Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 7
Selene_Bunny spune:
ela_04, incidentul e vechi. In plus, eu eram cea sunata, nu cea care suna.
Imaginile nu se deruleaza repede.
Mi se par educative, da, pentru ca personajul principal intreaba: care este mingea rosie? Care batz este mai lung? De ce crezi ca s-a suparat X sau Y? Iti amintesti cum a reactionat? Cum se fabrica laptele? In romana, spunem zapada, in chineza, spunem shwe. In romana, spunem salut, in engleza, spunem hello. Cand ceva ti se pare greu, ia-o incetul cu incetul. Cum ajungem la casa bunicii? Care este drumul galben? Ce sunet e asta? De cate banane avem nevoie pentru tortul de ziua mamei?
Si tot asa.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
turturica, stiu ca am, dar, cum am spus, rautatea gratuita n-o s-o inteleg veci. Pentru ca eu NU sunt asa.
Mi-am schimbat putin programul, am iesit si azi eu cu ea, o sa ies si maine. Am gatit in seara asta pentru maine.
Si eu as vrea sa existe copii cu care sa se joace. Dar, daca nu-s, de un' sa-i iau?
Vara, in parc, are cu cine se juca. Acu' sunt goale parcurile.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
adinag spune:
Selene,
in primul rand vreau sa ma scuzi ca ma voi exprima cam greoi, dar sunt plecata de foarte mult timp, deci nu te supara.
Incearca sa faci doi pasi intr-o parte si sa privesti situatia din exterior. Poate vei intelege oricum mai multe fiind altcineva, fara argumentele si explicatiile pe care le gasesti singura.
Cred ca esti o persoana foate inteligenta, care poate explica si argumenta aproape orice, de aia este si foarte greu sa fii ajutata cu sfaturi, pentru ca le demontezi foarte usor
In ce priveste Daria ( oscumpica, am vazut candva o poza), si eu zic ca e un copil normal. Insa iti inteleg grijile. Eu cred ca ea are mult prea multe reguli. Reciteste prima postare a ta, de exemplu: nu umbla cu apa, doar cu lingurita aia, doar asa, doar pe dincolo etc.
Cred ca trebuie sa gasesti un alt mod mult mai simplu de a-i arata ce doresti sa faca. Si mai putin ce nu doresti. Putine rguli, dar clare. Nu o enciclopedie intreaga.
Apoi, ca mama a doi copii ultra-energici, stiu cum e. Trebuie sa fii mereu un pas inaintea lor . Inainte de a ajunge sa faca ceva, trebuie sa vezi deja in ce directie le-ar putea merge capusrul ;).
Ai mei m-au ajutat foarte devreme la bucatarie, insa le-am dat lucruri interesante de facut. De exemplu taiat ceva. Cu un cutit bont (se zice asa?), incat sa nu se taie. SI le-am dat champignons, sau zucchini, sau stiu eu ce. Adica le-am dat sarcini clare, stiind ca nu se va intampla multa dezordine cu asta (ei, si la taiat sare totul pe de laturi, pe jos, insa mai putin grav decat cand face al meu barbat mancare). Cand era aproape gata, ii dadeam alta sarcina importanta. Tineam copiii mereu ocupati cu ce vroiam eu, incat sa nu ajunga sa faca prostii.
Personal cred ca nivelul tau de energie va creste si el, daca iesiti mai mult afara, faceti plimbari, te mai destinzi. Stii ca si in tratarea depresiei sunt recomandate plimbarile si miscarea afara.
Mai ammulte de zic la diferite situatii, insa acum e musai sa merg la somn, pentru ca maine ma asteapta jobul...
dana vio spune:
Las-o sa castige in lucrurile mici si sa faca cum spui tu in cele mari.
