Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-
Raspunsuri - Pagina 14
irina21 spune:
Mikas imi pare foarte rau...incerca sa faci tratamentul in continuare, nu-l opri, mai putin Clexanul...pregateste organismul din timp pentru o noua sarcina...
Curaj!
8+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
carla_cluj spune:
Buna fetelor. Dupa 2 ani si jumatate de incercari si 7 IA am ajuns la FIV. O sa fac la Polisano Sibiu. Am PAI heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot. Am fost la dr Avram de la Cluj sa intreb daca imi recomanda clexane inainte de FIV (momentan iau Aspenter). Mi-a spus ca la aceste 2 mutatii si fara antecedente in familie nu imi recomanda absolut nici un tratament, doar daca imi spun cei de la clinica Polisano sa fac clexane (spunea ca unele clinici recomanda in timpul perioadei de stimulare si pana in saptamana 12). Voi ce credeti, ce ma sfatuiti?
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 3 IA nereusite, nici o sarcina
sunshine4ever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carla_cluj Buna fetelor. Dupa 2 ani si jumatate de incercari si 7 IA am ajuns la FIV. O sa fac la Polisano Sibiu. Am PAI heterozigot si MTHFR A1298C heterozigot. Am fost la dr Avram de la Cluj sa intreb daca imi recomanda clexane inainte de FIV (momentan iau Aspenter). Mi-a spus ca la aceste 2 mutatii si fara antecedente in familie nu imi recomanda absolut nici un tratament, doar daca imi spun cei de la clinica Polisano sa fac clexane (spunea ca unele clinici recomanda in timpul perioadei de stimulare si pana in saptamana 12). Voi ce credeti, ce ma sfatuiti? PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 3 IA nereusite, nici o sarcina |
Imi pare rau de incercarile nereusite. DD ajuta ca Sibiu sa fie lozul castigator.
Nu stiu daca ai mai facut si alte analize , dar Pai-ul este destul de pacatos si necesita Clexane. Mai ales daca e in combinatie cu Mutatia XIII.
Dupa mine este nevoie de Clexane. Mai ales ca vei face si stimulare. Substantele de la stimulare coaguleaza sangele.
Si plus , vad ca esti din Cluj. M-as duce si la d-na dr Nicorici la Spitalul Clujana pentru o a doua opinie. Sincera eu m-am lecuit cu Avram.
Poate iti dau un sfat si celelalte fete.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi
carla_cluj spune:
Am mai facut urmatoarele analize de mutatii care au iesit negative:
Fact V Leiden
Fact II Protrombina
Fact XIII
MTHFR C677T
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 3 IA nereusite, nici o sarcina
sunshine4ever spune:
Carla foarte bine ca restu ti-au iesit negative. Dar raman la parerea mea ca este nevoie pentru PAI , clexane, si e mai bine sa previi. Sincera am trecut prin doau avorturi si nu ii doresc nici lui dr Avram sa aiba astfel de antecedente ca apoi sa iti dea Clexane.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi
carla_cluj spune:
Eu o sa insist la Polisano sa-mi prescrie clexane, ca de a Avram e clar ca nu primesc :) O sa fac 0.4 si o sa-l intrerup la punctie si ET. Apoi daca am test pozitiv, vom vedea.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
sunshine4ever spune:
carla vad ca ai la fel mutatiile ca mine , si uite ca eu am avut doua avorturi spontane.
Cu cine ai facut IA la Cluj? Si de ce treci la Fiv?
MeAlex spune:
Carla, din ce stiu eu, la fiv, se recomanda in general Clexane, ca sa combata efectul coagulant al hormonilor ce se dau pentru stimulare. Dr. Avram considera mutatii serioase doar Factorul V Leiden si Factorul II, cica asa se trateaza afara, dar nu este adevarat, am citit o groaza de studii si se recomanda anticoagulant si pentru alte mutatii.
Am fost la dr. Avram si nu mi-a placut abordarea...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
ileanasi spune:
Draga Carla,
tot ce pot sa-ti spun e ca am aceleasi mutatii ca tine (vezi semnatura) si fara anticoagulant am pierdut sarcina. La a2a sarcina am facut de la testul pozitiv si am reusit. Asa ca, mai ales daca faci FIV, anticoagulantul e musai. Unele clinici recomanta heparina la orice FIV.
Succes
carla_cluj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunshine4ever carla vad ca ai la fel mutatiile ca mine , si uite ca eu am avut doua avorturi spontane. Cu cine ai facut IA la Cluj? Si de ce treci la Fiv? |
Am facut IA cu dr Surcel Mihai, toata stima, medic bun si atent. Dupa 7 IA ce mai urmeaza pana la FIV? Ca nu as fi facut daca mai era alta solutie. In afara de un test postcoital negativ nu am gasit nici o problema nici la mine nici la sot. Si la 32 de ani parca nu-mi vine sa mai astept o minune. Poate nu reusesc din primul FIV, fac pauza, mai fac unul...trece timpul. Apoi o sa-mi para rau ca nu am inceput mai devreme.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu