Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 9
MeAlex spune:
Sper, am facut Profilul tromobofilie ereditara II de la Synevo + gena PAI (doar 675, nu si 844 ca nu se face la ei).
Doza de Clexane 0.4 de la 3 sapt si 4 zile, aspenter zilnic. Sunt cam sigura gravida ce a luat Aspenter zilnic la inceput in combinatie cu Clexane-ul, nu stiu daca asta sa fi fost cauza, tind mai mult sa inclin catre doza mica, posibil sa fi stricat ceva si Aspenterul prea des.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
sper spune:
Eu am luat zilnic aspenter cu clexane la ultimul fiv din zi 1 de stimulare, nu am sangerat deloc. Data viitoare voi avea doza de 0.4x2/zi fara aspenter, sper ca va fi ok. Mutatia protrombinica ai facut-o? Asta parca nu e in pachet. Dc esti mai plinuta cred ca doza de 0.6 ti-ar fi mai buna.
Speranta
aristica spune:
cris eu, pentru MTHFR hetero, n-am primit clexane, ci aspenter de 75, femibion si parca 5 mg de acid folic. Cand am gasit si PAI-ul tau cel buclucas, la mine scria clar ca-i pozitiv heterozigot, asa c-am primit clexane de 0,4 si mi s-a scos aspenterul. Insa sub tratament de sustinere dupa fiv, S-a dovedit ca doza de 0,4 era insuficienta, asa c-am reintrodus thrombo ass-ul, acum de 100 si am crescut doza de clexane la 0.6, doza care s-a dovedit a fi buna (am 1,68 si 53 kg si daca ne gandim la greutate, doza de 0,4 si mutatiile se pupau perfect - in teorie, ca-n practica n-a mai fost asa).
alexut simt iz de IA?
sunshine big hug
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
MeAlex spune:
Nu, Aristicule, de unde ai adulmecat izul de IA? Poate sa fac o stimulare, nu ne-am gandit, la partea asta inca stam bine, raman natural, probleme e cu mentinutul. Pup!
Sper, e si aia in pachet, nu o am.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
aristica spune:
...cred c-am nasul infundat
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
carmen_ch_12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexa78 MeAlex, analiza se numeste mutatia Factorului XIII. Eu am facut-o la Synevo. http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/ O gasesti la teste de biologie moleculara http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/teste-de-biologie-moleculara/page/2/ Deoarece de ceva vreme ma chinui cu o gastrita (sper sa fi disparut totusi dupa ultimul tratament), nu stiu ce sa fac cu aspenterul. Nu am mai luat de 3-4 luni si nu stiu ce sa iau in continuare. Stiti cumva care varianta este tamponata? Aspenter, tromboass, aspirin cardio, etc? MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot 2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt |
Alexa, si eu am gastrita de vreo 5 ani, am facut tratament si pt.helicobacter, dar nu am mai fost dupa...sa vad daca a trecut, am luat aspenter zilnic, cat am fost aspiranta...acum iau la 2-3 zile, ca ma invinetesc tare pe picioare . Cred ca stomacul meu s-a obisnuit cu el, cand ma mai doare, mai iau no-spa, ceaiuri...
Si vitaminele le mai iau, nu stiu daca sa le iau permanent...oricum le combin, o zi femibion, o zi folowise.
Cum esti la stadiul de adoptie?
Noi avem saptamana sta prima intalnire in perioada celor 90 de zile de incredintare.
MeAlex spune:
Carmen, ca sa verifici daca mai ai helicobacter, cel mai simplu e sa duci proba de fecale, pentru ca la analiza de sange raman anticorpi si multi medici ii considera infectie, desi nu este. Stiu foarte sigur ce spun, tatal si sotul meu au avut helicobacter si asa li s-a recomandat. L-am auzit si pe dr. Alexandru Oproiu spunand asta intr-o emisiune.
Aristicule, esti tare...auzi la ea, are nasul infundat. Poate o sa fac stimulare, sa mearga treaba mai repede.
pentru sanatos!
alexa78 spune:
Carmen, de la farmacie mi s-a spus ca aspenterul este tamponat si vad ca deocamdata gastrita ma lasa in pace.
Am obtinut atestatul de familie adoptatoare si acum asteptam. E cam grea asteptarea asta si cum n-am prea stat niciodata mai mult de 3-4 luni fara sa facem nimic, nici macar o analiza, nici acum nu puteam sa stam asa .... doar sa asteptam. Asa ca facem iar IA, mergem inainte si cu adoptia, poate reusim cu amandoua odata, ca oricum ne dorim 2 copii.
Tu ce mai faci? Ce face micutul tau? Cred ca pana acum v-ati obisnuit unii cu altii.
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot, NK crescute
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt
Cris_25 spune:
ari dear, multumesc de raspuns! eu momentan voi lua doar acid folic (cred ) ... o sa repet acel PAI daca gasesc un lab care-l face in Cj... iar daca iese pozitiv, voi sti pt urmatorul FIV (daca va mai fi cazul)
Pup fete cucuiete
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
carmen_ch_12 spune:
MeAlex, multumesc ...nu stiu cand voi ajunge, mi-a aparut si un lipom la mana dreapta(eu am crezut initial ca mi-a iesit un mont)si nu stiu cand voi ajunge la dr sa vad daca trebuie operat...mi-e si teama de operatie cu trombofilia mea.
Alexa, ne-am obisnuit, s-a obisnuit si cu mamaia, ca nu am putut sta acasa decat vreo luna(2 sapt. co si 2 medicale), l-am inscris la gradinita pt.sept., speram sa terminam cu bine si sa avem certificatul de nastere pe numele nostru pana atunci.
Si eu ma mai gandesc cum ar fi sa raman si insarcinata, desi la noi ne-a zis clar Albu ca avem o sansa mica doar la FIV cu donator(dar nu ma opreste nimeni sa ma gandesc )