Alex a scris pe toti peretii din casa pana la 2ani, acum nu mai are voie. Cu apa n-am lasat-o sa se joace niciodata (aparaie prin casa + manute ude/reci, brrr!) , acum cat a fost frig i-am luat un castronel de zapada de afara si am lasat-o sa se joace cu vasele ei de bucatarie. In bucatarie sta cu mine cand gatesc si coloreaza/picteaza, participa la gatit doar la felurile ei preferate sau la prajituri, pune zaharul vanilat/praf de copt/hartia de copt/toarna faina etc. Nu-i dau voie sa umble la zahar, apa, sucuri asa de capul ei. Daca vrea ceva cere si merge la dulap/frigider si-mi arata ce vrea. Cat a fost vara am fost zilnic in parc, si parcul e departe de noi, plus ca acum s-au deschis ceva alei noi (lungimea se parcurge intr-o ora la dus) si stateam acolo cel putin 1.5ore. Si mergeam cu mancare, haine de schimb, jucarii etc. Asa ca acum iarna ii este dor de activitatile de interior care i-au lipsit asta vara. Nici la noi nu prea sunt copii, dar ne-am facut prieteni din parc, mamici pe care nu le cunosteam inainte, asa ca de cate ori iesim ALex isi face un nou prieten. Ma bucur sa vad ca s-a invatat foarte sociabila.
Da, si Alex mai arunca cu lucrurile si am observat, demult, ca este mult mai irascibila daca este obosita sau flamanda.
Si are nevoie mereu de ceva nou, o noua activitate.
De cand merge la gradi a invatat sa se imbrace/dezbrace singura. Si chiar daca a inceput cu o soseta luata pe dos am laudat-o mereu.
Agitatia si neconcentrarea se dezvata. Si Alex facea asa, se uita la TV si incepea altceva, n-o deranjam de la noua activitate dar ii taiam sonorul la TV, nu-l inchideam, mai arunca un ochi si vedea ca desenele sunt tot acolo si se intorcea la jocul ei. La noi tati este cel care o agita si atunci eu il trimit in alta camera. Cand suntem doar noi doua este foarte linistita si ne intelegem bine. Asta nu inseamna ca n-are crize si nervi, ca are destule, dar cu varsta au inceput sa scada.
Am citit undeva ca nu trebuie sa-i spui copilului Gata!, cuvantul asta are o conotatie negativa. "Linisteste-te" e mai bine si eu asa ii spun. Cateodata merge, cateodata nu.
Este o carte de parenting, eu n-am citit-o ptr ca mi se pare ca titlul spune totul: "Parinti consecventi, copii fericiti."
M-am intins o gramada.
Alexandra Maria
14.12.2007
Alizee spune:
Omul este fiinta sociala. Daca tu, mama, traiesti fara prea mult contact fizic cu diversi oameni, iar viata ti se pare anosta, evident ca vei incepe sa il sacai si sa te plangi de cel din imediata ta apropiere, care consideri tu ca te supra-solicita : copilul. In permanenta vei gasi scuze pt plictiseala ta. Singura solutie de a iesi din cercul asta vicios, este sa dai copilul la gradinita si tu sa iti gasesti preocupari in afara casei. O educatoare tanara nu este garantia unei bune relatii cu copiii. Una dintre educatoarele de la gradinita unde a fost fii-mea, avea vreo 25 de ani, dar se purta oribil cu bietii copii. Mai era o alta de aceeasi varsta, cocheta si politicoasa cu parintii, dar cu copiii era groaznica. Mai degraba cauta o educatoare calma, prietenoasa.
Nu are importanta ca este mizerie in parc; nu este obligatoriu sa duci fetita acolo, ci sa mergeti intr-un loc in care sunt oameni.
Si tu si copilul aveti nevoie de socializare cu persoane, de varsta fiecareia in parte.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
adinag, ai scris mult mai corect romaneste decat altii, care stau in Romania.
Citat: |
Cand era aproape gata, ii dadeam alta sarcina importanta. Tineam copiii mereu ocupati cu ce vroiam eu, incat sa nu ajunga sa faca prostii. |
Pfff, daca acceptau asta, inseamna ca tot ce vroiai tu era si pe placul lor, ca se puteau concentra la ceea ce faceau, sa duca sarcinile la bun sfarsit.
Si Daria a taiat champignons cu un cutit bont, dar mai mult de 2 minute nu a interesat-o... Sau finalitatea ei nu o fi finalitatea mea... A taiat o ciuperca, una a mancat-o si pe a treia mi-a zis s-o tai eu, ca ea nu mai poate...
Si eu sunt atenta cum formulez sarcinile. Sa fie clare, adica. Numai ca... clar nu e suficient de interesant.
Pentru mine, "spala astea 3 vase de plastic" nu inseamna mai mult decat atat. Pentru Daria, inseamna si activitati colaterale.
Sau: "pune, te rog, cuburile inapoi in lada, ca sa putem pleca afara". Raspuns: "pune-le tu".
Sau: "nu tranti telecomanda, se poate crapa". Raspuns: "las' ca cumperi alta".
Sau: "te rog picteaza pe foaie, nu pe haine". Raspuns: "las' ca ma speli tu pe urma".
E ceva neclar in sarcinile trasate?
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Fetelor, eu vad ca voi tratati cu mare usurinta si relaxare scrisul pe pereti si pe alte lucruri (gen mobila, lenjerie de pat...)
Ati trata cu aceeasi usurinta si relaxare aceasta activitate a micutilor daca NU ar fi casa voastra, mobila voastra, caloriferele voastre si daca v-ati gandi, macar asa, trecator, ca poate vine proprietarul si n-o sa-i placa ce vede?
allinta,
Citat: |
...ci sa mergeti intr-un loc in care sunt oameni. |
Si unde sunt oameni?
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny adinag, ai scris mult mai corect romaneste decat altii, care stau in Romania.
Pfff, daca acceptau asta, inseamna ca tot ce vroiai tu era si pe placul lor, ca se puteau concentra la ceea ce faceau, sa duca sarcinile la bun sfarsit. Si Daria a taiat champignons cu un cutit bont, dar mai mult de 2 minute nu a interesat-o... Sau finalitatea ei nu o fi finalitatea mea... A taiat o ciuperca, una a mancat-o si pe a treia mi-a zis s-o tai eu, ca ea nu mai poate... Si eu sunt atenta cum formulez sarcinile. Sa fie clare, adica. Numai ca... clar nu e suficient de interesant. Pentru mine, "spala astea 3 vase de plastic" nu inseamna mai mult decat atat. Pentru Daria, inseamna si activitati colaterale. Sau: "pune, te rog, cuburile inapoi in lada, ca sa putem pleca afara". Raspuns: "pune-le tu". Sau: "nu tranti telecomanda, se poate crapa". Raspuns: "las' ca cumperi alta". Sau: "te rog picteaza pe foaie, nu pe haine". Raspuns: "las' ca ma speli tu pe urma". E ceva neclar in sarcinile trasate? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
Si tu le-ai pus si apoi ati iesit? Greseala. A invatat ca vorbesti aiurea. Nici Alex nu-si strange 100% jucariile, dar eu am invatat sa-i cer doar ceea ce stiu ca se poate in momentul acela. Si daca i-am spus ca nu iesim ptr ca..., chiar n-am iesit. Crede-ma invata.
Alexandra Maria
14.12.2007
Selene_Bunny spune:
dana_vio, allinta are dreptate cu ceea ce a spus. Sunt o persoana f. retrasa, social vorbind. Una e sa nu iesi din casa 1 zi din 7, "pentru ca", si copilul invatza niste lucruri, si alta e sa nu iesi din casa 6 zile din 7, si intr-a 7, sa n-aiba copilul chef sa stranga jucariile si sa nu mai iesi nici atunci.
Edit: vara ieseam mai des, mult mai des. Eu, personal, cu ea. Vara = perioada mai-septembrie.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...