Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 8
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny dana_vio, allinta are dreptate cu ceea ce a spus. Sunt o persoana f. retrasa, social vorbind. Una e sa nu iesi din casa 1 zi din 7, "pentru ca", si copilul invatza niste lucruri, si alta e sa nu iesi din casa 6 zile din 7, si intr-a 7, sa n-aiba copilul chef sa stranga jucariile si sa nu mai iesi nici atunci. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Acum stiu ca o sa te supar, dar promit sa nu mai fac! Nu stiu ce inseamna pentru tine "retras social" nici eu nu sunt toata ziua in vizite, prietenii nostrii nu au copii si au alte prioritati, ne vedem fooarte rar de cand e Alex. Eu ieseam zilnic cu ea de cand s-a nascut. Cand era in carucior si dormea imi luam carti in parc si citeam, dupa ce a mai crescut ne plimbam. In parc, nu pe la magazine, si nu printre oameni, sa nu ia nu stiu ce boli! Dar s-a invatat sa mearga afara! Si nu te supara, eu am stat 3ani acasa, dar intram pe net o data/sapt sa verific mail-urile, in rest nu aveam timp. Cand Alex dormea de 2ori/zi ieseam si de 3ori/zi afara! Eram rupta! Cand am venit la serviciu aveam 48kg, s-au speriat colegii cand m-au vazut!
Alexandra Maria
14.12.2007
Edit: nici acum nu intru pe net de acasa, doar de la serviciu.
mcoca spune:
Eu nu sunt de acord cu scrisul pe pereti, haine etc. Dar deloc. A scris de 2 ori pe perete : o data cand era micuta, pe la 2 ani, si o data acum o luna, pe peretele proaspat vopsit din salon. M-am suparat, trebuia sa iesim la o ciocolata calda si nu am mai facut-o, asta a fost pedeapsa (pedeapsa grea pentru ea, ca adora sa iesim sa bem o ciocolata calda intr-o anume librarie). Sper sa nu mai faca :).
Vicky si Printzesone
lulu77 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny Fetelor, eu vad ca voi tratati cu mare usurinta si relaxare scrisul pe pereti si pe alte lucruri (gen mobila, lenjerie de pat...) Ati trata cu aceeasi usurinta si relaxare aceasta activitate a micutilor daca NU ar fi casa voastra, mobila voastra, caloriferele voastre si daca v-ati gandi, macar asa, trecator, ca poate vine proprietarul si n-o sa-i placa ce vede? allinta,
Si unde sunt oameni? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
la fel de usor mi se pare, ptr ca poti sa dai cu un va/lavabil pe perti si tu sau sa vopsesti un calorifer, nu este cine stie ce investitie, si apoi tot voi beneficiati de curatenia din urma acestor procedee.
si apoi propietarul sunt convinsa ca intelege, atat timp cat nu sunt daune grave si care se repara de catre voi.
lenjeria de pat...mie greu sa cred ca este a propietarului si nu a voastra.
si se curata si ea. cu Sano Oxygen.
Mobila la fel, se curata si ea.
Luca(4.7 luni) mi-a desenat acum maxim 2 luni pe husa de pat, din matase, care a costat mult mai mult decat vreo 3 lenjerii, un camion mareeee, pe toata husa mea rosie, cu o carioca verde.i s-a parut atat de distractiv.totul s-a intamplat in nici 5 minute....am curatat-o, i-am explicat frumos si i-am spus ca data viitoare daca mai deseneaza tot acolo, imi voi lua alta husa la pat..din bani lui din pusculita.
edit: nici eu nu sunt de acord cu coloratul pe pereti, haine, mobila, dar a facut-o. acum a avut singura scapare la husa. cine stie ce a fost in capul lui.
am avut livingul, holul si bucataria pictate cu pix-placerea lui in toate felurile posibile. cand s-a potolit, am plekat 2 zile de acasa cu el, si s-a dat cu o mana de lavabil peste.
i-am oferit apoi creta si i-am zis ca daca mai are chef de colorat peretii are voie doar cu creta. nu a facut-o, ca nu i s-a parut interesanta creta.a incercat din nou cu pixul, intr-un colt dupa draperie. i-am facut un patrat mai mare si i-am explicat ca are voie doar acolo sa desene peretii cand are chef, sau deloc, altfel il voi pune sa curete peretii in loc sa plecam in parc.a mai mazgalit in patrat vreo 2-3 zile si atat.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Leditia spune:
Selene-parerea mea e ca Daria trebuie sa mearga la gradi,sa socializeze,astfel cand va merge la scoala nu va stii cum sa socializeze si va fi retrasa.
Da,e iarna,nici noi nu am iesit cand erau -20 grade afara sau viscol de te lua pe sus,dar il duceam la locul de joaca,ne mai vedeam cu prietenii care au si ei copii.Plus ca fiind de multe ori singura,ca ma duc pana jos,ca ma duc sa duc gunoiul,ca ma duc sa iau o maslina,el vine cu mine.Iar asta vara ieseam uneori si de 3 ori pe zi afara.De obicei ieseam dupa micul dejun,la 11-12 ne intorceam ca deja era cumplit de cald,apoi seara dupa 5 cand terminam cu masa,aerosolii&co,ieseam iar si stateam pana la 7-8..in general petreceam cam 4-5 ore pe zi afara,uneori si mai mult.
Eu insist cu gradinita.
Acum sa-ti raspund si la intrebare..si eu am stat in chirie si aveam caine..care a ros,stricat multe,mult mai multe lucruri decat poate strica un copil.Am reparat,schimbat,spalat.
