Calendarul gradinarului vesel (24)
Raspunsuri - Pagina 11
bonsai spune:
nici la mine nu au rasarit lacramioarele...
inca ceva:de cand am primit magnolia ,m-a lovit "pasiunea" pt aceasta floare!!!.....m-am documentat,am cumparat pamant cu ph acid ,am mutat-o intr-un giveci mai mare si astept primavara urmatoara,ca nu am avut curaj sa o pun afara,la doar cei 30 cm pe care ii are.......in plus spatiul care ar fi perfect pt ea e ocupat,daramam casmelia la toamna.....
intrebare pr fetele care au vizitat si alte magazine decat OBI....eu imi doresc si varianta de magnolia soulegeana roz sau mov,pe care sa o pun in fata casei,are florile ca si laleaua,pe cand asta ce o am e sttelata alba.....daca ati vazut varianta de soulegeana in alte magazine va rog sa ma anuntati,ca sa gasesc pe cineva sa-mi procure.....
gogosel spune:
Bonsai, in Dedeman am vazut si alte soiuri decat cea alba. Nu mai retin pretul exact insa sigur trecut de 40 lei,altele chiar mai scumpe. Cu cat este mai inalta si cu culori mai speciale. Erau la ghivece.
Tala, de unde ai luat panselutele? Cu cat? Salvie aveau?
Ce am vazut, si as vrea parerea voastra, este salcamul galben. Ce ziceti, merge plantat in fffffriiig si muuuult vant?
La noi e un vant de te ia pe sus. Nici nu pot uda semintele de gazon ca imi zboara apa vantul. E pamantul crapat.
Nu mi-au rasarit nici mie doua tufe de crizanteme, crinii hosta dar pentru ei poate e prea devreme, nu stiu. Sunt cu ochii pe ei.
leeloo2004 spune:
Gogosel, e mult prea devreme pentru crinii hosta, sigur o sa-ti iasa, sunt foarte rezistenti (si iti zic asta din proprie experienta)! Din cite stiu eu, salcamii chiar sunt folositi ca sa formeze perdele contra-vant, deci cred ca foarte ok sa ti-l pui in curte.
Bonsai, poti sa pui magnolia afara fara frixca, este foarte rezistenta!
Cred ca nu am pierdut fritillaria - ci la cat de zapacita sunt, am uitat unde am pus-o - nu de alta, dar ieri am vazut ca a rasarit asta si sunt aproape sigura ca este fritillaria!
Am mai fotografiat ce a mai inflorit - floarea pastelui, prima zambila in floare, forsithya...le gasiti in acelasi album!
MadalinaM spune:
As vrea si eu un sfat legat de orhidee!
Am una, dupa un an de asteptare i-au dat ff frumos 2 crengute luuungi, fiecare cu cate 7-8 mugurasi care au crescut un pic si apoi au cazut.
Ceva nu i-a placut(poate stiti voi ce).
Cum e mai bine pentru a inflori, eventual mai repede, sa tai cele 2 crengute?
Ce ar fi putut sa nu ii placa? caldura excesiva? aer uscat? bate, intra-devar, soarele unde o tin eu si orhideea e planta de semi-umbra!
Vantul asta usuca tot si intareste pamantul la suprafata a.i. nu vor putea rasari plantutele:( (spanacul si salata mea, in particular).
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmi Fetelor, eu pun vara niste flori (din seminte) care as vrea sa stiu cum se numesc in romana, aici se cheama Edelwicken si den. latina e ´Lathyrus odoratus´ |
In cataloagele mele l-am gasit si cu numele de "Bobusor".
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Cred ca nu am pierdut fritillaria - ci la cat de zapacita sunt, am uitat unde am pus-o - nu de alta, dar ieri am vazut ca a rasarit asta si sunt aproape sigura ca este fritillaria! |
Si eu sunt sigura ca este Frittillaria.
Am patit si eu ca tine si anul asta sunt hotarata sa-mi pozez bulboasele ca nu mai stiu nici eu ce am si pe unde le am.
Nu stiu de ce nu rasare leurda ca anul trecut mi-a facut bucuria, dar nici eu nu mai stiu pe unde am pus-o,.
georgipuia spune:
Buna ziua, doamnelor...
Mada... bun pretul la broscoiul cu burta in sus... eu l-am luat cu vreo 38 , dar oricum era pret bun fata de cel afisat ieri www.eco-iluminat.ro/iluminat-casnic/iluminat-exterior/lampi-solare-pentru-gradina/P1/" target="_blank">aici... acum vad ca nu mai este deloc pe stoc... Au bagat si produse noi, dragutele, dar scumpe rau si nu mai au stampila de garantie 24 luni oferita de producatorul "Globo".
Bonsai eu am luat magnolie soulangeana de la Dedeman cu 29,9 cu inaltime aproximativa 40 cm si ghiveci de vreo 15 cm cred. Nu i-am facut nici un tratament mai deosebit... am plantat-o pe 10 martie si am tinut-o o perioada de vreo saptamana cu un sac in cap, pentru ca era ger noaptea. Tot ii urmaresc mugurii, nu pentru ca astept flori, dar macar sa vad semne ca e ok.
Fritilaria mea chiar nu da nici un semn... am sapat aseara asa de suprafata pamantul pt ca in zona aia s-a tasat de greutatea lemnelor si nu am dat de nici un varfulet la o adancine de 3-4 cm. Adevarul este ca nu stiu cat ajunge soarele in zona aia, o fi si asta motivul, dar sper odata cu incalzirea sa iasa totusi. Nu ma indur sa zgarm locul si sa dau de bulb intact sa ma oftic, cum am patit cu niste bulbi de lalele pe care i-am deranjat incercand sa aerez pamantul la suprafata. La o lalea i-am retezat varful de 5 cm care cauta iesirea
Azi e tare urat afara, a si plouat un pic, iar noi plecam la tara.. minunat!
Tala spune:
Din cate stiu sunt mai multe plante otravitoare decat neotravitoare, dar primulele au frunzele paroase si periculoase pt piele, din cauza este bine sa avem manusi cand le ingrijim.
Madalina eu zic sa te uiti bine la orhidee pt ca e f posibil sa aiba daunatori (care ataca maia les mugurii). Daca tai tijele nu rezolvi nimic si asa cred ca ai ratat inflorirea. Eu le tin pe un calorifer oprit perpendicular pe un geam care este totusi protezat de un balcon si le merge f bine. Au avut insa paduchi lanosi si le-am curatat cu betisoare cu spirt.
Mie mi-au dat si crinii hosta. Nu stiu ce-i cu gradina mea anul asta ca de obicei era mai puturoasa decat ale voastre.
Astept cu nerabdare sa-mi infloreasca muscarii si allium. Anul asta voi carni toate crizantemele, sa vad ce iese. ma bucur enorm ca nu am pierdut clematisul, desi parea uscat am vazut ca are mugurasi. Problema mea e ca habar nu am cum sa-l tai (are 2 cracute de 70cm).
Panselutele le-am luat de la un nene din Bragadiru de la care tot iau eu diverse. Sunt frumoase si le-am luat cu 1.5lei/buc. Salvie eu am obtinut f usor prin semanare directa in gardina.
Pana la urma am pierdut catinele (multumita soacra-mii), dar am decis sa nu mai iau pt ca mi-a spus o prioetena de o padure de la Comarnic care duduie de catina si alte fructe de padure. Deci in toamna acolo ma gasiti la cules.
Eu stiu ca magnolia e sensibila la ger in primii ani. Trebuie tinut cont si ca se face f mare si ca e sensibila si la vant.
B.nica tu iti doresti leurda? eu stiu ca e f invaziva
LE: scuzati greselile dar stau intr-o pozitie tare proasta cand scriu la comp
georgipuia spune:
Apropo de panselute... eu am pus in ghivecele in care am semanat panselute, garofite si nemtiros pamant din gradina... si la 2 ghivece vad niste plantute, dar cum recunosc balaria si cum imi dau seama ca e ce am semanat?
Mie nici crinii hosta nu mi-au dat... deci incep sa ma conving ca pozitionarea pe nord si vremea imi intarzie plantutele...
Vecina mea ma intreba aseara daca vreau salcie creata la strada ca are un vecin... nu ma tenteaza... cel putin pana vad daca o sa am 2 tei pentru la strada. Daca nu o sa am 2... poate completez cu altceva, dar deocamdata prefer teii si par sa aiba mugurii gata de plesnire... mancai-ar mama pe ei...
leeloo2004 spune:
Mada - si eu zic sa tai tija ca oricum nu mai infloreste. Apropos, e nou achititionata? Ca atunci e posibil sa fie si socul de adaptare. Si ia-o din soare direct, nu ii place - are nevoie de lumina multa, dar nu in soare direct!
Tala - eu am taiat clematitele pina in dreptul primei "ramificatii" cu muguri de frunze.
Eu mi-am luat 2 magnolii din alea mici-mici, cu radacina libera, de la brico, acum 2 ani - mi s-au prins amindoua, au crescut dar cresc destul de greu, si nu le-am overit nicio protectie speciala iarna...