Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 16
MeAlex spune:
Alex, ti-am trimis mesaj privat.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
Mihaelafalt spune:
Buna fetelor.
Ma alatur si eu voua, ieri am primit vestea soc ca sunt detinatoarea unei mutati C677T GENOTIP HOMOZIGOT, mi-a cazut cerul in cap, am plans, nu am dormit toata noaptea si acum mi-am facut curaj sa intru la voi.
Am vorbit deja cu Alex la aspirante si m-a indrumat cam ce ar trebui sa fac.
Proteina C si S au iesit marite, trebuie sa mai iasa anti bet 2 glicoproteina si mutatia factorului V leiden dar mai am de asteptat.
Dupa Pasti o sa vad daca mai fac PAIurile si mutatia factorului XIII ca acum nu se mai recolteaza la sinevo.
Astept un raspuns de la doctorita mea si sper pana aine sa imi dea tratament ca eu sunt si dupa o laparascopie si histeroscopie facute luna trecuta asa ca nu am tip de pierdut trebuie sa tratez ce am descoperit si sa imi tin bebele in brate.
Va rog cine are mutatia care o am eu imi poate spune ce tratament ar fi bun?
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
antonia_77 spune:
@MeAlex: multumesc!
am activat pm
o sa urmaresc in continuare sa vad daca mai vin si alte fete cu recomandari despre medici...deocamdata sunt intr-o ceata totala...am fost la dr. Epure insa nu sunt convinsa ca voi ramane cu el in cazul unei sarcini.
Am intrat si eu pe schema de tratament a trombofilelor aspirante la bebe: femibion, cetebe, vit.e, mgb6, acid folic, aspenter, omega3. Mi se par enorm de multe pastile de inghitit intr-o zi si parca am dureri de cap de cand am inceput sa le iau. In fine, o sa monitorizez evolutia...
daca aflati de medici buni, postati si voi niste nume, va rog...sau pe pm...
o zi buna tuturor!
MeAlex spune:
Cu placere, Antonia! Auzisem lucruri bune despre dr. Epure, dar nu am fost la el. De ce nu vrei sa mai mergi?
Asa e, sunt multe pastile, in sarcina pot fi si mai multe, dar gandeste-te ca fiecare pastila te duce cu un pas mai aproape de bebe!
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
Mihaelafalt spune:
Am primit raspuns de la doctorita si a zis sa iau aspenter si femibion 1.
Voi ce ziceti nu e prea putin?
Am si acifol in casa si am inceput sa iau, aspenter am luat si in seara asta, doar femibionul sa il cumpar maine.
Oricum peste 10 zile cand ma duc la ea o sa discut si despre magne b6 sa vedem ce parere are.
Azi mi-a venit ciclu deci merg la monitorizare in jururl Pastelui si atunci discut mai mult despre analize si tratament.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
antonia_77 spune:
@MeAlex: mi s-a parut un pic cam distant si plictisit; si eu am ales sa merg la el pentru ca vazusem lucruri bune despre el pe net;plus ca am fost la regina maria unde consultatia e destul de scumpa; nu stiu daca mai este si la vreun spital de stat.
As vrea sa mai merg si alti medici pt a vedea cu care ma inteleg cel mai bine si sa aiba ceva experienta cu trombofiliile astea...
MeAlex spune:
Antonia, asta e problema, ca nu sunt prea multi medici priceputi la trombofilie. Clasici, ca sa zic asa, sunt Uscatescu si Avram. Am fost la ele, nu vreau sa mai merg (Avram se pare ca s-a mutat definitiv la Cluj si nu mai are consultatii in Bucuresti). Mi-a mai zis cineva despre Carmen Saguna, a fost cineva la ea?
Am fost si la Regina Maria si hematoloaga mi-a zis sincer sa cea nu se pricepe la trombo&gravide si m-a trimis la o fosta colega la Municipal...ea mi-a zis ca acel moment ca degeaba imi fac analizele pt mutatii (nu le facusem si asta vroiam, sa imi spuna ce sa incep sa analizez), ca anticoagulantul nu rezolva orice, ca nu imi garanteaza nimeni ca daca fac Clexane, voi tine sarcina si ca are riscuri. Nu mi-a zis nimic nou...stiam toate astea, asa ca m-am dus de capul meu sa imi fac mutatiile...
LE: eu scriam acum despre hematologi de fapt...dar da, sunt putini ginecologii care au auzit de trombofilie...ce sa mai zic sa aiba si experienta...
antonia_77 spune:
Nu am auzit de carmen Saguna. Ce-i drept am inceput sa investighez destul de recent problema cu trombofiliile...de ce nu vrei sa mai mergi la Uscatescu? Eu sunt la a doua vizita, cand mi-am facut analizele de mutatii...
MeAlex spune:
Antonia, sunt multe de spus, pe scurt, vreau sa verific daca tratamentul a fost OK. Activeaza-ti PM sa poti primi mesaj privat, am explicat cu cateva pagini in urma.
mikas spune:
Mealex, eu am fost la Carmen Saguna, este discipolul doctoritei Avram, are aceeasi abordare ca ea. Pentru neclaritati o suna pe Avram si se sfatuieste cu ea.
2 sarcini pierdute (11 si 6 wks), Factor V Leiden+MTHFR (ambele gene) hetero, tiroida autoimuna