Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca vrei iti trimit dvdurile mele cu pilates, si tot ce trebuie pt ele

sunt de cate 20 si putin de minute, deci nu e nevoie de timp mult,si e sport low impact, toate sunt la orizontala, nu se sare sau alearga...

eu fac sport sau cand doarme pat sau cand vine cristi, poate sa stea jumatate de ora cu copiii, sau carol face si el cu mine cat vrea... dar ma oblig sa fac asta pt mine

plus ca la sfarsitul lui mai mergem in vacanta si nu vreau sa stau iarasi cu tricou la plaja

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Selene cred ca esti genul care are reactii intarziate...acum constientizezi ce inseamna un copil, acum vezi cu alti ochi relatia cu iubitul tau, acum ti s-a luat valul de pe ochi si vezi reactiile rudelor. Pai pana acum erai anesteziata?

Normal ca ai adunat in tine tot ceea ce trebuia spus, rezolvat, aparat si acum nu stii de unde sa incepi. Ai fost toleranta cu rudele, cu iubitul, cu copilul, dar ai ajuns in punctul in care nimic nu a evoluat in directia buna.

Sincer eu as lua o foaie de hartie si as face liste cu:
- cine sunt eu?.....
- relatia amoroasa merge spre....?
- profesional sunt...
- familia mea este compusa din....
- relatia cu rudele....
- sanatatea mea...a copilului...a sotului....
-banii vin....as mai putea face si....
.......
Si le-as lua pe rand (am dat exemplu nu asta-i ordinea)si as incepe sa le rezolv.
Sunt atatea fete pe forum care dau sfaturi, te indruma cu mai multa pasiune decat un psiholog de ce nu mergi pe mana lor. Sunt dispuse sa te ajute. E un topik de suport....uite cate scriu in fiecare zi incercand sa-ti fie bine....fii mai ambitioasa, mai hotarata.

Imi place ca ai inceput cu sanatatea, dar nu te opri pana nu te simti bine. Ai facut niste analize...nu asta-i cauza, treci la altele....pana nu te simti ca un bulgare de energie nu te lasa, de undeva trebuie sa te incarci....trebuie sa te cunosti si sa stii ce te umple de energie.
- o plimbare
- o ora de stat la soare pe o banca in parc si copila langa tinde zburdand
- la cules de ghiocei
- un film bun
- o prajitura
- o discutie cu o amica
- o prosteala cu copila
.......
Dupa o saptamana in care faci ceva zilnic care te umple de energie, clar va fi mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ce mai vroiam sa zic:

Nu stiu cum m-au vazut cei apropiati atunci, in perioada de sarcina-lauzie. Nu referitor la relatia mea cu D., ci la forta mea interioara vizavi de nasterea unui copil. Nu stiu daca le-a trecut vreodata prin cap intrebarea "face fatza sau nu face face fatza, emotional vorbind" sau s-au gandit si ei ca mine, "am intrat in hora, trebuie sa joc, o sa am un copil, doar asta conteaza, e 100% dependent de mine, eu sunt toata lumea lui".

sanziana, eu am lucrat, ca am avut de lucru, traduceri, pana in noiembrie 2008, cand am plecat la Cluj. As mai fi avut de lucru, dar deja aveam ditamai burta, la 35 de saptamani, cine ma vedea, zicea ca nasc gemeni. Multumita traducerilor, am avut si bani de analize pe timpul sarcinii, ca, din cauza unor prostii birocratice, toate analizele mi le-am platit, vreo 2.000 de lei, am fost si la Bucuresti, la Iosup, la 3D, am avut si bani de drum, am avut si bani de cumparat tot ce trebuia pentru spital (aveam lista de aici, de pe DC), am avut si bani de dat la moasa, la medic (cu toate ca matusa a preferat sa dea ea, sa-mi ramana mie mai multi), si bani pentru cumparat una-alta pentru copil (tot de pe DC aveam lista). Ei, dar din noiembrie 2008 si pana prin... nu mai stiu, februarie-martie, cred, 2009, eu nu am mai avut acces la PC-ul meu. Matusa nu a fost de acord sa imi aduc calculatorul acolo, ca are prea multe fire si nu vrea deranj pe hol. De ce spun de calculator: cand vreau sa aflu informatii despre ceva, ce e mai la indemana decat Google? Ei, si daca ar fi fost sa sesizez o problema la mine imediat dupa nasterea Dariei, nu as fi avut cu cine vorbi in tihna, eu puteam folosi PC-ul matusii sau varului numai cu permisiunea lor, la anumite ore, si chiar si asa, stergeam istoricul, sa nu vada/citeasca ce am cautat/scris eu (au obiceiul asta prost). Uite, cand eu am fost ingrijorata, intr-o dimineata, ca facusem un 37 cu 5 noaptea, DAR cu frisoane, si alaptam, si am intrebat-o pe matusa ce sa fac, ea mi-a ras in fatza, "ce, aia e febra?", sa-mi vad de treaba...

Asa ca, ce citisem eu pe Net, ca o proaspata mamica are nevoie de sustinerea familiei, mai ales cand e lauza, ca lumea trebuie sa se poarte mai cu manusi cu ea, ca e mai sensibila, sunt si hormonii de vina... s-a dovedit a fi fix o laie in cazul meu. Fiecare si-a vazut de treaba lui, fiecare si-a stiut atributiile si nu am vazut sa-si faca griji ca unul s-ar putea sa ascunda ceva, ceva ce nici el nu stie sa numeasca, mai ales ca nu este intrebat asa, mai in profunzime, ce e cu el.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

selene, sarcina si lauzia au trecut, au fost acum 4 ani. ok, nu ai fost sprijinita si e greu

dar au trecut

gata

nu mai analiza, nu mai framanta, nu trai in trecut

maine e o zi noua, trezeste-te dimineata si traieste-ti viata

blog

Mergi la inceput

sanziana, le-am vazut si atunci, dar am abordat altfel problema. Am plecat capul si am tacut. Acum, insa, mi-am dat seama ca unii oameni pur si simplu, daca nu le tragi o bata in cap (la figurat, desigur), nu isi dau seama cat te ranesc. Ba chiar, cu cat tu esti mai draguta si mai toleranta, cu atat ei persevereaza. Si isi extind rautatea si asupra altor oameni din jurul tau, nevinovati.

Eu le-am dat "ignore". Iar cu D. am discutat fatis, intr-o noapte romantica, in care era liniste, Daricuta dormea si am putut discuta ce n-am discutat atunci, pentru ca el era f. f. incrancenat, f. f. distant fatza de mine. Eu pe D. nu am incetat niciodata sa il iubesc, dar in lupta lui cu el insusi eu nu aveam ce cauta. Mi-a fost greu, da, il si vedeam nevenind sa isi recunoasca copilul, ma si vedeam crescand-o singura. Dar... iubirea a fost mai puternica.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

selene, sarcina si lauzia au trecut, au fost acum 4 ani. ok, nu ai fost sprijinita si e greu

dar au trecut

gata

nu mai analiza, nu mai framanta, nu trai in trecut

maine e o zi noua, trezeste-te dimineata si traieste-ti viata

blog

De acord, cu conditia ca ironiile din trecut sa nu ajunga acum, in prezent, sa imi afecteze copilul si sotul. De aceea am si dat "ignore". Pentru ca unii din trecut nu au constientizat nimic, ei continua sa creada ca totul este in regula.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mai, Selene, cred si eu ca ai tensiunea crescuta, la cat te amorsezi singura !

Sunt femei care au trecut prin incercari cu adevarat crunte si, neavand niciun sprijin de nicaieri, nu si-au permis luxul de a claca, ci au luptat pt viata lor si a copiiilor lor.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

si atunci de ce iti bati capul cu ei? ok, am inteles ca de matusa ai nevoie, dar treci peste toate prostiile, repeta-ti de ce ai nevoie de ea si atat.

ca tu zici ca dai ignore, dar de fapt de ani de zile tot framanti aceleasi probleme create de aceleasi persoane si iti complici existenta degeaba

blog

Mergi la inceput

allinta, eu am primit un sfat pretios de la una dintre fete: sa nu ai niciun fel de asteptari de la nimeni.

Cand stii din start ca esti singur si ca nu te poti baza decat pe tine este mai... sincer decat cand ti se propune sa fii ajutat de oameni care acum iti zambesc, acum iti trantesc una de te lipsesti de ajutorul lor.

Intelegi diferenta?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

de cele mai multe ori ajutorul dat de rude e mult mai scump decat iti imaginezi initial. si nu ma refer la bani

blog

Mergi la inceput