Si David a pictat mobila,tv-urile,peretii,oglinzile,hainele,parchetul,gresia..nu i-am zis nimic pt ca nu puteam,radeam de ce putea sa faca.Am curatat,m-a ajutat si el si gata.Si el face nazbatii,dar nu-l ingradesc prea mult pt ca pe mine m-au enervat vesnic ai mei cu NU ai voie,esti prea mica,nu poti,nu stii..Copilul meu e perseverent,nu se lasa cu una cu doua.Nu reuseste sa se urce invers pe topogan?pai incearca pana reuseste.Regulile mele implica doar ce poate fi periculos pt el sau altii,in rest sa faca ce vrea.Ah si sa manance si sa-si faca aerosolii..atat vreau de la el.Nu ma intereseaza pe unde stau jucariile,ca le strange sau nu,nu am impartit in viata mea jucariile pe categorii,cred k mai mult m-ar obosi chestia asta..si in nici un caz nu i-as pune la varsta asta njpe mii de reguli..pe mine m-a obosit cumplit doar sa citesc pe aici,daramite sa repet cu el zi de zi..nu suntem in armata.Ma rog,fiecare isi creste copilul cum doreste,eu vreau sa se simta liber sa se desfasoare,sa aiba incredere in el si in noi..
m-am intins prea mult..asa ca nu pot decat sa va urez o zi cat mai placuta.
Selene_Bunny spune:
dana_vio, eu, cum am spus, cat a fost ea mica, mica, a fost un chin sa ies cu ea pe undeva. Mica-mica = sub 6 luni. Dormit in carucior? Maximum 40 de minute, nu i-a placut caruciorul ala, Doamne fereste, de incepusem sa ma gandesc la altele...
Doar al doilea carucior, cumparat pe la 7 luni (pe ala il am si acum) i-a placut. L-am comandat de pe Net si i-am frecat pe bietii oameni la cap... I-am rugat sa mearga in depozit, sa desfaca unul si sa mi-l masoare in special in latime, ca eu am un copil care urlaaa...
Dar mi-am facut cruce cand am vazut ca nu a plans deloc in caruciorul nou.
Iar eu a cam trebuit sa o iau cu mine peste tot. La cumparaturi, la plata facturilor, la Finante, pentru platit impozitul, la banci, ba chiar si la dentist, saptamana trecuta, a venit cu mine, a fost exagerat de cuminte o ora si ceva...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Alizee spune:
Daria este copil destul de mare; nu se imbolnaveste imediat daca se plimba prin magazinele mari cu tine sau daca o lasi la locul de joaca al unui super market. Nu stiu daca la tine sunt muzee sau librarii, dar poti gasi motive pt a pleca din casa macar pt o ora. Conteaza f mult acea ora de plimbare. Daca nu aveti unde merge, atunci, azi va plimbati in stanga, maine in dreapta, poimaine drept inainte si tot asa.
Nu se iese din casa decat pe viscol sau ploaie torentiala.
Incearca sa te imprietenesti cu mame, ai caror copii au varste apropiate de a fetitei tale.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Iar eu a cam trebuit sa o iau cu mine peste tot. La cumparaturi, la plata facturilor, la Finante, pentru platit impozitul, la banci, ba chiar si la dentist, saptamana trecuta, a venit cu mine, a fost exagerat de cuminte o ora si ceva... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
e ok asa, dar asta pe ea nu o distreaza, relaxeaza, doar o plictiseste. nu socializeaza cu copii de varsta ei, nu se joaca, doar merge afara, in multe locuri, tot cu tine.
mergi la cumparaturi, platit facturi, daca poti, macar cat doarme ea, daca nu fara ea in timpul zilei, daca o poti lasa 1-2 ore cu cineva, si mergi afara cu ea, doar la joaca.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Selene_Bunny spune:
De obicei ieseam dupa micul dejun,la 11-12 ne intorceam ca deja era cumplit de cald,apoi seara dupa 5 cand terminam cu masa,aerosolii&co,ieseam iar si stateam pana la 7-8..in general petreceam cam 4-5 ore pe zi afara,uneori si mai mult. |
Ledi, cam asa statea si ea vara. Numai ca iesea la 11 si venea la 13 si iesea la 18 si se intorcea la 21.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
mcoca spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Iar eu a cam trebuit sa o iau cu mine peste tot. La cumparaturi, la plata facturilor, la Finante, pentru platit impozitul, la banci, ba chiar si la dentist, saptamana trecuta, a venit cu mine, a fost exagerat de cuminte o ora si ceva... |
Toate am facut asta. Si eu o iau/ am luat-o peste tot. Cand stateam acasa faceam tot cu ea cu carutul, pana si cumparaturile. Alea grele le faceam o data pe luna pe net si gata.
In toamna, in fiecare sambata mergeam in magazine gen Practiker ca aveam de renovat casa, deci mergeam sa vedem, sa alegem etc. Maya era cu noi. Saracul copil, era purtat cu orele prin magazinele alea. Ce faceam: deja la culori de exemplu "alegeam" impreuna, si ea dorea sa atinga faianta, gresia, sa-si dea cu parerea. Cand eram la raioane mai putin "glamour" se juca pe iphone. Asa a invatat literele. Intotdeauna exista solutii, trebuie numai sa vrei.
Vicky si Printzesone
Selene_Bunny spune:
mergi la cumparaturi, platit facturi, daca poti, macar cat doarme ea, daca nu fara ea in timpul zilei, daca o poti lasa 1-2 ore cu cineva, si mergi afara cu ea, doar la joaca. |
Nu mai pot face asta, lulu. Buni este tot mai obosita si mai chinuita de domnul socru.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...