Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui bobocel_07

Cornuri cu branza

ALUAT:
2 cani de apa
o cana cu zahar
drojdie cat o nuca
un pic de ulei caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
o esenta de rom
coaja rasa de lamaie
1 kg de faina
mac

UMPLUTURA:
3 oua
4 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
o lingurita esenta rom
coaja rasa de lamaie

Drojdia se pune intr-o cana de apa si se amesteca bine,iar cealalta cana de apa se amesteca cu zaharul si se pune un pic pe foc pana se topeste.Intr-un castron se pune jumatate de kg de faina si se pune peste ea apa cu drojdia si apa cu zaharul topit.Apoi se pun celelalte ouale,romul lamaia si treptat se pune si restul de faina.Se framanta bine si se pune si uleiul caldut.Se framanta bine si se lasa la dospit.Apoi pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.Dupa ce s-a dospit coca o intindem si o taiem in patratele pe care le umplem cu branza preparata se mai lasa 15 minute sa mai creasca apoi se unge cu ou si punem si macul.Se baga la cuptor.

bobocel_07

A mai intrebat cineva, dar nu apare raspunsul inca....Oare cata branza se pune la umplutura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu probabil dupa ochi insa branza aia trebuie si ea preparata chiar daca este branza dulce(scoaca) iar macul de la sfarsit .... eu sincer nu l-as pune desi a aparut si el din senin. Poate de design dar branza dulce si cornulete tapetate cu mac... nu stiu.
In plus pentru partea de umplutura eu nu as amesteca sincer albusul crud cu branza si galbenus si zahar. Ceva imi scapa mie. Si tot dupa mine si in aluat esenta de rom si in umplutura iar esenta de rom... eu zic prea multa esenta de rom. Nu se mai simte aroma branzei eventula al cojii de lamaie. Dar pot sa gresesc.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Daca vreti va scriu o reteta extrem de simpla de cornulete sau rulouri cu gem (depinde cum le impaturati) aluatul este fraged, se face repede sunt bune timpul necesar este destul de scazut tin mai multe zile fara conditii speciale nu necesita abilitati deosebite. Acuma nu e o reteta de Paste speciala si nu as vrea sa fie off topic dar citind mai sus mi-a trecut prin cap. Nu necesita dospire, nu se foloseste drojdie insa trebuie untura de porc si aici deja depinde de zona unde locuiti daca gasiti sau aveti asa ceva acasa.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Marius scumpule, zi-o pe aia cu cornuletele ca daca la scaloii mei de slabanogi merge, iti dau acatiste!
Merge si grasime de gaina?Ca numai de aia am.

Mergi la inceput

Nu. Din pacate nu. Untura de gaina/gasca este total altfel. Dar nu as dori sa continuam aici - este alt subiect.
PS poti sa obtii usor daca topesti slanina cruda de porc si obtii si jumari si untura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

despre drob: am vazut azi dimineata cum facea drob unul dintre chefii de la PROtv.
Puteti vedea aici, dar am retinut ca unul din ei zicea de 8 oua (crude) la 1 kg de compozitie

http://www.protv.ro/stiri/retete-de-paste-de-la-bucatarii-masterchef.html

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Depinde de compozitie. Eu zic ca 2-3 oua ajung - insa repet depinde cum leaga compozitia. Sa mai pui un ou sau doua daca trebuie este usor, sa scoti nu mai ai cum. Pe de alta parte eu nu cantaresc habar nu am daca este un kg sau nu. Vad concret ce am in fata mea. Asa cum spuneam pot sa zic orientativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

8 oua crude mi se pare enorm, devine omleta cu ficat, in opinia mea. Ca si Marius, la 1Kg compozitie pun 3 oua. Am facut zilele astea o placinta dintr-un Kg carne plus verdeturi, pesmet, sosuri etc si am pus 2 oua si un albus (am folosit galbenusul petru uns) si s-a legat foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
"whaw fur retete de paste"

Paste Carbonara

Pt 4 persoane
Spaghete -400 gr
4 oua intregi
4 galbenusuri
100 gr branza pecorino /branza de oaie foarte tare
150 gr –pancetta afumata /piept de porc afumat
Piper negru
Patrunjel verde
Sare
Ulei de masline

Spaghetele se fierb in max 5 litri de apa (recomandabil timpul de fierbere < timpul scris pe pachet). Intr-o tigaie adanca se rumeneste pieptul de porc taiat cubulete in putin ulei de masline pana devine crocant. Se omogenizeaza foarte bine ouale intregi + galbenusurile , se adauga piperul, putin patrunjel tocat marunt,putina sare si branza pecorino rasa(se poate inlocui cu branza de oaie dar nu are acelasi gust).
Dupa ce s-au fiert spaghetele, se scurg (se pastreaza putina apa pentru legarea compozitiei)si se ,,salta” la foc iute in tigaie impreuna cu pieptul de porc si uleiul de masline. Se ia de pe foc si se varsa compozitia de oua peste paste amestecand incontinuu cu o spatula de lemn pana devine o crema fluida, cam 3 min (nu trebuie nicio secunda sa va opriti pentru a nu se inchega ouale,eventual folositi putina apa din cea in care au fiert spaghetele).Se adauga piper proaspat si patrunjel verde tocat (putina culoare)dupa ce s-au portionat in farfurii. Se servesc calde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui grigutza

Citat:
citat din mesajul lui bobocel_07

Cornuri cu branza

ALUAT:
2 cani de apa
o cana cu zahar
drojdie cat o nuca
un pic de ulei caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
o esenta de rom
coaja rasa de lamaie
1 kg de faina
mac

UMPLUTURA:
3 oua
4 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
o lingurita esenta rom
coaja rasa de lamaie

Drojdia se pune intr-o cana de apa si se amesteca bine,iar cealalta cana de apa se amesteca cu zaharul si se pune un pic pe foc pana se topeste.Intr-un castron se pune jumatate de kg de faina si se pune peste ea apa cu drojdia si apa cu zaharul topit.Apoi se pun celelalte ouale,romul lamaia si treptat se pune si restul de faina.Se framanta bine si se pune si uleiul caldut.Se framanta bine si se lasa la dospit.Apoi pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.Dupa ce s-a dospit coca o intindem si o taiem in patratele pe care le umplem cu branza preparata se mai lasa 15 minute sa mai creasca apoi se unge cu ou si punem si macul.Se baga la cuptor.

bobocel_07

A mai intrebat cineva, dar nu apare raspunsul inca....Oare cata branza se pune la umplutura?

Scz a mai intrebat cineva,o jumatate de kg de branza,am si corectat la reteta

bobocel_07 5+

Mergi la inceput