Calendarul gradinarului vesel (24)
Raspunsuri - Pagina 10
kim222 spune:
Multumesc pentru raspunsuri...voi face rasaduri la tot..si vad ce iese ..nu pot sa supara copilul!
Imi trebuie pamant de umplutura pentru a aduce pamantul la nivel cu trotuarul..pamant vegetal este bun? Voi de unde ati luat si cat a costat camionul??
georgipuia spune:
Leelooo razi,ai? Sincer imi pare rau ca nu l-am pus pe sot sa ne faca opoza... pentru amuzamentul familiei, si nu sa pun pe facebook...
B.nica si la mine ar fi (foarte) posibil sa traga vecina cu urechea, pentru ca s-a dovedit a fi genul... dar nu ma intereseaza... si sincer nici nu am alt colt sa ma refugiez... avem cu totul 300 mp deci ori acolo, ori deloc... E buna si ideea cu pergola, dar eu am lemn destul claie peste gramada tacuri bune... sper sa-l lucreze tata cu sotul si ceva ajutoare... daca nu mi l-au furat vecinii din curte cat sta nemontat, nu mi-l mai fura ei cand or fi prinse in suruburi solide... Adevarul este ca ai stofa de mare povestitor...
Olympia a sapat sotul ieri "temelie" pentru foisor si cred ca se cam convinge ca 3/4 e suficient... inca il mai las sa rumege...
Aseara, din gaura de bani in care suntem, tot a scos sotul 10 lei si mi-a luat un ghivecel cu bulbi de narcisa pitica galbena... saracu nu a scapat de gura mea... ca tare le admir si alataieri in dedeman nu mai aveau, dar am gasit la o florarie de cartier si 10 lei mi s-a parut rezonabil pt minim 12 bulbi inghesuiti I-am impartit in 4 si i-am pus strategic in gradina... am mai pus niste garofite de la alta prietena, tot din cele care fac guguloi si se intind pe sol, au frunza albastru verzui si floarea mova... Nu mi-a dat radacina ca nu avea guguloiul decat o radacina si restul se rasfirau tulpinile dintr-una in alta.. dar sper tulpinile alea sa faca repede radacinute si sa se prinda... M-am facut inteleasa?
Trandafirul catarator inca nu l-am pus pentru ca nu m-am decis unde... L-as pune langa foisor sa-l urc pe el, dar mi-e ca o sa-i incurce cand or lucra la foisor...
Si mai am o intrebare... as muta magnolia 1 m mai intr-o parte, dar oare sa o deranjez acum sau sa o mut la toamna? Nici nu apuca saraca sa se acomodeze unde am pus-o
V-am spus ca am comandat lampi solare de gradina? Melc, broasca testoasa, gargarita si un broscoi relaxat cu burta in sus? Surpriza pentru familion de Paste... azi le-am primit si le tin ascunse la job... colegele sunt extaziate... si de ele si de preturile cu care le-am nimerit...
leeloo2004 spune:
Carmi, eu nu am auzit pina acum de gloxinii cataratoare - cum sunt?
Michelle - stai linistita, aici la subiect, marea majoritate suntem novici... Cred ca e tare frumos la voi - mie imi plac atre mult plantele mediteraneene, dar nu visez vreodata sa ajung sa am maslini in gradina...frumos!
Valentina, zici ca nu-mi mai iese nicio fritillaria...atunci diseara ma duc sa sap in locul unde am pus-o ca sa vad daca mai exista...
Mie inca nu mi-au dat lacramioarele... oare le-am pierdut si pe astea??? Asta ca sa nu pun la socoteala zecile de lalele pierdute...in toamna iar trebuie sa cumpar bulbi si sa plantez...
MadalinaM spune:
Kim, le-am gasit www.2u2me.ro/3-lampi-solare?gclid=CPrCrvfei68CFcVF3wodHmoRAQ" target="_blank">aici, toate la soare si la taifas
valentinag spune:
Gabriela, eu zic sa cauti, macar stii cum stai! Nu-s pe unde am citit, ca daca sunt hibrizi bulbii, cam in 2 ani mor, pur si simplu se topesc in pamant!
Nici la mine nu dadusera lacramioarele sambata cand m-am uitat, dar sunt mai la umbra, maine ma uit din nou!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Tala spune:
Valentina multumesc, am zis sa nu ingros obrazul
Mie mi-au rasarit lacramioarele din cauza cred ca sunt intr-o jardiniera f mare (facuta de mine) la soare.
Mi-a mai luat sotul azi 30 de panselute , poate le punem maine (m-a speriat vantul de azi)
Tot maine seman bamele (oare e prea devreme?) - LE: da, e prea devreme - cica dupa 20 mai cand e solul cald
Si eu sunt dezamagita de rata de inflorire a bulbilor. Am pus peste 150 in toamna si nu cred ca au rasarit jumatate (soacra zice ca din cauza secetei, adica pt ca nu i-am udat)
Carmi spune:
Leeloo, uite aici gloxinia ´alpinista´: http://www.baldur-garten.de/search/result.html , eu am luat-o pe aia din stanga.
Liviana, am pus niste poze in fisierul ´Gradina 2012´, cam slabut, ca nu prea am ce fotografia deocamdata, si am infipt un spalier sa-l vezi, nu rade de mine, e uratel, da face bine la trandafiri. Ma intrebai de ce cred ca Fabiano nu era pregatit emotional pt scoala, pai el se crede csm tot pe la gradi, paraste la greu, vorbeste in timpul orelor, plange cand nu stie sa gestioneze o situatie, nu intelege competitia, ii este imposibil sa piarda, vrea sa fie primul in tot si orice, in fine, ar fi fost mai bine sa astept...desi el ia numai punctaj maxim la teste (aici le dau saptamanal teste la mate si germana), nu am ce-i reprosa.
Olympia, as vrea sa-ti citesc blogul, da nu stiu de unde sa-l iau
Fetelor, eu pun vara niste flori (din seminte) care as vrea sa stiu cum se numesc in romana, aici se cheama Edelwicken si den. latina e ´Lathyrus odoratus´, arata www.google.de/imgres?q=edelwicken&start=79&hl=de&sa=X&addh=36&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=2iGQHYYvZaSotM:&imgrefurl=http://www.pflanzenfee.de/blumen/ranker-u-schlinger/edelwicken-zwerg-mischung&docid=vwk4nj0zhBw_uM&imgurl=http://content2.pflanzenfee.com/upload/image/big/big_4400_1.jpg&w=815&h=1200&ei=GdN0T5a1FILYsgbW8vnLDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=344&vpy=175&dur=632&hovh=273&hovw=185&tx=88&ty=177&sig=108543116703698733418&page=4&tbnh=149&tbnw=104&ndsp=26&ved=1t:429,r:2,s:79&biw=1272&bih=637" target="_blank">asa:
Miros fff frumos, cu cat le tai cu atat infloresc mai bogat, stie cineva cum se cheama in romana?
olympia spune:
Carmi, floarea de care intrebi e sangele voinicului, inrudita cumva cu mazarea, dar otravitoare. Nu ca ar incerca cineva s-o manance, ca parca Tala zicea si de primule, stiam si de lacramioare acelasi lucru.
Blogul il am la semnatura.
Ca tot am pomenit de lacramioare , nici la mine n-au rasarit inca, deci nu disperati ca le-ati pierdut.