Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

8 oua crude mi se pare enorm, devine omleta cu ficat, in opinia mea. Ca si Marius, la 1Kg compozitie pun 3 oua. Am facut zilele astea o placinta dintr-un Kg carne plus verdeturi, pesmet, sosuri etc si am pus 2 oua si un albus (am folosit galbenusul petru uns) si s-a legat foarte bine.

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Maica-mea gateste drobul ( ii las aceasta placere ei), cu organele de la un miel (nu stiu cat cantareste), crude , neprocesate si pune 6-7 oua la compozitie. Nu a facut dintotdeauna asa, cu totul crud, inainte fierbea organele si punea mai putine oua.
De cativa ani asa ne place asa gatit drobul,nu iese sec ! Ca referinta ,eu oricum,prefer carnea fripta putin in sange(mediu , nu uscata) .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaR
Eviti sa imi raspunzi la intrebare. Pe altii care au procedat la fel ca mine, de ce nu i-ai vazut? Ei pot sa procedeze asa, doar eu nu. Lasa lucrurile asa.......ma abtin de la alte comentarii.

Toate bune!

Fara suparare, mai trebuie sa si demonstrezi ca au procedat la fel ca tine.



Sa stii ca am asistat candva la prepararea unei prajituri, chiar am si ajutat. N-o stiam. Cum am ajuns acasa, mi-am cumparat cele necesare si am facut-o si eu. Am ,,furat-o" ! Nu stiu de unde avea X reteta, poate a fost inventata de ea, ceea ce se poate demonstra destul de greu, ideea este ca eu am adaptat-o dupa gustul meu (colaborare cu autorul dar fara stirea lui)am imbunatatit-o , zic eu. Dupa vreo 10 ani vad reteta aproape identica cu cea adaptata de mine ,intr-o revista culinara, cu totul intamplator (maica-mea cumpara revistele si ea a observat).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Daca vreti va scriu o reteta extrem de simpla de cornulete sau rulouri cu gem (depinde cum le impaturati) aluatul este fraged, se face repede sunt bune timpul necesar este destul de scazut tin mai multe zile fara conditii speciale nu necesita abilitati deosebite. Acuma nu e o reteta de Paste speciala si nu as vrea sa fie off topic dar citind mai sus mi-a trecut prin cap. Nu necesita dospire, nu se foloseste drojdie insa trebuie untura de porc si aici deja depinde de zona unde locuiti daca gasiti sau aveti asa ceva acasa.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa


Marius vreau sa incerc si eu cornuletele. De unde iau reteta?? Ms.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Marius, si eu vreau reteta de cornulete. Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Citat:
citat din mesajul lui NinaR
Eviti sa imi raspunzi la intrebare. Pe altii care au procedat la fel ca mine, de ce nu i-ai vazut? Ei pot sa procedeze asa, doar eu nu. Lasa lucrurile asa.......ma abtin de la alte comentarii.

Toate bune!

Fara suparare, mai trebuie sa si demonstrezi ca au procedat la fel ca tine.



Sa stii ca am asistat candva la prepararea unei prajituri, chiar am si ajutat. N-o stiam. Cum am ajuns acasa, mi-am cumparat cele necesare si am facut-o si eu. Am ,,furat-o" ! Nu stiu de unde avea X reteta, poate a fost inventata de ea, ceea ce se poate demonstra destul de greu, ideea este ca eu am adaptat-o dupa gustul meu (colaborare cu autorul dar fara stirea lui)am imbunatatit-o , zic eu. Dupa vreo 10 ani vad reteta aproape identica cu cea adaptata de mine ,intr-o revista culinara, cu totul intamplator (maica-mea cumpara revistele si ea a observat).


,,Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii. " Necunoscut



Cu tot respectul, dar mesajul nu iti era adresat tie. Raspunsul il asteptam de la Marius nu de la tine. Eu nu am de ce sa atac persoanele care isi vad de treaba lor. Nu eu am inceput sa arunc cu rautati. I-am semnalat ca mai exista retete copiate si in consecinta trebuie sa fie corect. SUNT retete copiate si postate inainte de a scrie eu. Daca Marius m-a vazut pe mine trebuie sa ii vada de toti. Stie care sunt acelea dar nu conteaza, pentru ca aici exista antipatii si simpatii. Cine are ochi sa vada ce e de vazut, vede si singur nu trebuie sa il ia cineva de manuta sa ii arate.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cornulete cu gem (pot fi facute si de Pasti sau oricand doriti)

Ingrediente:
0.500 kg faina
3-4 linguri de zahar
1 lingurita de sare
4-5 linguri pline de untura de porc
4 pliculete de zahar vaniliat
1 borcan de gem legat (ex. eu pun de prune, gutui, coacaz negru)
1 ou
4 linguri de smantana (aici se poate si mai mult depinde cum se cere aluatul)

