Fibrom uterin (29)
Raspunsuri - Pagina 8
prettysunshine spune:
Olimp,eu am facut doua anestezii generale la distanta de doar trei luni jumatate una de alta.Stiu ca ti-e teama,si mie mi-a fost,dar n-a fost nicio problema,asa va fi si la tine.Du-te fara teama si gandeste-te ca e un pas inainte in lupta pentru bebe.Eu asa am gandit,pe mine recunosc ca m-a cam daramat vestea ca trebuia sa fac inca o operatie atat de repede dupa prima.Dar am facut-o cu gandul la bebe.Ai sa vezi ca va fi bine
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
olimp spune:
ai dreptate preetysunshine asa trebuie sa ma mobilizez si eu , sa ma gandesc la bebe si la avantajul pe care il voi avea dupe ce scap de fibrom . Sunt constienta de asta , si eu operatia anterioara cu anestezie totala afost acum 3 ani dar pentru cu tot alt motiv.
Bafta luna asta poate ...va fi cu noroc si cu doua liniute !
arwen_76 spune:
Olimp, mai este foarte putin. Tin pumnii, si cum am trecut si eu prin asta hai sa te incurajez un pic. Anestezia generala e the best, nu simti nimic. Urmeaza instructiunile Dr si a doua zi vei fi acasa. Si eu am avut ceva dureri cand m-am trezit dar mi-au dat calmante si gata, mi-a trecut (parca No Spa mi l-au bagat in perfuzie). A doua zi, dupa o noapte buna de somn nu ma mai durea nimic. Mi-au dat drumul acasica. Asa ca fruntea sus, maine poimaine te apuci de proiectul bebe.
Eu am vesti proaste. Am luat analiza sotului si are teratospermie severa, nu pot spune brusc dar fata de cea de anul trecut care era normala, acum este socant. Pentru amandoi.
Luna aceasta am fost la insistentele verisoarei mele la medicul ei, Dr Varlas Valentin, mi s-a parut ok, a stat de vorba cu mine mult, mi-a explicat multe. Azi dim am fost la el la monitorizare si se pare ca am un folicul dominant. Mi-a dat Ovitrelle si mi-am si facut injectia, asta ca sa ajute la maturarea folicului. Din cauza sotului insa, sansele sa raman natural zilele astea sunt doar de vreo 3% asa ca maine dimineata ma duc inapoi la inca o eco de monitorizare si daca nu s-a spart foliculul, doamne ajuta sa nu se sparga azi, facem repede o Inseminare. Incerc sa nu-mi fac prea mari sperante, dar parca incep sa vad si eu pe unde sunt problemele, ca pana acum prea imi spuneau toti ca sunt bine, sa ma duc acasa sa incerc. Ba una, o doctorita mi-a zis ca nu stim noi sa facem... treaba
olimp spune:
arwen multumesc de incurajari , pride bine cate o postare care te fortifica .Intradevar mai este putin o zi pana plecam si doua pana la marele eveniment. Abia astept sa ma intorc sa va povestesc cum a decurs totul.
Insa imi pare rau ...am citit mai departe , arwen sotul tau avea probleme si de dinainte siu nu stiai ? Poate ar fi bine sa repetati analiza , ti-am zis ce am patit noi cu spermograma sotului , aici in tara l-au scos cu oligospermie si medicul de la Debrecen mi-a zis sa refacem analiza caci au mai avut surprize ...si ce sa vezi nici pomeneala de asa ceva , spermograma ff buna. Nu zic poate ..poate.
Iti tin pumnii cu inseminarea sa fie cu doua linii. Arwen ti-ai facut analizele de toxoplasmoza ? Sti eu va trebui sa le fac pt ca am pisica si tu la fel. Sti despre toxoplasmoza cum actioneaza. Daca esti infectata cu toxoplasma (care se ia de la pisici, printre altele) si nu ai dezvoltat anticorpi atunci nu vei ramane insarcinata , varianta cea, mai buna este sa fi facut toxoplasa si sa ai anticorpi atunci esti ferita. Mai este situatia in care nu ai facut toxoplasmoza si ...in cazul acesta sa te feresti ca de poame acre de ea , o data facuta in perioada de sarcina poate de malofmatii la fat.
Eu vreau sa-mi fac analiza de snage.Poate ar fi bine sa incerci si tu.
arwen_76 spune:
Dragelor, sunt shocata de-a dreptul. Am fost la Filantropia, nu pot sa zic, s-au purtat cu mine exemplar de la doctori, asistente si dna Dr biolog. Ba si mai mult, m-a pus sa ma uit singura la "voinici" si aratau fooooarte bine. Nu stiu de unde au scos cei de la Medlife acel rezultat dezastruos, dar, daca difera atat nu stiu ce sa zic, aici a fost Normospermie... In fine azi nu am nimic de zis despre fibrom, am facut Inseminarea, si de acum vreo 2 saptamani stau pe ace. Mi s-a dat sa iau Duphaston pana la noi ordine. Totul s-a petrecut pe rapid inainte inca sunt . Pana si endometrul mi-a iesit bine, cam la limita superioara dar e ok, 0,98 cm. Si de acum asteptam, sincera sa fiu nu ma mai pot gandi la altceva...
Olimp, maine ma duc sa-mi fac aceasta analiza, mi-ai dat o idee buna. Eu tin minte ca am mai facut-o si am iesit ok, dar mai bine sa fiu sigura. Tin pumnii sa iesi din operatie cu bine si sa te recuperezi cat mai repede posibil. Noi suntem alaturi de tine si-ti uram toate cele bune.
Fetele, va pup, sunt
lavi02 spune:
Arwen, scuze ca ma bag la subiect fara sa am fibrom. Am citit pe forum de foarte multe cazuri cu spermograme bune peste tot mai putin la Medlife.
Pt ca am avut experienta proasta cu analizele la privat, as zice ca e mai degraba de crezut cea de la stat.
Bafta la inseminare!
arwen_76 spune:
lavi02, sa fie!!!! Ce pot sa spun, am vazut cu ochii mei, nu va imaginati ce sentiment am avut cand i-am vazut cum zburda pe acolo, ca in filmele documentare Asa ca si eu tind s-o cred tot pe asta de azi, de la stat, oricum aveam de gand s-o repetam in alta parte, undeva unde nu ar fi avut nici un interes de un eventual FIV sau altceva. Pana si Dna Doctor biolog a zis ca vin multi de la Medlife cu rezultate dezastruoase si nu sunt chiar asa. Ce pot sa spun?! Prima analiza a fost facuta tot la Medlife, la recomandarea Dr Bohaltea si a fost Normo. Asta a doua, acum la inceputul lunii, a fost facuta la recomandarea dr Albu si a iesit Teratospermie severa chiar. Nu vreau sa acuz, dar o fi de la faptul ca Bohaltea nu face FIV si Albu da?! De la un an la altul se mai schimba, dar de la 1 sapt la alta putin probabil. In fine, hai ca suntem offtopic.
Stie cineva daca Duphastonul afecteaza mioamele (fibromul)?
olimp spune:
Buna Arwen sa imi tine-ti pumnii ! Am sa vin cu rezulate cat de curand !
Sa dea DD sa fie inseminarea cu succes ! Ai vazut ca se fac multe greseli , asa am patit si noi , bine ca a iesit bine . Cat despre analiza si eu am sa o fac dupa ce ma intorc , eu nu am facut-o pana acum.
Arwen eu am luat duphaston 2 luni cat am avut sarcina si nu s-a intamplat nimic cu fibromul , pe atunci nu era embolizat asa ca nu cred ca influenteaza suc vreo anumita forma. Mie nu mi-a faciut nimic rau. Acum nu pot generaliza.
Dana1122 spune:
Arwen, trebuie sa se lase cu 2 liniute! E musai, la cum zici ca se prezenta situatiunea! Hai liniutelor, show up!!!!
Olimp, bafta multa cu operatia! Am scris aseara un mesaj pentru tine, dar cred ca l-am scris inainte sa ma loghez... ca nu l-am gasit azi postat, si nici in asteptare nu e, pentru a fi moderat. Batranetea, incep sa ma sclerozez.
Pup!
olimp spune:
dana imi prind bine incurajarile ! multumesc !
ce sa-i faci si eu am facut din astea , rozi ne da tarcole !