Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

sunshine am facut profil trombofilie II si profil antifosfolipidic ambele la Sinevo. Dupa care merg la hematolog sa-mi spuna ce mai tra' sa fac.

paula felicitari, esti MAMA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Deeva dupa parerea mea daca tot ceea ce ai facut va iesi ok si nu va necesita Clexane, sa faci si PAI 1 care e pacatoasa pnetru pierderi timpurii si Mutatia 13 care impreuna cu Pai la fel da avorturi timpurii.
Dar zic dupa ce ai rezultatele, ca s-ar putea sa ai ceva rezultat care necesita clexane si atunci nu mai dai in plus banuti.
Succes.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Buna fetelor.
Citind din urma in al 3 capitol am gasit ceva cum ca rezistenta crescuta la proteina C activata se asociaza cu factorul V Leiden.
Ce inseamna rezistenta la proteina C activata?
Ca mie mi-a iesit Proteina C=175 si S=158 marita.
Scoateti-ma si pe mine din ceata, si in afarade asta mi-a iesit MTHR C677T -homozigot, profilul sindrom antifosfolipidic a iesit tot negativ, mai am factorul V leiden care trebuie sa intre de acum.
Voi ce ziceti daca am proteina C marita atunci e posibil sa am si V leiden?
Poate vorbesc prostii, sa ma corectati ca nu prea stiu cu ce se mananca trombofilia.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Miha eu stiu ca daca ai proteina S sau C marita nu e problema, problema ar fi daca ar fi mai mica valoarea. Si eu am proteina S mai mare.
MTHFR necesita doar vitamine si acid folic conorm stiintei.....dar eu stiu fete de pe dc care au avut pierderi la rand doar cu mthfr pana nu au introdus clexane.
Sincera nu stiu care medic iti va da clexane pt mthfr.
Dar paote te lumineaza fetele care stiu mai precis lucrurile.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi

Mergi la inceput

Sunshine multumesc.
Si eu am o sarcina pierduta in 2004 si anul trecut i extrauterina, tratata cu metotrexat, am tot umblat la doctori si m-au dus cu zaharelul ca nu am nimic, ca sunt stresata, din februarie am inceput sa merg la un alt medic si de atunci am un dosar gros de investigatii facute, printre care cele de trombofilie, laparascopie si histeroscopie.
Nu stiu daca mai am si altceva deocamdata atat am descoperit, astept V leiden sa iasa sa vedem ce e acolo si dupa Pasti fac Paiurile si mutatiaFactor XIII, ca sa elimin orice banuiala.
Pun altfel intrebarea ca sa inteleg si eu :ce inseamna rezistenta crescuta la proteina C activata, este o alta analiza, sunt in plop si plopul in aer.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Alex vroiai activitate pe forum, stai ca iti dau eu, daca mai citesc putin intru mai mult in ceata decat sunt deja, voi cand luati pastilutele: acifol, aspenter, magne B6, femibion 1?
Eu nu prea am dormit de 2 nopti incoace si am citit ca magne B 6 ar trebui de luat pana dupa amiaza ca provoaca insomnii.
Alex trebuie sa plec pana in oras mai tarziu dar iti mai las intrebari si nu numai tie la toate fetele care stiu sa raspunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube spune:

MihaelaFalt, rezistenta la proteina C activata (APCR) si Proteina C sunt 2 analize diferite.

Factorul V Leiden reprezinta principala cauza de APCR, fiind prezent la aproximativ 90% dintre pacienti. Deci daca ai mutatia factorului V este foarte posibil sa ai si APCR
Mai multe poti sa citesti aici:
http://www.synevo.ro/rezistenta-la-proteina-c-activata-apcr/
http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-v-leiden/

Eu inteleg ca tu nu ai facut APCR si astepti rezultatul la Factor V.
Probabil ca ar trebui sa faci si APCR, nu stiu, parca la Fundeni se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

buna fete,
Mihaela pana raspunde Mealex spun eu cum iau eu aceste pastilute.
acid folic, cetebe, femibion, coenzima si vitamina e la pranz si magb6 seara, iar aspenterul tot seara-la 12h distanta de eutirox.Le iau asa ca am intrebat si mi-a scris in dreptul fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia_77 spune:

Eu iau cetebe, acid folic, mgb6 dimineata. Femibion 1, aspenter, coenzima q10 la pranz si seara inca un cetebe( 500). Am luat si vit. E dar nu mai iau...am vazut la alex (pe celalalt forum) ca a luat numai in primele 10 zile de la cm, asa ca nu o mai iau acum. Chiar ma gandeam ca scrie ca e contraindicata in sarcina si daca e sa ramai, pana sa ti-l scoata din schema ai deja 2 sapt de sarcina....asa ca am renuntat... In schimb, am vazut ca de cand am inceput sa le iau ( app 10 zile), ma cam doare capul si simt si niste furnicaturi la sani... Habar nu am daca au legatura cu tratamentul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui p@ulici

Nu am citit ce ati scris, nu stiu exact cand voi intra, dar am intrat putin.
Asa cum stiti vineri, 30.03.2012 a venit pe lume cea dea doua noastra fetita de 3.400g 53 cm fiind cea mai buna decizie datorita tensiunii care nu mai raspundea la tratament asa ca impreuna cu dna dr am optat pentru ruperea membranelor am asteptat cca 2 ore timp in care bebe mic nu s-a angaja in nastere asa ca la ora 19 eram anesteziata pt operatie cu o tensiune de 155/105 puls 123 dupa tratamente puternice.... La 19.15 plasul bebelusului m-a linistit dar m-a si facut sa plang ... apoi am aflat ca am o fetita sanatoasa de nota 10.
Suntem destul de bine, eu mai greu dupa cezariana, pt ca m-am incapatanat sa o am cu mine in salon zi si noape inca de la 40h de la cezariana si m-a epuizat fizic si am inceput sa am dureri ... insa de ieri suntem acasa ... sotul este tot timpul cu noi ... alatarea are loc in 3 ... mai corect spus in 4 ca INGERASUL NOSTRU GABRIELA CEA CARE NE-A TRIMIS-O PE NATALIA MIHAELA IN DAR ARE GRIJA DE NOI.

Pana la botez nu vroiam sa facem public numele pt ca nu vrem sa i se spuna pe nume ... dar deja a fost facut public asa ca asta e il fac si eu public aici.

O zi frumoasa

Ma bucur tare mult pentru voi, sa fiti sanatosi si sa va bucurati voi de voi insiva.

Mergi la inceput