Castiga cu cea mai buna reteta de Paste !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Andacos este cotlet partea cu os si prosciutto cotto -poti sa pui si sunca de Praga daca nu gasesti in magazin .

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/29Marzo2012FotoGiuliAlghero?authkey=Gv1sRgCKuUlbT8oIC6Nw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mersi de precizare!

Suna interesant retzeta ta!

Cred ca sunt off topic,dar Rufus iar mi-a trezit amintiri,si mama facea tipul asat de jambon,nu-mi amintesc insa deloc partea cu pusul in sare!In saramura spui tu,sau sare grunjoasa ,frecta jambonul cu sare grunjoasa si last asa unt imp?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nuuu...nu saramura, ci asa cum zici, sare grunjoasa...ca orice carne care urmeaza sa fie afumata.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

CIABATTA ( 4-paini)
1150 g de faina trei nule (aici in america e unbleached)
6 Lg Gluten(optional daca faina are gluten…cea de aici nu are)
4 lte sare
2 lte zahar
8g drojdie uscata(instant)
4 cupe de apa caldutza
2 Lg ulei

(2 paini)
600 g faina
3 Lg Gluten
2 lte sare
2 lte zahar
2 C apa caldutza
1 Lg ulei

Se amesteca toate ingredientele, mai putin uleiul, timp de cateva minute. Se amesteca cu mixerul, cu telurile spirala(5 min). La final se pune uleiul, se mai amesteca putin. Aluatul obtinut se rastoarna pe blatul uns usor cu ulei.

1.Tragand usor de laturi, se intinde in forma de dreptunghi,apoi se impacheteaza si se pune intr-un vas curat, uns cu ulei,pentru un timp de 10 minute.

2.Operatia de intindere si impachetare se repeta de inca 3 x la intervale de 10 minute.

3.Se pune aluatul la crescut in vas acoperit cu folie pana isi dubleaza volumul.

4.Se infaineaza bine blatul de lucru, la fel si mainile, apoi aluatul se rastoarna cu blandete.
Se portioneza in cate bucati vrem si se face o impachetare in trei.

5.Se aseaza cu impachetarea in jos si se lasa la crescut pe masa infainata, acoperite cu folie alimentara, pentru 45-60 de minute.

6.Se repeta pentru ultima data impachetarea in trei, urmata de asezarea in tava cu impachetarea in jos si se lasa la crescut circa 1 ora, acoperite cu folie alimentarta.

7.Dupa cresterea finala, tavile se introduc in cuptor ......si se tin pana se rumenesc painicile. Se obtine o coaje crocanta,...

8. cuptorul se incinge la 450 grade;425;400;375 cate 10 min la fiecare temp(40 minute…dar poate sta si 1 ora)


iese garantat, eu o fac saptamanal si mai ales de sarbatori la cerintza musafirilor.
retzeta nu-mi apartine e luata dupa un blog.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Michelle,
despre care faina exact vorbesti ca nu are gluten?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Initial intrasem pe forum sa ma inspir din retetele voastre , dar apoi mi-am zis, ce-ar fi sa postez o reteta pe care o stiu de la soacra mea( putin updata de mine)si sper sa o incercati si sa va placa:

Pulpa de miel in crusta de ierburi aromate

Ingrediente:

2 pulpe de miel ( recomandabil ar fi sa nu indepartati toata grasimea)
1 lingura ulei de masline
1 1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
1 capatana de usturoi
1/4 ceasca ulei de masline extra-virgin
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 lingura de oregano uscat
1/4 ceasca patrunjel prospat tocat
1 lingura faina
1/3 ceasca coniac
1 1/2 cani supa de pui
1 lingura rozmarin proaspat tocat

