Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !
Raspunsuri - Pagina 4
luisa1983 spune:
Pulpa de miel cu ierburi
o pulpa de miel cam 1.5 kg
felii de bacon 150-200 gr
3 felii de paine
rozmarin
cimbru
salvie
max 3 pahare vin alb
1-2 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper
Preparare:
Condimentati pulpa de miel scoasa din frigider cu 3 ore inainte de preparare cu sare si piper,imbracati pulpa cu felii de bacon (presati bine cu palmele feliile de bacon pt a se lipi de pulpa ) si legati cu o sfoara.
Intr-un vas uns cu 3 linguri de ulei de masline se pune pulpa de miel peste care se toarna un pahar de vin apoi se tine in cuptor la temp de 200-230 grade pana se evapora vinul. Se schimba temperatura la max 180 grade , se adauga restul de vin si se coace pt 50 min
O crenguta de cimbru + doua rozmarin+salvie +usturoi pune totul intr-un blender, impreuna cu doua felii de paine, sare si piper , apoi tocati marunt acest amestec obtinut si decorati deasupra pulpa dupa ce este gata si dupa ce ati scos sfoara, apoi mai tineti in cuptor totul 10 min maxim .
marius spune:
Drob de miel si miel la cuptor.
Drobul de miel:
1. Ficatul,limba,rinichii se curata si se spala bine (mai ales limba si rinichii) si se pun la fiert. In prima apa dupa 10-15 minute se scot si se pun in a doua apa(prima se arunca). Se lasa la fiert 30-40 de minute apoi se scot si se lasa la racit. Dupa aceea se taie cat mai marunt. Unii trec prin masina de tocat dar mie nu imi place sa devina pasta de carne. Chestie de preferinta. In paralel se fierb 4 oua tari care se curata si se taie marunt. De asemenea se taie marunt o legatura doua de ceapa verde (10-15 bucati) si patrunjel verde (tot asa o legatura/doua)
In paralel se calesc doua cepe pana devin translucide. Se inmoaie 3 felii mari de paine uscata (fara coaja) in apa sau lapte dulce dupa preferinta dar se stoarce. Tot ce am spus mai sus se pune intr-un bol si se amesteca la un loc bine bine de tot. Se mai pun 2-3 oua crude ca sa lege amestecul si se adauga sare si piper dupa gust.
Amestecul se introduce in prapura si se indeasa bine cu dosul mainii ca sa se umple peste tot si se coase cu ac si ata locul ca sa nu iasa continutul.
2. Pulpa de miel+coastele se ung bine de tot cu untura de porc saresi piper.
Se pune totul pulpa+coaste+prapur in tava in care se pune si apa incalzita pe foc (0.5 l) si se baga la cuptorul preincalzit. Focul trebuie sa fie mediu.
Se completeaza cu apa (atentie trebuie incalzita pe foc sa nu fie rece) in tava pe masura ce scade si tot la 15-20 minute se unge cu o lingura mare mielul cu sosul din tava peste tot pana se rumeneste bine (trebuie sa aiba o culoare puternic aurie), in medie dureaza 2 ore bune pana este gata.
Acum nu am poze ca nu m-am gandit sa fac vreodata, dar am sa fac pe sfarsitul saptamanii poza (sper sa nu uit). Pofticiosii... nu am ce sa zic...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
adi2003 spune:
Oua incondeiate
Pentru oua incondeiate avem nevoie de:
- Oua (de preferinta cele cu coaja alba sau cat mai deschise la culoare si fara stampila de supermarket) Cel mai bine sa gasiti o sursa de incredere de oua de la tara.
- Condei/chisita, fie ca il cumparati (anul asta l-am gasit pentru prima data intr-un supermarket din oras) fie ca il improvizati cum se vede in imagine. Dar de obicei aveti sanse sa-l gasiti pe la targurile de mesteri populari.
- ceara de albine
- vopsea de oua (am incercat mai multe variante dar cea mai potrivita mi s-a parut Carmin)
- otet
- diverse vase (cratita pentru fiert ouale, vasut metalic pt ceara, cratita pentru vopsit ouale)
- o tabla metalica pentru ochiul mic de aragaz
- lumanare
- detergent de vase
- 1-2 carpe moi
- servetele
Se aleg ouale cu coaja mai alba si mai netede, se degreseaza folosind un detergent de vase, dar nu se insista foarte tare. Se clatesc bine si se pun la fiert intr-o cratita/ibric pe care o umplem cu apa si adaugam putina sare. Dupa ce dau in clocot, se lasa la fiert 5 minute.
Dupa fierbere, ouale se scot si se lasa sa se racoreasca. Pot fi puse si sub jetul de apa rece.
Pasul urmator e incondeierea. Pentru aceasta avem nevoie de o sursa de caldura, care sa topeasca ceara. Eu ma folosesc de ochiul mic al aragazului pe care pun o plita si peste aceasta plita asez vasutul metalic pentru ceara. Vasul il pun intr-o parte, sa nu fie chiar pe mijlocul ochiului de aragaz. Exista riscul ca ceara sa ia foc si de aceea cer prudenta. Ochiul mic de aragaz se tine in permanenta la minim.
Am zis ca avem nevoie si de lumanare. Pe aceasta o folosesc pentru a incalzi mereu varful condeiului. Este una din cerintele obligatorii pentru o cursivitate a desenului. Asa ca am in preajma si o lumanare aprinsa.
Se incalzeste bine condeiul timp de 5-7 secunde si apoi se pune in ceara incalzita pentru o secunda. Se incepe incondeierea tinand bine oul intr-o mana si condeiul in cealalta. Se traseaza linii, modele, fiecare ce doreste. Cand capul condeiului se raceste, va trebui reincalzit la lumanare si apoi introdus in recipientul cu ceara.
Tehnica nu e chiar simpla, pentru ca a desena pe un ou cu un condei care scrie intermintent nu e la fel de usor ca pe hartie cu creionul.
Dar cu rabdare si exercitiu, se ajunge la rezultatul dorit. Modelele sunt dupa imaginatia fiecaruia.
Pasul urmator, prepararea vopselei. Se clocoteste apa cu putin otet si se adauga vopseaua. Cand e gata, vopseaua se lasa la racit. Nu insist asupra acestui aspect pentru ca instructiunile le gasiti pe spatele fiecarui plic de vopsea.
Ouale incondeiate se introduc in vopseaua aproape rece pentru ca ceara de pe ele trebuie sa se topeasca incet. Aici folosesc ochiul mijlociu al aragazului si plita sub vasul cu vopsea. Vopseaua se incalzeste treptat, lasand ochiul la foc mic.
Daca gresiti la acest pas, riscati ca toata munca voastra de pana acum sa fie in zadar.
Cand observati ca se desprinde ceara de pe ou se scot pe rand ouale din vopsea direct pe servetele, unde se sterg usor de picaturile de vopsea. Apoi se ia fiecare ou in parte si aseaza in carpa moale cu ajutorul careia se indeparteaza toata ceara de pe ou. Oul e inca cald, iar ceara care nu s-a topit decat partial in baia de vopsea se indeparteaza usor stergand oul cu acea carpa moale.
Abia atunci descoperim adevarata fata a fiecarui ou.
Ouale deja vopsite se mai lasa pe o farfurie timp de minim 10 min dupa care pot fi lustruite cu un pic de ulei sau slanina pentru luciu.
Nu e o munca usoara, dar rezultatul cred ca merita efortul.
Sarbatori fericite tuturor!
b.nica spune:
Marius, te votez pt. ca exceptand painea, recomanzi un drob cu care ma laud in fiecare an si care nu are concurenta!
Drobul cu bucatelelele alea minunate la care eu pun ca sa-i creasca volumul si bucatele de ciuperci, dres cu mirodenii cum trebuie este drobul cel mai bun de Paste!
La friptura de miel secretul este marinarea si la cuptor firele de usturoi, rozmarin si de tarhon!
Anda08 spune:
adi2003 - Oua incondeiate
www.desprecopii.com/Images/Upload/adioua.jpg" border="0">
Va doresc o zi buna !
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
marius spune:
Acuma scriind direct poate ca mai am "maruntisuri" pe care le utilizez (a se adauga usturoiul ca si ingredient si care usturoi se poate prelucra(administra) in mai multe moduri) dar nah' asa este cand scrii din cap, pe loc. Adevarul este ca atunci cand sunt in bucatarie in mod sigur "nu uit" ce vreau sau cum vreau sa fac. Eu nu prea am retete sau ma rog ma ghidez orientativ dupa ele pentru ca in majoritatea cazurilor ma ghidez si in functie de ce anume am la dispozitie adica ma adaptez.
PS
Se poate si fara paine iese bine si asa poti sa obtii drob diferit ca si aroma sau savoare sau stil. De exemplu unii il prefera fara ficat pentru ca nu le place ficatul, altii il prefera mai aromatizat. Intradevar produsul final este tot drob dar gustul, aroma, culoarea difera substantial in functie de materia prima si de modul de preparare.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NinaR Frigarui de miel cu menta si rozmarin Frigaruile de miel sau de berbecut ies absolut divine daca infigeti bucatelele marinate de carne pe crengute de rozmarin. Aroma de rozmarin va patrunde din interior si va da un gust deosebit mielului. Marinata pe baza de vin rosu, mustar si menta aduce un plus de parfum si mentine carnea frageda si suculenta. Un deliciu ce merita incercat, chiar si intr-o zi de dieta. Ingrediente: -400 gr pulpa de miel fara grasime (dati la o parte grasimea vizibila) -3 linguri de vin rosu -o lingura de mustar -2 linguri de menta proaspata tocata -fulgi de ardei iute -cimbru uscat -sare -piper negru -o legatura de rozmarin Spalati carnea si transati-o in bucatele. Daca vreti ca reteta sa fie dietetica, indepartati orice urma vizibila de grasime. Amestecati vinul cu mustarul, menta, sarea, piperul,ardeiul iute. Presarati si putin cimbru uscat. Adaugati bucatelele de carne si lasati-le la marinat circa 3 ore. Formati frigaruile pe crengutele de rozmarin. Frigeti la foc mediu, sa nu se arda. Intoarceti-le pe toate partile. Stropiti-le cu marinata ramasa pe toate partile rumenite, ca sa nu se usuce. In final, sunt frumos rumenite, dar carnea ramane moale (puteti sa o testati apasand cu degetul). Se servesc fierbinti, cu salata preferata si sos de iaurt cu menta sau sos tzatzichi. Pofta buna! |
Tu ai incercat reteta?
http://www.mondocucina.ro/content/Frigarui-de-miel-cu-menta-si-rozmarin.aspx
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NinaR Friptura de miel glasata Ingrediente Un kilogram si jumatate de carne macra, 4 linguri unt netopit, 1 ceapa, 1 morcov, 200 gr. costita afumata, 1 pahar de vin, 1 pahar de supa, 1 telina mica, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru. Modul de preparare Se alege carne macra, se spala foarte bine si se aseaza intr-o tava.Apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi si de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se potriveste flacara pe mediu. Cind friptura s-a rumenit, dupa ce a fost intoarsa pe toate fetele, se lasa la racit. Dupa ce s-a racit , se dezleaga ata si se taie in felii groase. Pofta buna! |
Aceeasi intrebare:
http://www.retete-bune.com/r13009-friptura-de-miel-glasata.htm
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NinaR Placinta cu carne de miel Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de condimente pentru carnea de miel, 100 g unt, 2 galbenusuri. Umplutura: 1 lingura de unt, 1 chifla veche, 1/8 l lapte cald, 1 ceapa tocata marunt, 1 catel de usturoi, 2 morcovi taiati cubulete, 600 g carne tocata de miel, 5 linguri de smantana, 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt, 1 varf de cutit de sare, 1/2 lingurita de piper, 1/2 lingurita de boia, coaja rasa de lamaie, 2 linguri vin rosu dulce. Suplimentar: 1 galbenus, 50 g branza rasa, faina pentru suprafata de lucru, grasime pentru uns forma, 300 g ciuperci proaspete. Mod de preparare: Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece. Se calesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se adauga si ciupercile de la inceput pentru ca lasa multa apa. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca bine carnea tocata de miel cu legumele calite si racite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu. Se īncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se imparte in doua cercuri de marimea formei de copt (rotunda, cu diametrul de 26 cm). Se pune prima foaie īn forma unsa cu grasime. Peste foaie se asaza umplutura de carne, se niveleaza si deasupra se pune cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine. Mentiuni: Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie si se serveste cu un vin rosu sec. Pofta buna! Paste fericit alaturi de cei dragi! |
Si nu in ultimul rand:
http://www.ecuisine.ro/retete/gustari-garnituri/carne/placinta-cu-carne-de-miel-si-morcovi
Intreb si eu...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius PS Se poate si fara paine iese bine si asa poti sa obtii drob diferit ca si aroma sau savoare sau stil. De exemplu unii il prefera fara ficat pentru ca nu le place ficatul, altii il prefera mai aromatizat. Intradevar produsul final este tot drob dar gustul, aroma, culoarea difera substantial in functie de materia prima si de modul de preparare. |
Marius si sa ai parte de cele mai fericite sarbatori de Sfintele Pasti!