Doresc cateva sfaturi
Raspunsuri - Pagina 3
delphin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Delphin,eu tot n-am intzeles ce vrei sa spui,eu am spus ca pe mine m-ar durea sa stiu ca cea cu care e ex-ul acum ,poate gindi ca utilisator 23 despre fiul meu si tatal lui! La Dahriana,cred ca faci o confuzie totusi,Dahriana spune din experientza ei cu tatal ei...nu se refere la actuala relatzie! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu cred ca vorbeste despre relatia ei cu tatal ei...mai citeste o data mesajul ei, la inceput
Iar la situatia ta, ma gandeam ca nu e cazul sa vezi negativ, ca nu e chiar asa negru.
Femeia se simte neglijata, dar nu fiindca sotul da o atentie exclusiva fiului ci datorita faptului ca gestioneaza prost relatia lui ca sotz cu ea sotia. Zau ca nu ti-ar pica bine sa-ti spuna ca nu am chef sa vb cu tine ca sunt obosit sau ce vrei, ma grabesc, ma duc sa mananc cu fiu meu. Se pot enuntza si altfel...am petrecut fain, acum mergem sa mancam si te sun apoi...sau vorbim dupa ce ma odihnesc, il cun pe fiul meu ca nu am vb cu el si ne vedem apoi...sunt alte feluri de a gestiona astfel de relatii CAND VREI.
andacos spune:
Delphin,ai dreptate,am editata deja,Dahriana nu se refere la ea si tatal ei in mesaj!
La situatzia din subiect,nu e negru,eu nici n-am spus undeva ca e negru...e doar dureros!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Faza cu "spalatul pacatelor" ca vezi doamne vrea sa petreaca cat mai mult timp cu fiul nu e ea 100% pura. sa fim seriosi. De e asa, de ce nu propune fiului sa vina sa locuiasca cu el sau sa se apropie unul de altul(la distanta ma refer). De ce nu-i propune sotiei sa vina si ea. Tu faci shopping sau altceva, eu petrec timp cu fiul meu si ne intalnim la x ora sa mancam impreuna. asa se intaresc relatiile intre toti 3. Eu nu vad nimic "negru" ANDACOS in gandirea utilizatorului. |
Ca se intalneste cu fiul lui, de-aia. Relatia dintre fiu si sotie nu este una apropiata, nu vad de ce ar lua-o si pe sotie cand se duce sa isi vada copilul.
Bine, vad, se numeste gardian in argou.
Omul vrea sa se apropie de copil si sa isi repare relatiile.
Utilizator23, tu trebuie sa deschizi o discutie cu sotul tau in care sa omiti totalmente cuvantul "fiul/copilul tau" si sa discuti strict despre relatia voastra.
Ii spui ce te deranjeaza : ca nu mai comunicati. Nu ca el comunica mai mult cu fiul, ci ca voi 2 nu mai comunicati. daca spune ceva de copil spui ca nu are nici o legatura cu relatia lor pt. care te bucuri, are legatura doar cu voi 2.
utilizator23 spune:
Nu stiu daca sotul meu si-ar dori sa se impace cu fosta sotie, ea este acum recasatorita dar orice este posibil. Ma bucur sa aflu ca sunt persoane care ma inteleg si care inteleg ca eu nu am nimic impotriva fiului si a relatiei pe care sotul meu o are cu el ci am ceva impotriva modului cum sotul meu intelege sa gestioneze situatia. In ultima perioada mai mereu ma face sa ma simt mai putin importanta decat fiul lui dar eu nu vreau nici sa fiu mai importanta decat fiul lui ci as vrea doar ca fiecare sa aiba locul lui bine stabilit. Dar asta e situatia, poate relatia noastra s-a cam deteriorat, e doar trist ca am ajuns intr-un astfel de moment al relatiei noastre.
andacos spune:
utilizator 23,mergi in continuare pe aceasi idee gresita!
Nu fiul lui e problema voastra,ci insasi relatzia voastra e problema!Deci vezi unde si ce potzi face,tu cunosti detalii,tu esti in mijlocul actziunii,ia taurul de coarne si rezolva problema,nu te ascunde in spatele unor presupuneri gresite!
Problema suntezi voi doi,tu si sotzul tau,nu sotzul tau si fiul lui si tu,pe de alta parte!
Dana
utilizator23 spune:
Nu vreau deloc sa fiu gardian, tocmai de aceea cand s-a putut intotdeauna i-am lasat sa fie doar ei doi pentru a discuta si petrece timp asa ca baietii. Cand venea in vacante la noi, aproape intoteauna ieseau impreuna in oras, la piscina, la pescuit, etc. Desigur ca am incercat sa discutam si desigur ca nu despre fiul lui dar el inevitabil aminteste ceva si despre fiul lui, ceva de genul ca nu stiu cand m-ar fi deranjat ca a vorbit cu el la telefon sau ceva asemanator.
utilizator23 spune:
Andacos, nu am spus deloc ca fiul lui este problema si nici nu cred acest lucru, am mai spus ma deranjeaza modul in care el intelege sa gestioneze situatia vizavi de mine si fiul lui. Am sa dau un exemplu, de sarbatori fiul lui a fost la noi, a stat cateva zile, eu am gatit mancare specifica de sarbatori si fiind chiar in prima zi a sarbatorii, deci mancare proaspata, fiul lui a zis ca are pofta sa manance altceva, eu nu am avut nimic impotriva, sotul desigur a zis ca si el doreste sa manance ceea ce vrea fiul lui si s-a oferit sa pregateasca el, foarte frumos din partea lui, fiul s-a oferit sa-l ajute. Toate bune si frumoase, pentru ceea ce doreau sa pregateasca aveau nevoie si de ceapa, fiul s-a oferit sa curete ceapa dar l-au usturat ochii, a zis ceva nu am inteles ce ca eram in alta incapere si imediat sotul a inceput sa se certe cu mine ca nu ii ajut si ca fac altceva. Dar eu nu am refuzat sa ii ajut, ba chiar as fi pregatit totul eu desi era sarbatoare si pregatisem destula mancare doar ca sotul a insistat sa pregateasca el si m-am gandit ca este un moment frumos pentru ei, sa stea amandoi in bucatarie si sa-si pregateasca ceea ce vroiau.
andacos spune:
utilizator...eu am spus clar ca nu stiu daca pot fi obiectiva,mai ales ca subiectul mi-a cazut greu la stomac d ela inceput si din pacate exemplelel date de tine continua sa-mi creeze acelasi disconfort!
Dana
ego71 spune:
utilizator, daca era fiul vostru,te mai deranja atat ca petrec amandoi prea mult timp impreuna? sunt multe cupluri csatorite de ceva ani si multe mamici ,chiar si de aici de pe forum, care si-ar dori ca tatal sa fie mai implicat in cresterea/educarea/petrecut timp cu copiii.
e fiul lui,poate sotul tau chiar are mustrari de constiinta din anumite motive, poate ca trecutul l-a facut sa-si dea seama ca cea mai importanta fiinta pentru el e fiul sau.fara suparare, e copilul lui si asa va ramane,fie ca-ti place sau ba. nu asa trebuie sa pui problema,crede-ma.
si inca ceva,ar fi o prostie sa fii geloasa pe dragostea sotului tau pentru fiu.fiind vesnic nemultumita,nu faci decat sa-l indepartezi mai mult.
Dahriana spune:
Esti sigura ca nu ai avut nici un amestec in despartirea de fosta lui sotie ?
Spun asta deoarece sotul tau pare ca simte un fel de ura pe tine ...
Nu stiu cum te trateaza fiul lui ...De el nu ai spus nimic .
Ce nu inteleg este : De ce relatia lor s-a reluat abia acum ? Pana acum ce i-a impiedicat sa se vada , sa aiba o relatie tata-fiu , inafara de , distanta , care e si acum.
Ce amestec ai avut tu in distantarea dintre cei 2 dealungul anilor .
Ce nu-mi place este faptul ca repeti foarte des : Fiul lui !
In momentul in care el a devenit sotul tau , fiul lui a devenit , fiul vostru , desi tu ii esti mama vitrega...
Cred ca duci un fel de lupta cu morile de vant . E o lupta inegala , pt ca nu poti castiga in fata unui copil , datorita faptului ca nu e acelasi fel de iubire cea pe care v-o poarta sotul tau .
Cred ca pe undeva problema pleaca de la tine . Te vad foarte stresata de situatia asta .
Si eu cred ca problema nu este fiul lui , problema sunteti voi 2 .