Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 15
carla_cluj spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri, o sa insist la Polisano pentru clexane. Ma gandesc ca n-au de ce sa nu-mi dea, mai ales daca le arat rezultatele la analizele de mutatii.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
sunshine4ever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carla_cluj Va multumesc mult pentru raspunsuri, o sa insist la Polisano pentru clexane. Ma gandesc ca n-au de ce sa nu-mi dea, mai ales daca le arat rezultatele la analizele de mutatii. PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu |
Mult succes!
Si eu am la activ 6 Ia dar din care doua cu reusita, de aceea mia insist pe ele.
Neaparat Clexane.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi
sper spune:
Carla la ce dr esti la Sb? Stiu ca dr Ispasoiu si dr Mutuliga nu dau clexane, te trimit la hematolog . De dr Chicea nu stiu cum procedeaza.
Speranta
p@ulici spune:
Buna tuturor
Stiti pe careva care a intrerupt Clexanul cu cca 2 saptamani inainte de nastere?
38 saptamani si 5 zile
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
alex_alex555 spune:
Buna tuturor. Sotia a facut un FIV in ianuarie - nereusit (mai avem insa 2 blastocysti congelati). La recomandarea medicului a facut niste analize de sange, din care a rezultat existenta unor mutatii precum Factor XIII-val 34 Leu/MTHFR A 1298 C/Factor V Leiden...toate heterozigot. Asta presupune risc de trombofilie din cate am citit. Am vrea sa mergem inapoi in Austria luna urmatoare sa facem si cryotransferul insa cred ca ar trebui sa urmeze un tratament ceva inainte...am rugat pe un alt thread al site-ului sa ne dea o adresa de e-mail a dr. Uscatescu sa vorbim si cu dansa, intre timp am trimis si un e-mail dr. din Austria care a facut FIV..Asteptam raspunsurile acum. Voi aveti idee de gravitatea acestor mutatii, se mai confrunta cineva cu asa ceva? Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.
antonia_77 spune:
Buna ziua tuturor,
Sunt si eu o proaspata mutanta, deocamdata am descoperit doar mtfhr heterozigot, ambele genotipuri... Am o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani, din pacate... Am inceput sa merg la dna uscatescu, dar m-ar interesa si un medic ginecolog ( bucuresti) care e mai bun pe cazuri din astea de trombofilii. Voi pe cine recomandati din experienta ?
Va multumesc mult!
mcrissa spune:
am un mesaj de la Paula:
"Vineri 30 martie ora 19.15 a venit pe lume darul ingerasului nostru, o fetita de nota 10, avand 3400g si 53 cm."
Felicitari Paula!
Cristina,fericita de baietel golanel Vlad-Stefan (3 ianuarie 2010) si 18+
Atat sunt de mare
MeAlex spune:
Alex_alex555, e foarte bine ca ati aflat. Combinatia de mutatii heterozigote se agraveaza (heterozigota e mai blanda, homozigota mai dura; 2 mutatii heterozigote au gravitatea unei homozigote. Factorul V Leiden in special e serios. Din experienta mea, as merge pe parerea celor din Austria. Dr. Uscatescu raspunde greu la mail si oricum veti mai avea nevoie de ajustari ale tratamentului, asa ca mai bine comunicati cu cei din Austria. Ca aproape toate fetele de aici, va trebui sa faca, cel mai probabil, injectii cu anticoagulant (Clexane). Trebuie sa verificati periodic doza prin antiFXA si s-o ajustati. Apoi, de la 18-20 de saptamani, se vor verifica la eco IR-urile (rezistenta pe arterele uterine) si de asemenea, evolutia lui bebe, sa nu ramana in urma cu cresterea. Din cate stiu, la fiv se recomanda oricum anticoagulant. In general, se asociaza si cu Aspenter (1 la 2 zile, de cele mai multe ori) si Femibion.
Antonia, si pentru tine e valabila explicatia mea de mai sus despre mutatiile hetero si homozigote. La tine, din cauza celor 2 mutatii MTHFR, trebuie sa verifici si homocisteina care creste din cauza ca nu absorbi vitaminele din complexul B. Si tu trebuie sa iei Femibion. Despre ginecologi, e greu de spus...sunt putini care au auzit de trombofilie sau care o si baga in seama...In general, merg pe mana hematologului.
Activati-va PM ca sa va poate scrie fetele mesaj privat daca vor. Intrati in bara de sus in: Contul meu, Profil personal, apoi ori in bara care apare ori la Editeaza profil, apoi Mesaje private, Options si bifati Activeaza mesaje private.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
MeAlex spune:
Paula, ma bucur mult pentru voi! Toate cele bune, te asteptam cu drag sa ne povestesti cum a fost!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
alex_alex555 spune:
Multumesc frumos @MeAlex pentru informatii. Am activat si functia pentru mesaje private. Daca cineva ma poate ajuta cu adresa de e-mail a dr. Uscatescu mi-ar fi de ajutor. Am sunat la Fundeni, dar nu mi-a raspuns nimeni la telefon...Inca nu am primit raspuns de la medicii din Austria. Ne-au trebuit 2 ani de analize si frustrari ca sa descoperim abia acum mutatiile respective. Nu inteleg de ce doctorii nu informeaza cuplurile aflate in situatia noastra de aceste analize inca de la inceput?!