Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Michelle,
despre care faina exact vorbesti ca nu are gluten?

scuze , acum am vazut mesajul tau.

toata faina unbleached am inteles ca nu are gluten...sau daca are e f. putin si painea iese sfarimicioasa.

ani de zile nu stiam ce are painea care o fac...am incercat zeci de retzete si a 2-a zi painea era sfarimicioasa.
acum, cand adaug gluten...e super si dupa 3-4 zile.

mare atentie la cei care au gluten intolerantza...

eu folosesc faina Unbleached de la Trader Joe's(un magazin naturist)

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryta spune:

Pasca cu branza

Pentru aluat:
500 g faina
25 g drojdie proaspata
150 g zahar
100 ml ulei
3 galbenusuri
250 ml lapte
esente de rom si vanilie

Pentru umplutura de branza:
250 g de branza de vaci
2 oua
100 g zahar
2 linguri smantana
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom

Mod de preparare

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar.
Am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.
Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.
Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.
Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,iar cealalta parte se impleteste in 3.
Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.
In acest interval de timp pregatim umplutura de branza .
Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.
Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mari78

Pasca din orez (zona Podul Turcului - Moldova)

Aceasta reteta o stiu de la soacra mea, iar ea la randul ei a invatat-o de la soacra ei

- 500g orez cu bob rotund
- 300g zahar
- 7-8 oua
- 1 kg branza de vaci grasa
- o cana mare plina cu stafide albe (de preferat)
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom sau rom alb
- coaja rasa de lamaie (optional)
- unt sau ulei pt uns forma
- galbenus de ou pt uns compozitia

Cu 2 ore inainte de a da compozitia la cuptor, i n m u i a t i stafidele in rom alb (sau esenta de rom) amestecat cu cu putina apa, pana se umfla.

Fierbeti orezul in apa cu sare, amestecand sa nu se lipeasca. Scurgeti de apa (sa nu fie fiert ca de pilaf, ci putin mai tare) si lasati sa se raceasca.

Intr-un vas mare (eu folosesc un lighean de plastic, pt aluat) bateti bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporati branza de vaci scursa, adaugati stafidele cu rom, coaja de lamaie si orezul, amestecand pana se omogenizeaza. Daca vi se pare prea tare compozitia puteti sa mai adaugati un ou.

Ungeti o tava (sau doua, daca sunt mai mici) de chec cu unt sau ulei, turnati compozitia, ungeti-o cu galbenus si dati-o la cuptor la 180 grade timp de aprox 40 minute. Eu folosesc tavi de iena cand nu fac pasca pentru Paste, iar de Paste, pun in vas rotund de iena, asa pot sa vad mai usor daca este coapta.

Pofta buna !

Mari, mami de Teodora Maria (26.03.2006) si Anca Ioana (4.09.2010)
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca


Buna, am aceasta pasca la cuptor (si sper ca o sa-mi si reuseasca)... E singura reteta de pasca fara faina care am gasit-o si pentru cei cu celiachie orice reteta fara gluten e aur curat!
Multumesc !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Oua rosii
Se spala ouale si functie de vopsea se fierb inainte sau simultan cu vopseaua. Se culeg diverse frunzulite miniaturale :de trifoi ,patrunjel, iarba etc.Pe ouale uscate bine se aplica aceste frunze ,se introduce oul intr-un ciorap ,se stringe bine cu ata asa incit frunzulitele sa nu se deplaseze,se spune o rugaciune,iti faci cruce si apoi se introduc ouale in solutia de vopsit.Dupa respectarea timpului de pe prospect se scot,se indeparteaza ciorapul in care au fost infasurate si frunzele ,se ia o discheta demachianta si se pune pe ea unt /ulei/grasime si se sterg usurel ouale, ca sa aiba stralucire. Se pun apoi intr-un cosulet si se asteapta cu bucurie,dragoste,umilinta si speranta lumina invierii ,dupa care se ciocnesc cu drag ,cu copii si restul familiei/prieteni alaturi de pasca si cozonac.
Paste fericit!
Am scris acest mod traditional de vopsit ouale ,pt ca aceasta sarbatoare e una spirituala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultimele 9 zile !



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

Frigaruile de miel sau de berbecut ies absolut divine daca infigeti bucatelele marinate de carne pe crengute de rozmarin. Aroma de rozmarin va patrunde din interior si va da un gust deosebit mielului. Marinata pe baza de vin rosu, mustar si menta aduce un plus de parfum si mentine carnea frageda si suculenta.
Un deliciu ce merita incercat, chiar si intr-o zi de dieta.

Ingrediente:

-400 gr pulpa de miel fara grasime (dati la o parte grasimea vizibila)
-3 linguri de vin rosu
-o lingura de mustar
-2 linguri de menta proaspata tocata
-fulgi de ardei iute
-cimbru uscat
-sare
-piper negru
-o legatura de rozmarin

Spalati carnea si transati-o in bucatele. Daca vreti ca reteta sa fie dietetica, indepartati orice urma vizibila de grasime.
Amestecati vinul cu mustarul, menta, sarea, piperul,ardeiul iute.
Presarati si putin cimbru uscat.
Adaugati bucatelele de carne si lasati-le la marinat circa 3 ore.
Formati frigaruile pe crengutele de rozmarin.
Frigeti la foc mediu, sa nu se arda.
Intoarceti-le pe toate partile.
Stropiti-le cu marinata ramasa pe toate partile rumenite, ca sa nu se usuce.

In final, sunt frumos rumenite, dar carnea ramane moale (puteti sa o testati apasand cu degetul).
Se servesc fierbinti, cu salata preferata si sos de iaurt cu menta sau sos tzatzichi.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Friptura de miel glasata

Ingrediente

Un kilogram si jumatate de carne macra,
4 linguri unt netopit,
1 ceapa,
1 morcov,
200 gr. costita afumata,
1 pahar de vin,
1 pahar de supa,
1 telina mica,
sare, piper,
boia de ardei dulce, cimbru.

Modul de preparare

Se alege carne macra, se spala foarte bine si se aseaza intr-o tava.Apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi si de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se potriveste flacara pe mediu.
Cind friptura s-a rumenit, dupa ce a fost intoarsa pe toate fetele, se lasa la racit. Dupa ce s-a racit , se dezleaga ata si se taie in felii groase.


Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Placinta cu carne de miel

Ingrediente:

Aluat:
300 g faina,
1 lingurita de sare,
1 lingurita de condimente pentru carnea de miel,
100 g unt,
2 galbenusuri.

Umplutura:

1 lingura de unt,
1 chifla veche,
1/8 l lapte cald,
1 ceapa tocata marunt,
1 catel de usturoi,
2 morcovi taiati cubulete,
600 g carne tocata de miel,
5 linguri de smantana,
2 linguri de patrunjel verde tocat marunt,
1 varf de cutit de sare,
1/2 lingurita de piper,
1/2 lingurita de boia,
coaja rasa de lamaie,
2 linguri vin rosu dulce.

Suplimentar:

1 galbenus,
50 g branza rasa,
faina pentru suprafata de lucru,
grasime pentru uns forma,
300 g ciuperci proaspete.


Mod de preparare:

Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece. Se calesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se adauga si ciupercile de la inceput pentru ca lasa multa apa. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca bine carnea tocata de miel cu legumele calite si racite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.
Se īncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se imparte in doua cercuri de marimea formei de copt (rotunda, cu diametrul de 26 cm). Se pune prima foaie īn forma unsa cu grasime. Peste foaie se asaza umplutura de carne, se niveleaza si deasupra se pune cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.
Mentiuni:
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie si se serveste cu un vin rosu sec.


Pofta buna!


Paste fericit alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

CUB DE GHEATA

Reteta:
Blat : 8 albusuri, 2 linguri zahar, 8 galbenusuri, 1 plic praf de copt, 4 linguri cacao, 4 linguri faina:pregatesti asa: albusuri cu zahar, batute spuma, galbenusuri, praf de copt, cacao si faina + o fiola de rom = compozitia se toarna in tava unsa si tapetata faina, sau hartie de copt un pic unsa...gata blat

pasul II : sirop: esenta de rom (2 fiole), 300 ml apa, 200 g zahar , coaja lamaie, portocala.. fierbi apa cu zahar pana se ingroasa, adaugi esenta rom si coaja portocala.. lasi sa se raceasca... adaugi peste blat cand este rece...

crema: 2 budinci de vanilie, 500 ml lapte, 150 zahar, 1 pachet unt: pui laptele la fiert, amesteci zahar cu praful de budinca si le pui peste lapte, amesteci sa nu se faca cocoloase si o dai la racit, untul se amesteca cu budinca racita ..apoi o torni peste blat si o intinzi uniform...

pentru decor ai nevoie de banala frisca pe care o pui in ce strat o doresti....si peste care cu ajutorul unei site presari cacao... o aranjezi cu fruculita si gata bun cuburile de gheata....

Este foarte usoara si copiii in general sunt lesinati dupa genul asta de prajitura...
Am ajuns de o prepar o data pe sapt si tot nu se satura de ea
Pe timpul verii am bagat-o la congelator si am servit-o un pic inghetata ...e nebunie!



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultimele 7 zile !



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput