Nu pot sa uit!
Raspunsuri - Pagina 10
Yasmine spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxij
cica nu mirosise bine. |
Aha, statea prost cu mirosul. Si daca la prima si a doua oara nu mirosise bine, s-a gandit sotul, ca atunci cind nu mirosea, sa faca ceva puturos, ca doar-doar o mirosi si ea. Aoleo ...
balanta spune:
ilia_99, stagnezi....nu, ca ATUNCI nu va mai fi niciodata...va fi altfel dar nu asa ... poate fi mai bine sau mai rau, dar ALTFEL ...a fost un mit pentru tine , de asta si atatea sa zicem compromisuri pt el si s-a "demitizat"....nu e vorba ca nu e tata bun sau sot bun , dar tu nu il mai admiri si il privesti ca pe o ganganie. Cunosc sentimentul...dar acum vorbim de tine ... afla despre tine TOT, dar tot ...tu stii cat m-am perpelit si inca nu stii tot...dar am aflat multe despre mine si am aflat ca de fapt intr-un fel sau altul pentru tot ce ne dorim se plateste un pret...ruxij...nu mai e cazul sa mai spun...gandim la fel...multe din fetele care ti-au scris platesc cate un pret pt un anume CEVA in ce cred...nu-i asa JG...afectiunea ta fata de el putea sa scada si din alte cauze decat infidelitatea...crede-ma ca sunt atatea motive sa te desparti...
rezolva problema cu tine...e taaare greu, dar esti ancorata in ceva ce nu te lasa sa progresezi...
mihaela_s spune:
Asa e, balanta si fetele au dreptate. Nu infidelitatea e intotdeauna motivul unui divort. Si eu m-am trezit dupa 8 ani de casnicie ca nu mai sunt eu. Ma uitam in oglinda, nu ma mai recunosteam...eram ceea ce voia EL sa fiu. Am stiut ca trebuie sa plec, fara sa ma uit inapoi. Aveam un copil, care merita mai mult decat o mama nefericita. Iti doresc sa te regasesti. Sa stii ce vrei de la tine si sa mergi pe acel drum, indiferent care va fi.
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxij
Este perfect legitima atitudinea ta. Toata lumea e convinsa ca dc nu esti intr-o relatie ne-platonica, e imposibil sa fii fericit. Si comenteaza in aceasta directie. "Nooo, e imposibil sa fie fericita. Pai e singura. Pretinde ea ca e fericita, nu are cum blah blah blah". Vezi ca si Ilia zice la fel de amanta Cineva zicea "it takes a damn good spouse to beat no spouse at all" (e nevoie de un partnere al naibii de bun ca sa merite sa renunti la beneficiile statutului fara partener). Deci e tare bine sa fii singura si fara batai de cap, dar pt ca e asa bine, e scump:)) |
Pai fetelor, voi vorbiti de a fi mame singure cu 1 COPIL ... alternativa ei este de a fi mama singura cu 3 COPII ... nu intra in calcul numai partea materiala, intra totul in calcul. Cu 3 copiii si daca o data la 6 luni spala vasele in casa in locul tau este mai mult decat in a nu exista nimeni in casa ca sa le spele.
Observ ca si eu inclin balanta in a incerca sa te echilibrezi emotional cu alte lucruri daca cu el nu se mai poate. Nu conteaza de ce nu se mai poate si asa cum spunea RuxiJ, nu trebuie sa te razbuni pe el ca nu-ti mai ofera ceea ce ti-a promis la inceputul relatiei ... trebuie sa te scoli singura de jos si sa iti gandesti viata ca si cum ai fi singura, dar pe el sa-l pastrezi acolo in casa - pentru copii, pentru siguranta materiala ... mai rau de atat ce poate sa se intample ? Sa plece si atunci EL rupe relatia ...sau in timp sa va regasiti, cand copiii vor fi mai mari.
E cam trist ce scriu aici, dar dupa 2 casnicii si 3 copii nu stiu daca iti mai permiti sa cauti relatia ideala.
A_Iulia spune:
Cred ca depinde foarte tare ce se asteapta de la o casnicie, intr-un acest nou format, in care nu divortezi pentru ca ai 3 copii si nu unul, dar nu mai poti simti nimic decat dezamagire.
Ok, spuneti ca nu te poti desparti asa usor, nu poti ramane cu 3 copii la fel cum ramai cu unul (desi asta este peste puterea mea sa inteleg de ce).
Dar atunci cum ramane cu fidelitatea? Cum ramane cu sentimentul ca te invarti intr-un cerc inchis care de fapt iti limiteaza optiunile tale de a face ce doresti cu viata ta?
Ii esti fidel celuilalt, sau nu ii esti, pentru ca nu mai poti? Si daca nu ii esti nici tu fidela, il lasi sa afle, sau nu afli? Pana unde merge responsabilitatea in cuplu doar cand iti cresti copiii impreuna, si de unde incep pretentiile de exclusivitate sentimentala?
Nu cred ca e foarte simplu sa te convingi sa stai intr-o relatie ca asta. Si mai cred ca e un fel de moarte, asa, incetul cu incetul, o moarte a sufletului cel putin.
Ruxij, poate ar trebui sa recunosti ca libertatea are un gust bun.
Si cred ca sfatul tau ar fi fost absolut minunat, daca totusi nu ar fi fost vorba de cineva care pare ca sa invarte ca un hamster intr-o rotita a nefericirii (sa-mi fie scuzata comparatia).
kariguld spune:
ilia, o singura viata ai, numai una. nu lasa sa decida soarta sau cel de langa tine, care din pacate se vede ce si cat decide. alege tu pentru tine. alege sa fii asa cum doresti, cum visezi. alege ptr copii tai.
cred ca fiecare din noi te sfatuieste prin prisma propriei experiente. doar ca noi suntem altfel construite, avem alte asteptari de la viata/partener. iar tu le ai pe ale tale. nu le lasa sa treaca pe langa tine. repet, o singura viata ai!
e foarte drept, copii sunt pe primul loc si tot ce facem ptr ei facem. dar vine o zi cand copii vor pleca, e in firea lucrurilor sa se intample. daca tu esti fericita, multumita, implinita, impacata atunci si ei vor fi la fel. si vor alege drept ptr vietile lor, la timpul potrivit.
copii sunt pe primul loc, dar si tu esti tot pe primul. ptr ca tu dai directie vietilor lor. esti o carte deschisa ptr ei. esti sanatoasa si tanara, imposibil sa nu reusesti ceea ce-ti doresti.
Happy_in_TO spune:
Eu personal cred ca inselatul este un abuz asupra sufletului partenerului. Am fost inselata de multe ori si de fiecare data m-am intebat ce este gresit cu mine, ce nu am eu indeajuns, ce nu am facut indeajuns de bine. Mi-a luat mult, mult timp sa imi dau seama ca nu e nimic gresit cu mine.
Imi aduc aminte ca toata lupta asta emotionala m-a lasat obosita sufleteste, fara energia necesara sa pot trai frumos si autentic, ci ducindu-mi existenta ca un robot, facind lucrurile intr-un mod mecanic si fara pofta de viata.
Eu am fost in stare sa uit si sa iert, o iertare din aia din suflet si fara nici un fel de umbre si remuscari. Dar... cind un lucru nu este autentic, cind o traire este fortata (de o parte sau de alta) in timp apar fisuri iar emotiile reprimate izbucnesc cu si mai mare forta. Si se manifesta in alt fel, nu neaparat in alta relatie de adulter, ci in alt fel de abuzuri.
E o arta sa stii cind sa zici "gata", sa nu te zbati in zadar intr-un mediu toxic tie tinundu-te cu incapatinare de o relatie care te omoara incet-incet sufleteste.
Iar "gata" nu inseamna neaparat un sfirsit, ci poate insemna si un nou inceput. Pentru mine a fost o aventura a mea de autocunoastere, de redescoperire al eului autentic, de crestere personala si la sfirsit de multumire si fericire.
Singurul sentiment care ma ghideaza in ultimul timp este onestitatea fata de mine si de sentimentele mele, curajul de a fi eu insami.
Happy_in_TO spune:
Eu sint mama singura de doi copii care aveau 2 ani si 4 ani atunci. Acum au 10 ani si 12 ani si se dezvolta si cresc la fel de frumos ca si prietenii lor care au doi parinti.
Sanatate sa fie ca se rezolva toate problemele.
ann1907 spune:
Poate gresesc, poate e o nebunie ceea ce spun, dar eu daca as fi in locul tau as incerca sa ma impac cu primul barbat, tatal fetei tale.. eu cred ca el are mai normal si cred ca chiar te-ai iubit.. aveti un copil impreuna pe care l-ai face fericit.. actualului si asa nu pare sa-i mai pese asa mult de copii.. of course ca se va zbarli cat casa la ideea asta, dar asta nu va mai conta la timpul acela..
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Cred ca depinde foarte tare ce se asteapta de la o casnicie, intr-un acest nou format, in care nu divortezi pentru ca ai 3 copii si nu unul, dar nu mai poti simti nimic decat dezamagire. Ok, spuneti ca nu te poti desparti asa usor, nu poti ramane cu 3 copii la fel cum ramai cu unul (desi asta este peste puterea mea sa inteleg de ce). |
Cum nu intelegi cum de nu e acelas lucru as ramai singura cu 3 copii, comparativ cu singura cu 1 copil. Pe copiii aia cum/cu ce ii cresti? Cati bani ai de impartit la 3 in loc de 1? Cat timp ai de impartit la 3 in loc de 1? Micile probleme de zi cu zi se amplifica de trei ori. Si bucriile, dar la placinte inainte, la razboi...esti singura. Fara nici un ajutor? Da, sigur ca poti sa faci si 10 copii si sa le dai hot dog si sa nu te intere, dar nu mi se pare prea minunata perspectiva. Daca ai resurse, retea de ajutorare (parinti implicati, prieteni la fel de implicati ca familia, femeie la curatenie, nanny etc) da, nici o problema...