Agitatie si zapaceala

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
mergi la cumparaturi, platit facturi, daca poti, macar cat doarme ea, daca nu fara ea in timpul zilei, daca o poti lasa 1-2 ore cu cineva, si mergi afara cu ea, doar la joaca.

Nu mai pot face asta, lulu. Buni este tot mai obosita si mai chinuita de domnul socru.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

atunci o duci la gradi, program scurt, si ai rezolvat problema. cat ea este la gradi(se va adapta cu siguranta acolo, este un copil sanatos si destept) tu rezolvi toate comisioanele, faci mancare, curat si restul timpului este ptr voi. si cat doarme ea doar ptr tine.
si asa vei avea un copil multumit, fericit, sanatos si cu o atitudine care te va multumi.
Hai ca poti!

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Daria este copil destul de mare; nu se imbolnaveste imediat daca se plimba prin magazinele mari cu tine sau daca o lasi la locul de joaca al unui super market. Nu stiu daca la tine sunt muzee sau librarii, dar poti gasi motive pt a pleca din casa macar pt o ora. Conteaza f mult acea ora de plimbare. Daca nu aveti unde merge, atunci, azi va plimbati in stanga, maine in dreapta, poimaine drept inainte si tot asa.
Nu se iese din casa decat pe viscol sau ploaie torentiala.
Incearca sa te imprietenesti cu mame, ai caror copii au varste apropiate de a fetitei tale.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

allinta, duminica a iesit cu tati, eu treaba de luni am facut-o duminica (inclusiv aspirat), ca sa pot iesi luni cu ea. Am iesit luni, am iesit si ieri, am avut si treaba, ne-am si plimbat, iesim si azi, cam intr-o ora, astept sa vad daca face treaba mare, ca zice ca o doare burtica...

Doamnele de la banca o cunosc si o asteapta cu bomboane...

Cum spuneam, aici, in Braila, e considerata o mica printesa, nu noi o consideram asa, ci oamenii. Li se pare ceva deosebit ca e blonda, carliontata si cu ochii albastri. Si ca vorbeste asa de bine.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Citat:

Iar eu a cam trebuit sa o iau cu mine peste tot. La cumparaturi, la plata facturilor, la Finante, pentru platit impozitul, la banci, ba chiar si la dentist, saptamana trecuta, a venit cu mine, a fost exagerat de cuminte o ora si ceva...

Toate am facut asta. Si eu o iau/ am luat-o peste tot. Cand stateam acasa faceam tot cu ea cu carutul, pana si cumparaturile. Alea grele le faceam o data pe luna pe net si gata.
In toamna, in fiecare sambata mergeam in magazine gen Practiker ca aveam de renovat casa, deci mergeam sa vedem, sa alegem etc. Maya era cu noi. Saracul copil, era purtat cu orele prin magazinele alea. Ce faceam: deja la culori de exemplu "alegeam" impreuna, si ea dorea sa atinga faianta, gresia, sa-si dea cu parerea. Cand eram la raioane mai putin "glamour" se juca pe iphone. Asa a invatat literele. Intotdeauna exista solutii, trebuie numai sa vrei.

Vicky si Printzesone

Facut si noi asta. O consult des. In multe chestii.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene,eu l-am luat cu mine ca nu aveam cu cine-l lasa de cele mai multe ori,insa il duceam si la copii.Ii spuneam de acasa,mergem la cumparaturi si apoi la copii..Doar sa o cari dupa tine si s-o tii la cozi nu e ''iesit afara''.
Iar vara noi iesim zilnic,fara exceptie..Si iarna asta a tot iesit,chiar si in parc desi nu era nimeni,eu il scoteam..Am iesit si pe viscolul ala nebun si gerul ala cumplit,dar nah,de nevoie.
Du-o la gradi,du-o la locuri de joaca,las-o sa socializeze..Daca o duci la gradi ai si tu timp dim sa mergi sa platesti facturile fara sa mai fi nevoita s-o cari si pe ea dupa tine,sa faci una-alta,astfel incat dupa-amiaza sa poti sa-i acorzi toata atentia,sa iesiti si sa va jucati.
Uite io ma joc de azi dim de-a v-ati-ascunselea..apoi cu masinute,apoi cu cartile,cu una,cu alta..alearga mami,ascunde-te mami,numara mami,hai sa ne jucam mami,facem turn din oale mami,etc etc...si deja-s obosita franta,ca de la 7 tot asa o tinem:))O sa mearga la gradi si se va juca acolo,va obosi cu alti copii la fel de energici si jucausi ca el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

pana sa termin eu mesajul,vad ca deja a scris lulu acelasi lucru.

Mergi la inceput

lulu, sincer, am rezerve, no. M-am fript o data si bine, acu' am cuiu'.

Am tot citit despre pregatirea copiilor pentru gradinita, cum sa-i momesti cu descrieri si povesti, despre ce frumos e la gradi, despre copii, despre activitati, jucarii si cantecele.

Nici acum nu vrea sa auda.

I-am spus ca mergem sa vedem alte gradinite, nu asta de aici. Cica: "nu stau acolo decat daca stai si tu cu mine. Sa ma tzii in bratze ca pe o bebica mica. Sunt bebica mica, fac oaaa-oaaa si vreau inapoi in burtica".

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

tu ai indoieli, le transmiti copilului.
schimba intai atitudinea ta fata de gradinitza, nu toate sunt bau-bau(am mai povestit eu de cateva ori la diferite subiecte pe forum cum Luca a fost plesnit cu un bat peste palme si facut handicapat ptr simplu fapt ca este stangaci in primele lui 2 zile de gradinita, dar am schimbat rapid gradinitza, in fix a 3 zi), si ii povestesti frumos despre gradinitza.
ii explici ca nu mai merge la aceeasi dna si aceeasi gradinitza, merge intr-un loc nou si frumos, etc. ,etc., si ii transmiti o stare de liniste si siguranta, ii explici ca nu o abandonezi, ca o duci sa isi faca noi prieteni.
va plange, o zi, doua, poate 1 luna, sau poate nu. copiii ne surprind mereu.
daca tu cedezi si daca tu nu esti inca convinsa ca ii faci un mare bine mai ales ei, mergand la gradinitza, nu vei reusii.

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
I-am spus ca mergem sa vedem alte gradinite, nu asta de aici. Cica: "nu stau acolo decat daca stai si tu cu mine. Sa ma tzii in bratze ca pe o bebica mica. Sunt bebica mica, fac oaaa-oaaa si vreau inapoi in burtica".

Astea sunt mici rasfaturi, care trec cu calm din partea ta. Fii-mea la 8 ani tot mai spune ca face oa-oa ca un bebelus si ca nu mai vrea sa fie mare.

Inscri-o la gradinita. Cu toate neajunsurile bolilor si a diferitelor discutii in contradictorii cu educatoarele sau mai stiu eu cine, se merita efortul.

Eu am dat-o pe fii-mea la gradinita la 3, 6 ani; atat ar avea si fetita ta in toamna. Fii-mea e o vaicareata; nimic nu ii convine si pana sa ma dumiresc ca ii place sa-si planga de mila, am avut parte de un stres nebun. Mi-era frica ca imi este copilul oropsit.
Perioada de adaptare la gradinita este una f grea, atat pt mama, cat si pt copil.

Nu mai tine copilul langa tine, ca ii faci un mare deserviciu. Are nevoie sa socializeze cu copii, sa interactioneze cu adulti care ii impun anumite reguli, sa aiba termen de comparatie intre mama si alte persoane.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

buun, deci daca lasi copilul sa faca ce doreste, se va simti abandonat si se va apuca de droguri

scuza-ma pitzinuca, dar....daca asta i s-a intamplat fratelui tau, nu inseamna ca e o regula, ci ca acolo au existat alte probleme mult mai grave.

BAZAR UMANITAR

nu e o regula intr-adevar, m-am exprimat dur, insa am vrut sa fie un semnal de alarma. si pentru ca am recunoscut relatia mama-copil in cea a mamei mele si frate (eu sunt cu 10 ani mai mare)

nu e vorba daca lasi copilul sa faca ce doreste... e vorba de crizele si cerintele pe care copilul le impune si modul in care o face, chiar daca stie foarte clar ca nu e in regula. e un joc in care de fapt copilul doreste ca parintele sa ii fie autoritate, sa ii fie prietenul care il pregateste pentru lume, viata, sa il simta aproape pe parinte.

ma rog, poate gresesc si nici nu stiu cum sa explic prea bine. Poate rrox daca vede subiectul ma ajuta nitzel :)

nu stiu cine a zis ca selene demonteaza tot ce se scrie. intr-adevar, daca vedeti interventiile ei, ia fiecare post si ii gaseste o chichita. este gica-contra sine insasi!

Mergi la inceput

Nu chiar fiecare, pitzinuca.

Uite, o parte din regulile lui michelle sunt si ale mele. Copilul trebuie sa iasa mai mult afara, de acord, am spus deja ca fac asta. Copilul trebuie sa socializeze cu copii de varsta lui, aici mai e de lucrat, sa scot copii de unde nu-s chiar nu am cum.

Fiecare mama are stilul ei, unele mai cu reguli, altele mai fara reguli. Eu incerc sa ii dau si libertate copilului (sunt sigura ca unele lucruri permise de mine nu sunt permise de alte mame), dar si sa o tzin in frau cand e cazul (cum ar fi stricatul lucrurilor, lovitul).

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput