Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 17
MeAlex spune:
Multumesc, Mikas!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
iube spune:
Buna fetelor,
Am descoperit si eu in februarie mutatiile din semnatura si ma alatur voua.
De atunci am mers la Fundeni, dar nu am putut sa vb cu dna dr Uscatescu pt ca era f aglomerat. Asistenta V. Taru mi-a spus doar sa iau Aspenter 1p/2 zile si sa ma programez la Medsana. Nu am putut sa fac nici asta pana acum pt ca si acolo e f aglomerat, exista chiar o lista de astepare de aprox 100 pers.
Am fost si la dr Epure, de care am vazut ca vorbiti, la recomandarea unei prietene. Mi s-a parut si mie cam distant, chiar m-a facut sa plang (eu eram destul de recent dupa sarcina pierduta), dar spre sfarsitul consultatiei parca s-a mai inbunat, daca pot sa zic asa, si chiar m-a incurajat. Mi-a recomandat vitamine NatalVit, acid folic si vitc si mi-a spus sa revin dupa ce ma echilibrez emotional. Stiu ca lucreaza si la Polizu (parca intreba cineva daca lucreaza si la stat). Nu stiu nici eu daca as merge la el in eventualitatea unei noi sarcini, dar cred ca o sa fac histeroscopie cu el.
Despre alti dr ginecologi ma gandesc ca le putem intreba pe gravidutele cu trombofilie. Eu la ele am citit despre Ilinca Gussi, de care fetele erau f multumite.
Iar in ceea ce priveste hematologul, ma gandesc sa ma inspir tot de la ele si sa fac o consultatie online cu un hematolog din strainatate.
Voi stiti cu cat timp inainte de conceptie trebuie urmat tratamentul pe care il aveti voi: femibion, aspenter, vit e, omega3?
Cat vi s-a recomandat voua sa asteptati pana sa incercati sa ramaneti gravidute din nou? (pt cele care au pierdut sarcina)
antonia_77 spune:
Mie mi s-a recomandat sa treaca 3 menstre si pe urma...
eu am avut 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt, in nov 2011 (fara cauze evidente, cu toate analizele la zi- mai putin cele de trombofilie). Medicul meu ginecolog e din categoria "de-abia la a 3-a sarcina facem investigatii suplimentare"...am ajuns la Uscatescu dupa ce am mai citit pe site-uri despre trombofilii si am decis de una singura sa le fac. In fine, si Epure mi-a spus sa le fac dar deja eram la curent cu tot ce trebuia sa fac inca dinainte de a amerge la el. Asa ca nu mi-a spus nimic nou...din acest motiv, ma interesez si de alti medici ginecologi...
Eu iau schema urmatoare (de la Dr. Uscatescu): femibion, aspenter, vit.e, coenzima q10, cetebe, acid folic, mgb6). Am inceput tratamentul de cand am descoperit mutatiile MTHFR, ambele gene heterozigote (asta am descoperit pana la momentul asta, mi-am mai facut acum o saptamana si alte analize pt factor V plus gena Pai).
Sper sa mai scrie si alte fete care trec prin asta...eu abia acum m-am inscris pe forum desi le citeam deja de mai mult timp...e important sa share-uim info despre medici, tratamente si alte experiente...
MeAlex spune:
Iube, imi pare rau pentru poveste si, priveste partea buna a lucrurilor: ai aflat cauza si acum vei trata. Eu scriu si la gravidute cu trombo, e destul de greu de ales un ginecolog sau un hematolog. Despre unii am deja informatii si au picat pentru ca ori sunt foarte ocupati, ori sunt fixati pe un anumit tratament, iar eu nu mai sunt dispusa sa risc...Sigur ca nimeni nu imi poate garanta reusita, dar totusi...
Ma gandesc ca ginecologul trebuie sa fie doar atent si sa fie de acord cu hematologul. Si aici, la hemato, avem o problema. Crezi ca sunt hematologi sa dea consultatii online?
LE: Mie mi s-a zis ca pot incerca dupa prima menstruatie normala.
MeAlex spune:
Antonia, ti-am trimis PM!
p@ulici spune:
Nu am citit ce ati scris, nu stiu exact cand voi intra, dar am intrat putin.
Asa cum stiti vineri, 30.03.2012 a venit pe lume cea dea doua noastra fetita de 3.400g 53 cm fiind cea mai buna decizie datorita tensiunii care nu mai raspundea la tratament asa ca impreuna cu dna dr am optat pentru ruperea membranelor am asteptat cca 2 ore timp in care bebe mic nu s-a angaja in nastere asa ca la ora 19 eram anesteziata pt operatie cu o tensiune de 155/105 puls 123 dupa tratamente puternice.... La 19.15 plasul bebelusului m-a linistit dar m-a si facut sa plang ... apoi am aflat ca am o fetita sanatoasa de nota 10.
Suntem destul de bine, eu mai greu dupa cezariana, pt ca m-am incapatanat sa o am cu mine in salon zi si noape inca de la 40h de la cezariana si m-a epuizat fizic si am inceput sa am dureri ... insa de ieri suntem acasa ... sotul este tot timpul cu noi ... alatarea are loc in 3 ... mai corect spus in 4 ca INGERASUL NOSTRU GABRIELA CEA CARE NE-A TRIMIS-O PE NATALIA MIHAELA IN DAR ARE GRIJA DE NOI.
Pana la botez nu vroiam sa facem public numele pt ca nu vrem sa i se spuna pe nume ... dar deja a fost facut public asa ca asta e il fac si eu public aici.
O zi frumoasa
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
MeAlex spune:
Paula, ai povestit atat de emotionant. Imi dau seama cat de fericiti sunteti pe de-o parte, si ca sunteti si tristi pe de alta parte. Uite, ma gandesc sa promitem sa nu ii spunem pe nume fetitei.
Sunt sigura ca Gabriela va avea grija de voi si veti trece si acel prag psihologic.
Te asteptam sa scrii cand vei putea tu. Te imbratisez cu drag!