Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 7
MeAlex spune:
ANAR, da, se poate sa se fi gandit la mutatia protrombinica. E alegerea ta daca mai faci si alte analize, eu iti spun ce am facut dupa s 2-a sarcina pierduta, vezi in semnatura ce am descoperit. Din pacate, am pierdut si a treia sarcina, iar acum investighez sa vad cauza. Probabilitatea cea mai mare este sa fie din cauza dozei prea mici de anticoagulant.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
sper spune:
Fetelor dr Konstantinos Giatras (Director general Athena Hospital Timisoara) raspunde pe SOSI si ii spune unei paciente ".....in orice noua sarcina pe care o veti obtine trebuie luat zilnic Clexane in care doza va fi fixata facind o thromboelastograma" Pt prima data aud de thromboelastograma. Care e aia?
Speranta
miha_23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na nu nu am de nici unul slava domnului. dar ma "bag in seama" pentru ca am niste amice care au. eu sunt de dincolo de la fiv si mai trag cu ochiul pe aici pentru ca si eu am mutatii pe trombo. cred ca in ceea ce priveste anticorpii antispermatici asa cum ti-a dovedit si tie timpul n-ar trebui sa te incurce. (ai ramas insarcinata chiar si cu ei). in ceea ce priveste ATPO nu e chiar bine. mai mult ca sigur ei ti-au facut rau si ai pierdut sarcina. pe la noi pe la fiv ...se vorbeste de prednison. iei euthyrox? parca spunea cineva ca nu e greu sa obtii o sarcina cu ATPO mai greu e sa o mentii. si da, ar putea fi si anticoagulantul si/sau aspirina o solutie dar asta mai degraba dupa ce faci analizele de mutatii. in orice caz daca descoperi vreo mutatie nu te gandi prea mult timp sa iei anticoagulant. e mai mult decat posibil sa te ajute. tot pentru ATPO se ia seleniu s-ar putea sa stii. ai o valoare cam maricica la ATPO-ul ala si n-ar fi rau s-o scazi. stiu ca se spune ca nu scade dar vei gasi cazuri pe netul asta care au luat seleniu si le-a scazut ATPO. eu as merge la un endocrinolog bun si as tine legatura cu hematologul. bafta Da iau eutyrox, am ajuns la 75 acum pe zi. Prednison ce este? Am auzit de seleniu pt atpo, chia dr U m-a intrebat de ce nu mi-a dat endocrinoloaga pana acum. Ma pune pe ganduri tiroida asta, nu stiu unde sa gasesc un endocrinolog mai bun, eu sunt din Tgv si mergeam la o clinica unde venea o dr din buc o credeam buna dar s-a panicat cand a vazut anticorpii antispermatici. 5ab1na bafta multa |
miha_23 spune:
citat din mesajul lui MeAlex Miha, nu inteleg la ce se refera dr. U cand zice sa te duci la Fundeni cand vei fi pregatita financiar...oricum analizele pentru mutatii (urmatorul pas) nu se fac la Fundeni, iar daca vroia sa iti recomande ce analize sa faci (pana acum nu facea asta), nu trebuia sa te mai cheme iar, putea sa iti spuna acum si tu sa le faci cand poti. Stai linistita, nu trebuie sa imi multumesti musai la fiecare raspuns, se subintelege. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru sanatos! |
Alex nici eu nu stiu ce vroia, a vorbit cu mine dr U ca nu i plac atpo aia si apoi o asitenta tinand rezultatul analizelor mele in mana fara sa imi spuna ceva despre ele(sunt sau nu bune) imi arata ce tb sa inghit in fiecare zi si sa sun cand vreu sa fac alte analize.
Am plecat incurcata.
Voua va multumesc ca m-ati descurcat si stiu ce sa fac. va pup cu drag
Cris_25 spune:
Fetelor, eu nu mai inteleg pe ce baza da dr. Avram Clexane-ul. Mie mi l-a recomandat pt MTHFR hetero ... fara sarcini pierdute...
E adevarat ca mi-a rec si Dr.U ... pe principiul ca am deja 3 FIVuri nereusite, nu neaparat pt mutatie!
Dr. Nicorici (de la Cluj) mi-a spus clar fara Clexane.
Apropo... tot ea mi-a rec sa fac factorul VIII, iar eu am facut si factorul XIII (ca nu-l aveam facut) la Synevo. Cand primesc rezultatul... scria Factorul VIII al coagularii... si factorul XIII al coagularii ... Acum m-am uitat mai atenta la Synevo....iar la factorul XIII am gasit analiza corecta, dar la factorul VIII nu gasesc alta. A facut cineva Factorul VIII? Sub ce forma apare rezultatul?
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
MeAlex spune:
Cris, ti l-a dat pt fiv n ereusit, da si daca faci primul fiv, probabil pentru ca se gandeste ca tratamentul hormonal creste coagulabilitatea sangelui, dar nu stiu ce face mai departe, daca scoate Clexane din schema sau il lasa pana la final.
Nu stiu ce sa zic de Factorul VIII, si eu ma gandeam sa il fac. Daca scrie la ambii factori ca-s ai coagularii, eu zic ca ai facut analiza corecta, nu cred ca mai sunt altii.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
sper spune:
Pe tratament cu aspenter
NUMAR DE TROMBOCITE 314000.00 elem/mm3 (VN 150000.00-350000.00 elem/mm3)
Nu sunt f bune, asa este?
Speranta
Cris_25 spune:
Factorul XIII sigur l-am facut gresit ... pt ca am cautat ulterior si apare si Factorul XIII si Mutatia factorului XIII (eu mutatia vroiam s-o fac....aia cu Val34leu)... dar la Factor VIII vad ca apare una singura, deci sunt sanse sa fi facut ce trebuie ... doar ca apare rezultatul cu procent, nu cu pozitiv/negativ cum ma asteptam ....
Cris_25 spune:
Sper, sunt in limte trombocitele tale ... nu cred ca e cazul sa te necajesti!!!
Acuma m-am uitat si eu peste ale mele...si am 298 mii (Val normale 150-450 mii)
sunshine4ever spune:
citat din mesajul lui sper Pe tratament cu aspenter NUMAR DE TROMBOCITE 314000.00 elem/mm3 (VN 150000.00-350000.00 elem/mm3) Nu sunt f bune, asa este? Speranta |
Eu zic ca sunt bune.
Nr de trombociti nu se modifica sub tratam cu aspenter, heparina, trombostop, sintrom. Se modifica, si mai ales scade sub tratament cu heparina cu molecula mica, gen clexane , fraxiparina, innohep, arixtra...
Cris ti-am lasat mesaj azi noapte pe mess.
fetele
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,3/zi