Dupa ce ati spalat pulpele de miel, lasati-le la temperatura camerei 1/2 orape un prosop curat pentru a se absorbi tot excesul de apa.
Apoi , frecati pulpele de miel cu ulei, sare si piper proaspat macinat si lasati-le inca 1/2 ora la temperatura camerei.
Intre timp incalziti cuptorul la 200 C .
Intr-o folie de aluminiu puneti 1/4 lingurita ulei de masline, inveliti capatana de usturoi si puneti in cuptor pana usturoiul devine foarte moale .Dupa aceea, lasati sa se raceasca, si cu un cutit taiati partea de sus si "stoarceti" pasta de usturoi intr-un castron.Adaugati sucul de lamaie, oregano, sare, piper, patrunjelul si uleiul de masline extra-virgin.
Puneti pulpele de miel intr-o tava si dati-le la cuptor , intorcandu-le pe partea cealalta dupa 70-80 min.Dupa alte 30 min, scoateti tava si cu atentie frecati pulpele cu pasta de usturoi si mai lasati la cuptor pana prinde o crusta aurie ( timpul total de coacere fiind aproximativ 160-165 min.
Se scurge grasimea din tava intr-o tigaie , adaugati faina si puneti pe foc mediu , amestecand continuu cu o lingura de lemn,sa nu se faca cocoloase.Mariti putin flacara si puneti ceasca de coniac , pana sosul format se reduce la jumatate. Spre final, adaugati rozmarinul proaspat
si turnati peste pulpele de miel.
Pofta buna!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Haideti - inca mai aveti timp sa intrati in concurs - ultima data este 17 aprilie !

Ce mancaruri speciale si deserturi mai aveti in plan sa pregatiti de Sf Paste ?



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Pasca din orez (zona Podul Turcului - Moldova)

Aceasta reteta o stiu de la soacra mea, iar ea la randul ei a invatat-o de la soacra ei

- 500g orez cu bob rotund
- 300g zahar
- 7-8 oua
- 1 kg branza de vaci grasa
- o cana mare plina cu stafide albe (de preferat)
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom sau rom alb
- coaja rasa de lamaie (optional)
- unt sau ulei pt uns forma
- galbenus de ou pt uns compozitia

Cu 2 ore inainte de a da compozitia la cuptor, i n m u i a t i stafidele in rom alb (sau esenta de rom) amestecat cu cu putina apa, pana se umfla.

Fierbeti orezul in apa cu sare, amestecand sa nu se lipeasca. Scurgeti de apa (sa nu fie fiert ca de pilaf, ci putin mai tare) si lasati sa se raceasca.

Intr-un vas mare (eu folosesc un lighean de plastic, pt aluat) bateti bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporati branza de vaci scursa, adaugati stafidele cu rom, coaja de lamaie si orezul, amestecand pana se omogenizeaza. Daca vi se pare prea tare compozitia puteti sa mai adaugati un ou.

Ungeti o tava (sau doua, daca sunt mai mici) de chec cu unt sau ulei, turnati compozitia, ungeti-o cu galbenus si dati-o la cuptor la 180 grade timp de aprox 40 minute. Eu folosesc tavi de iena cand nu fac pasca pentru Paste, iar de Paste, pun in vas rotund de iena, asa pot sa vad mai usor daca este coapta.

Pofta buna !

www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Salata de paste cu ton

Pentru ca in ziua de Paste se mananca peste, m-am gandit sa postez si o reteta de salata pe care eu o fac la toate ocaziile speciale si nu numai. Ingredientele sunt pentru 10-12 persoane, deci daca nu aveti musafiri, puteti injumatati cantitatile

- o punga paste fundite
- 3-4 conserve ton
- o cutie porumb dulce (300g)
- un ardei gras rosu mare
- un ardei gras galben (sau verde) mare
- o ceapa mica (optional)
- 4-5 linguri maioneza facuta in casa (sau cumparata, daca nu aveti timp)
- sare
- putin piper alb

Fierbeti pastele cu sare conform timpului scris pe ambalaj, le clatiti si scurgeti de apa si le puneti intr-un vas mare. Spalati si taiati ardeii in fasii subtiri si lungi cam de 3 cm. Taiati si ceapa julien. Scurgeti porumbul intr-o strecuratoare, scurgeti si conservele de ton si amestecati toate ingredientele, adaugati maioneza, sarea si piperul dupa gust. E delicioasa si foarte apreciata (fetita mea de 6 ani se bucura nespus cand ii spun ca am facut aceasta salata)

Pentru diversitate, puteti inlocui tonul cu botog de macrou afumat. In loc de 3-4 cutii de ton eu folosesc 2 bucati mari de macrou, aleg oasele (putine) si il maruntesc cu un cutit. E interesanta si cu peste afumat, mai ales ca ardeiul gras e crud.


www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Inca 12 zile !

Mai aveti timp sa va inscrieti si sa castigati - nu trebuie decat sa postati o reteta care o veti prepara de Sf Paste.

Va dorim mult succes si Sarbatori Fericite!



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput