Agitatie si zapaceala(3)
Raspunsuri - Pagina 5
iulia_b spune:
Selene, sunt convinsa ca ajuti pe cei mai nevoiasi ca tine. Dar uneori am impresia ca li se arunca asa, cate un os, celor care ajung la un calculator,TV, celor care au puterea de a face cazul cunoscut. Ca si cu catelul vagabond, ii arunci un ciolan, dar cauza ramane perpetua. Eu cred ca un sistem eficient ar ajuta mai mult, pe TOTI. Oameni mai constiinciosi, politicieni mai corecti, hotie mai putina, munca mai multa , bani colectati mai multi, sistem de sanatate, educatie mai eficiente. Oamenii nevoiasi vor avea sistem de asistenta mai bun, pensionarii conditii decente de viata etc. Stiu ca e o utopie.
Uneori dupa o zi de alergatura nici picioarele nu le mai simt. Dar am 2 copii si vreau sa le asigur un viitor decent. Crede-ma ca la scoala nu le vor mai fi suficiente dragostea. Vor fi activitati extrascolare, tabere, si nu, nu mofturi. Si crede-ma ca dupa o zi de asta, cand deschid calculatorul, aceeasi perena poveste...cum sa nu-ti vina sa nu mai platesti impozite, sa fii egoist si sa te tratezi la Viena dand dracului spitalele din Romania.
Bee spune:
Selene, atatea pagini, atatea vorbe. Sunt situatii si situatii. Nu toata lumea are curajul de a se expune cum ai facut-o tu, cu toate ca multe persoane sunt "nevorbite", neauzite si neascultate (io-s una dintre ele). Ideea de baza e ca TREBUIE sa existe ceva care sa te ajute, ceva care sa-ti faca bine si sa te sustina. Ca e Daria, partenerul tau, mama ta, propria ta persoana, D-zeu sau lipsa lui, nu conteaza. Gaseste ceva-ul ala si o sa-ti fie mai bine.
Sa-ti spui "sunt naiva si increzatoare' si lumea asta rea nu-i pt mine, nu te ajuta! Ai putea sa spui, "oi fi eu naiva si increzatoare, dar exista loc si pentru unii ca mine". Daca esti bolnava si ai probleme fizice reale, in loc sa spui ca ai de asteptat cateva saptamni, bucura-te ca POTI astepta cateva saptamani. In alte tari se asteapta mai mult. Daca ai fi grav bolnava (Doamne ferete!) sigur ti s-ar face investigatii in urgenta.
Oi fi eu nevorbita, dar pur si simplu nu am starea de a-ti spune "uite cum fac eu si inca mai pot". Insa ideea e ca sustinerea mea morala e in copii si-n credinta. Sotul meu nu pot spune ca nu ma sustine si ca nu ma pot baza pe el, insa de multe ori muncim atat de mult amandoi incat nu reusim sa ne concentram unul pe altul. In fiecare zi, merg inainte si cand mi-e cel mai greu vreau sa nu ma prabusesc si atat. Si stii ceva? O incercare care-mi face bine si poate te-ar ajuta si pe tine: nu-mi incarc sufletul cu reprosuri pentru altii. Nu stau sa-mi bat capul cu oameni agresivi (Chiar daca ma ranesc si ma agreseaza pe mine), nesimtiti, tupeisti, smekeri sau mai stiu eu cum. Ii iau ca atare. Iar daca imi mai sunt si apropiati, incerc sa le gasesc scuze. Nu ai ce ierta, daca iei oamenii asa cum sunt!
Bafta.
Selene_Bunny spune:
Multumesc, Bee, ca m-ai oprit. Cel putin deocamdata.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
blackgirl0 spune:
Selene, ar fi bine sa recitesti cu mare atentie:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163801&whichpage=1
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld ela, o sa ai un bebe? ptr toti invingatorii sorry de off topic Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Da! Este minunat! Sunt tare fericita
nu e cel mai bun moment....dar la naiba cu momentul bun! E un copil dorit si asteptat asa cum a fost si baiatul.
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny [ Nu-i sunt cu nimic superioara elei_04, chiar imi pare rau pentru ca se confrunta cu problemele de care a spus. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
si munceste frate, nu mai are nici macar curajul sa viseze la timp liber de stat pe net si vaicarit.
deci uite diferenta de stil de viata, de gandire, de vointa si de mama....tu cum ti-ai petrecut duminica asta?
pe net, in majoritatea timpului.
ela, poate , a stat afara cu pustiul, a gatit ptr 2-3 zile, ca maine o ia din loc cu munca, calcat, smotruit,etc...si cate altele, exact la fel ca multe/sute/milioane de mame din tara asta.
ti-am mai spus, ai timp frateee de vaicarit pe net, ptr ca vrei sa ai timp.
eu imi permit acum sa stau pe net, duminica seara, poate 30 minute, ptr ca Luca cazut frant dupa 4 ore de stat afara in dupa amiaza asta(dimineatza la 9.30 eram pe plaja, si ne-am intors la 12.30, franti, obositi, l-am culcat si am gatit ceva, apoi la ora 3.30 am iesit din nou), altfel eram in preajma lui/eu sau tasu'.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
szivarvany spune:
azi m-am gandit la tine Selene
sper ca si la voi a fost o vreme la fel de frumoasa ca aici si ati stat pe afara.
eu nu aveam niciun chef sa ies, as fi vrut sa zac sub 2 plapume pt ca m-a apucat o rinita oribila si arata ca Rudolf, iar.
insa odata (de fapt de 2 ori) ajunse in parc si stand la discutii cu restul mamelor si rumegand mere impreuna cu copiii :-) m-am simtit mai bine.
sa stii ca asta face diferenta, sa iesi si sa te bucuri de toate lucrurile marunte. oricum problemele te asteapta acasa, dar macar scapi de ele si te umpli de energie si te incalzesti la soare si altfel te intorci la ele.
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Selene_Bunny spune:
lulu, sincer, mai scuteste-ma. Parca tii deschisa o agenda de-aia cu zile si tre' sa bifezi in fiecare zi ce fac eu si la ce ora. Nu ca te-ar interesa, de fapt. Da' tre' sa ai si tu ceva de crantanit.
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
In afara de faptul ca am cazut pe scari cu carucior cu tot, am facut si eu 3 feluri de mancare si m-am ocupat de casa si de copil.
E bine? S-a bifat?
Inca n-am recuperat datele alea pierdute, testez un program, sa vad daca merge.
Lucrusoare de vanzare...