste de ovulatie, trebuie fermitate si metode mai sigure.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
emilia.m spune:
era mare foliculul dar dr nu a zis ca ar fi vreo problema, din contra, parea incantata. E prima luna de stimulare, daca nu merge nici luna asta nici urmatoarea fac histero.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
mimi32 spune:
Valoarea AMH-ului iti spune rezerava ta ovariana, daca ai ovare polichistice sau nu. Conteaza foarte mult sa stii ce valoare are pentru stimulari, ca daca e scazut se folosesc stimularile mai cu restrictie. Daca gresesc cu ceva sa ma corectati.
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G/5G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/2 zile, Magne B6 2/zi
draguta spune:
MeAlex , de acord, testele si temperatura sunt pierdere de timp, sunt decat o amagire