Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 8
sper spune:
Multumesc pt raspuns, vad ca sunt bune dar ma apropii de limita superioara. Asa se justifica faptul ca am nevoie de o doza mai mare de clexane
Mi-a raspuns dr U, dupa histeroscopie tb sa fac clexante 0.4 3-4 zile, poate ii mai este util cuiva raspunsul asta.
Speranta
MeAlex spune:
Multumesc Sper, mie imi va fi util raspunsul.
Eu am in mod constant trombocite peste 400.000 (410.000-430.000, cam asa). Nimeni nu m-a lamurit de ce. Dr. U a zis ca nu-s probleme. Ce sa zic? Sper si eu sa nu fie...
Aaaa, am intrebat mai multi medici, daca nr. mare de trombocite are legatura cu trombofilia si au zis ca nu...apoi am citit ca da, doar ca nu mai stiu unde...pe net, oricum.
Nu ma lamuresc ce analiza sa fac pentru Factorul XIII, ar trebui sa se numeasca Mutatia Factorului XIII, dar nu il gasesc. Cris, te-ai lamurit care e analiza ce trebuie facuta?
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
alexa78 spune:
MeAlex, analiza se numeste mutatia Factorului XIII. Eu am facut-o la Synevo. http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/
O gasesti la teste de biologie moleculara http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/teste-de-biologie-moleculara/page/2/
Deoarece de ceva vreme ma chinui cu o gastrita (sper sa fi disparut totusi dupa ultimul tratament), nu stiu ce sa fac cu aspenterul. Nu am mai luat de 3-4 luni si nu stiu ce sa iau in continuare. Stiti cumva care varianta este tamponata? Aspenter, tromboass, aspirin cardio, etc?
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt
MeAlex spune:
Multumesc, Alexa! Cred ca se blocase cautarea ca nu am dat deloc de mutatie, ci doar de analiza Factorul XIII.
Eu stiu ca acum toata aspirina e tamponata. Intreaba totusi la farmacie inainte sa cumperi. Pentru dureri de stomac inexplicabile, e bine sa faci analiza pentru helicolbacter pylori. Tratamentul e usor, cu antibiotice si antiacide, se trateaza usor si infectia e foarte raspandita.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
sper spune:
Alexut eu stiu ca trombocitele au legatura cu trombofilia, mie la astea s-a uitat med hematolog cand eram pe 0.4x2 zi si erau la mijloc. Cu multi ani in urma cand nu stiam de mutatii le aveam peste limita superioara (mi se umflau picioarele des). Mai stiu ca la unguri unei fete de aici (Denisa) nu a vrut dr sa-i dea clexane pt ca avea trombocite mici.
Speranta
Cris_25 spune:
Fetelor, nu vreau sa va stresez tare, dar mai e cineva care ia Clexane doar pt MTHFR hetero?
Si inca o intrebare ... daca a facut cineva PAIul 844, altundeva decat la Medlife, imi ziceti va rog unde se mai face? (Cluj)
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
Cris_25 spune:
Este, dar Synevo nu face PAIul 844, doar PAI 675
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
MeAlex spune:
Sper, f interesant ce spui de picioarele umflate...si mie mi se umfla cam tot timpul...mai ales vara, dar am pus asta pe seama greutatii, ca-s mai dodoloata (am 10 kg in plus fata de cat ar trebui).
Stiam doar ca se monitorizeaza ca trombocitele sa nu scada prea mult si asa am facut legatura cu trombofilia, dar nimeni nu mi-a zis mai mult...
pentru sanatos!
sper spune:
Me Alex tu ti-ai facut toate mutatiile si au iesit doar cele de la semnatura sau te-ai oprit din cercetare dupa ce le-ai gasit pe acestea? Ce doze de clexane ai facut pana acum?
Speranta