Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Iube, are dreptate Sunshine, s-a dus o persoana cu analizele fetei. Stiu ca se poate face acest lucru. De asemenea, cand se mai discuta despre mailuri schimbate cu un medic, asta se intampla dupa ce a fost cel putin o data la consultatie.
Legat de Proteina S, ea scade intr-adevar in sarcina (sarcina are acest efect, daca ai deja probleme de trombofilie si tendinta de ingrosare a sangelui si de formare de cheaguri, situatia se complica si mai mult). Ar trebui sa repeti analiza, cred ca in acest moment nu se poate decide daca ai tot timpul deficit de Proteina S sau numai in sarcina. Totusi, parerea mea e ca trebuie sa faci Clexane in sarcina de la inceput. Cand ai inceput Clexane-ul? Scuza-ma daca ai scris deja si am uitat.

Deeva, si eu am hemoleucograma foarte buna, am doar trombocitele usor marite, dar sunt multe fete cu trombofilie, care au trombocitele OK. Ar trebui sa faci analizele pentru mutatiile de trombofilie ereditara. Cand iei rezultatele de la Synevo?

Mihaela, rezistenta la proteina C activata nu are legatura cu Proteina C. Intr-adevar se zice ca are legatura cu Factorul V Leiden, dar nu in toate cazurile, vei vedea ce rezultat o sa ai la FVL. Iau vitaminele in prima parte a zilei, tocmai ca sa nu ma energizeze seara. Cred ca daca ai facut analiza asta, nu mai trebuie si APCR (ea e mai generala).
Legat de vitamine, asa m-am gandit sa le iau, MagneB6 se poate lua oricand, el calmeaza. In sarcina, se recomanda si seara pentru relaxarea uterului. Mai ales Vitamina C nu se ia dupa ora 15 ca sa nu dea insomnii.
Asa mi s-a zis de la Fundeni si am mai citit si eu pe site-uri ca Vitamina E nu se da continuu (stiu ca uneori de la Fundeni s-a recomandat si continuu, nu stiu de ce)...Tot de la Fundeni se recomanda si in sarcina pana in saptamana 12 aproximativ pentru ca ajuta la relaxarea uterului (am citit si eu ca poate da probleme fatului), nu stiu ce sa spun, sunt multe fete care au luat si au fost OK.
Fetele, raspundeti toate, intrebarile nu imi sunt adresate strict mie, ca nu le stiu pe toate.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

MeAlex am recoltat sange luni 2 aprilie... probabil ca in maxim 3 saptamani voi avea rezultatul.

Sa va mai spun ceva.... Ambii bunici din partea tatalui au avunt la batranete AVC. Bunicul chiar avea tromboflebita si a murit in urma unui ulcer varicos cu complicatii mari la mana.In schimb bunica nu avea varice dar era hipertensiva...adica hipertensiva cu valori ale tensiunii ce depaseau de multe ori 200 (imi aduc aminte ca odata a avut tensiunea mare 250). Iar tata a mostenit si hipertensiunea si varicele. Acum cand am inceput sa citesc despre aceasta afectiune ma intreb de ce nu m-am gandit mai demult sa fac analizele de trombofilie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

buna fetelor,
Legat de pastilute fac o rectficare coenzimaq10 si vitamina E le iau doar 10 zile( inramenstrual).
Aseara am primit si eu o parte din rezultatele de la profil trombofilie II si ma alatur voua cu MTHFR A1298C heterozigot. Am cititi de la voi ca heterozihor nu este f grav si incerc sa ma linistesc avand in vedere ca am primit deja un tratament de la fundeni. Cred ca pt un heterozigot sunt suficiente aspenterul si vitaminele, sau am inteles gresit?
Imi e asa ciuda ca nu am luat aspenter in sarcina trecuta, am asa un feeling ca daca luam era bine.
Acum astept sa iasa si factorul V Leiden.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui iube

MeAlex, eu credeam ca se pot face consultatii online la dr hematologi din stainatate. Uite ce mesaj am vazut intr-un cap precedent:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=158521&REPLY_ID=6455402

Mie asa mi s-ar parea normal, sa se poata face consultatii onlline.
Cred ca o sa intreb si la capitolul FIV despre asta.

iube, asa cum ti-au spus deja fetele, in cazul mentionat de tine, cineva din austria a mers cu toate analizele fetei respective la hematolog si apoi el a contactat-o pe fata respectiva. asa ca nu a fost chiar o consulatie online.
clinica aceea fiv pe care o mentinezi tu, este probabil wunschbaby care are un alt sistem de a face consultatii online.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

la multi ani, floricicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Miha 23 imi pare rau ca ai ajuns si tu aici.
Sper ca restul analizelor sa iti iasa bine asa cum sper si pentru mine.
La multi ani celor care si-au serbat onomastica ieri.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Iube, are dreptate Sunshine, s-a dus o persoana cu analizele fetei. Stiu ca se poate face acest lucru. De asemenea, cand se mai discuta despre mailuri schimbate cu un medic, asta se intampla dupa ce a fost cel putin o data la consultatie.
Legat de Proteina S, ea scade intr-adevar in sarcina (sarcina are acest efect, daca ai deja probleme de trombofilie si tendinta de ingrosare a sangelui si de formare de cheaguri, situatia se complica si mai mult). Ar trebui sa repeti analiza, cred ca in acest moment nu se poate decide daca ai tot timpul deficit de Proteina S sau numai in sarcina. Totusi, parerea mea e ca trebuie sa faci Clexane in sarcina de la inceput. Cand ai inceput Clexane-ul? Scuza-ma daca ai scris deja si am uitat.

[/font=Verdana][/size=1][/purple]

Am inceput Clexane 0.4 in sapt15 cand s-a descoperit o intarziere de crestere de 10-11zile, iar la 17s5zile am aflat ca s-a oprit din evolutie. Si eu cred ca trebuie sa fac Clexane de la inceput, dar as vrea sa stabilesc doza corecta cu un hematolog (mai ales ca eu nu pot sa concep natural, sarcina pierduta era obtinuta prin FIV)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

Citat:
citat din mesajul lui iube

MeAlex, eu credeam ca se pot face consultatii online la dr hematologi din stainatate. Uite ce mesaj am vazut intr-un cap precedent:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=158521&REPLY_ID=6455402

Mie asa mi s-ar parea normal, sa se poata face consultatii onlline.
Cred ca o sa intreb si la capitolul FIV despre asta.

iube, asa cum ti-au spus deja fetele, in cazul mentionat de tine, cineva din austria a mers cu toate analizele fetei respective la hematolog si apoi el a contactat-o pe fata respectiva. asa ca nu a fost chiar o consulatie online.
clinica aceea fiv pe care o mentinezi tu, este probabil wunschbaby care are un alt sistem de a face consultatii online.

Balanta, mersi de raspuns. Am citit ca cineva a dus analizele la dr, dar eu ma gandeam ca la fel de bine se pot trimite toate analizele scanate pe adresa de mail a doctorului.
Oricum, din cate am inteles, fata respectiva avea datele acelui hematolog de la tine. Imi poti trimite si mie, te rog, datele acelui dr? Sau numele clinicii cu care colaboreaza? Pe mine o consultatie online m-ar scuti de banii dati pe drum, dar daca chiar nu se poate luam in calcul si varainta de a merge pana acolo.

Intr-adevar, clinica care mi-a propus prima consultatie online era Wunschbaby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Iube, dr.cu care faci fiv nu a recomandat anticoagulant de la inceput? Stiu ca se practica. Tot ce iti pot spune ca e ca la 7 zile de injectii poti face antifxa sa verifici daca e buna doza de anticoagulant.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

iube, eu datele de contact ale acelui dr nu le mai dau. le-am dat o data si a iesit prost. daca vrei, imi spui mie cand vrei sa mergi si te programez eu.
cum ziceam, genul asta de consultatii in care tu trimiti analizele pe email si apoi vorbesti cu el, nu practica. fiindca trebuie platit si omul vrea doar cash, nu sa umble pe la banci dupa bani.
imi pare rau.

Mergi la inceput