Se ia un bol unde se pune faina, zaharul, sarea, zaharul vaniliat si se amesteca toate de la inceput ca sa se omogenizeze adica invartiti de cateva ori cu mana nimic special.
Se pune untura si se framanta pana cuprinde bine bine faina si se obtine un aluat - eu framant cam 5-10 minute orientativ practic sa nu se mai vada faina aluatul sa fie uniform.
Adaug oul si framant in continuare pana este incorporat si apoi treptat smantana astfel incat sa obtin un aluat destul de moale dar legat.
Eii aici deja difera. Se poate fie lasa asa in bol ca o minge la rece cel putin 30 minute in frigider apoi sa scoate si sa intinde cu rolul in strat subtire (0.2 mm) sau eu mai nou il intind de la inceput si apoi le pun la rece. Ideea este sa stea 20-30 minute sa se intareasca un pic aluatul ca sa se poata lucra mai bine.
Indiferent de metoda aleasa acum din nou :
Fie taiati in patrate aluatul puneti la mijloc gemul si il impaturiti
Fie puneti gemul pe latime si rulati aluatul ca sa faceti un rol. Taiati cu cutitul de-a lungul ruloului(pe latimea plansetei)si apasati usor marginea. Treceti la urmatoarea rulare si obtineti un nou rol si tot asa pana ajungeti in capat. Rolurile le taiati pe lat la lungimea dorita si capatele se apasati(modelati) usor ca sa le inchideti sa nu iasa gemul. Aceste rulouri sau cornulete se pun intr-o tava pe care puneti pe fund hartie de copt. Cuptorul se preincalzeste (la tare) si se introduc tavile la mijloc. Se lasa focul tare primele 5-8 minute apoi se da la mediu. Se pot roti tavile. In 15 minute aprox. (practic pana se ingalbeneste aluatul) se coc apoi se scot si se pun pe un platou unde sa lasa sa se raceasca bine. Deasupra se orneaza cu zahar pudra cu sita si ... gata.
Nu trebuie puse la frigider, tin foarte bine 5-6 zile fara nici o problema, daca le consumati mai incet este recomandabil ca platoul sa fie introdus intr-o punga de nylon dupa 2 zile care sa le pastreze fragede.
Daca aveti nedumeriri... oricand. Nu uitati sa puneti aluatul la rece inainte de a lucra cu el altfel de la caldura mainii devine mai greu lucrabil.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Cred ca anul acesta am facut cel mai bun drob din viata mea de emigrant !!! Am gasit la magazinul rusesc marar bun si frumos, ca aici se gaseste destul de greu, si am gasit prapore (ok, e de porc, nu de miel :), dar e prapore).

Iata reteta mea de drob, adaptat la conditiile de aici.

Drobul emigratului

Ingrediente
3 inimi de miel
500g ficat de miel
500g carne de miel
1 prapore de porc
2 cepe
2 legaturi mari de ceapa verde
2 capatani de usturoi (aici nu se gaseste usturoi verde)
2 legaturi mari de marar
2 legaturi mari de patrunjel
6 oua
sare, piper

Am inceput prin a spala praporele cu apa si otet. L-am lasat apoi intr-un vas cu apa unde am pus o ceapa taiata si 2 catei de usturoi ca sa ii ia orice urma de miros.

Am spalat bine carnea si am oparit-o in apa cu sare. Atentie, am lasat numai un clocot, iar ficatul l-am oparit separat. Le-am clatit cu apa rece, am taiat ficatul cubulete, iar inima si carnea le-am taiat la robot.

Am spalat si curatat toate legumele si le-am tocat l-a robot.

Intr-o cratita am pus cca un pahar de ulei la incins. Am pus ceapa uscata, usturoiul si capetele de la ceapa verde la distuit. Dupa cateva minute, am adaugat carnea de miel, apoi foile de la ceapa verde, mararul si patrunjelul. Am lasat totul in jur de 10 min, am sarat si piperat. Dupa ce s-a racit compozitia, am adaugat cela 6 oua batute bine in prealabil cu putina sare.

Praporele e gata si el. Il clatesc bine in 2-3 ape si poate fi folosit. Fiind un prapore de porc, este f mare asa ca l-am impartit in 2.
Am uns cu ulei 2 tavi de cozonac, si am pus praporele. Am pus compozitia de drob, si am acoperit-o cu marginile praporelui. Am dat la cuptor pentru o ora.

Drobul e gata!
Pofta Buna!


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Marius, am facut reteta ta de cornulete! Le-am umplut cu magiun.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Hristos a inviat!

Pentru masa de Paste am facut retetele de la pagina 3 - "Placinta cu carne de miel" si "Friptura de miel glasata", am respectat retetele intocmai. Totul a fost foarte delicios si apreciat de invitati. Un adevarat festin pentru aceasta zi deosebita. Soacra-mea mi-a cerut retetele
Aceste preparate mi-au oferit satisfactii deosebite in momentul in care mancarea a fost servita familiei.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultima zi in care va mai puteti inscrie in concurs cu o reteta care ati pregatit-o de Paste!

Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput