Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ema1122 spune:

Miha, mergi la Synevo, sunt cei mai buni ...
Daca nu ai o recomandare, ti-as propune sa mergi la dna. Viorica Radoi de la Medlife care se ocupa de genetica. Programarea costa 100 ron si are program luni de la 8 - 10 (cu programare in prealabil). Daca tot le faci, ca sa nu dai bani aiurea, cel mai bine ar fi sa ai o recomandare in care sa vezi exact ce iti trebuie tie.

Poate te ajuta si acest link: http://vioricaradoi.medlive.ro/ .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikas spune:

Buna fetelor,
Vreau sa va anunt ca am primit cadou 2 liniute saptamana trecuta.
Asta s-a intamplat in urma histeroscopiei, prin care mi-au curatat accesul din col in uter. In ianuarie am facut histero si in februarie am ramas. Am factor V Leiden hetero si MTHFR ambele gene hetero.
Voi incepe cat de repede Clexane. Imi puteti trimite va rog o reteta compensata gratuita pentru gravidute cu Clexane. Ajung la medicul de familie cu scrisoarea medicala si vreau sa fiu sigura ca mi se da ce trebuie.
Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Felicitari, Mikas! Sa fiti sanatosi si sa ai o sarcina usoara si bebe la termen!
Nu am reteta scanata, dar iti spun ce trebuie sa apara: trebuie sa iti bifeze gravida/lauza ca sa iei Clexane compensat 100% (mai dai tu doar 30 lei ca depaseste putin plafonul). Sa nu te lasi impresionata daca spune ca e doar cu 50%, asa e pentru salariati, dar pentru gravide e 100%. Tin pumnii!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Adya, este foarte posibil ca mutatiile tale sa fi cauzat pierderile. Dr. Uscatescu raspunde greu, chiar deloc in ultimul timp. Probabil ca vei face Clexane in sarcina. Pana te lamuresti ce tratament vei face in sarcina, vezi in semnatura mea ce tratamnet recomanda dr. Uscatescu pentru pregatirea sarcinii si poti incepe sa iei si tu (le da tuturor fetelor).
Cris, vezi in semnatura ce iau (sau ce ar trebui, ca acum fac pauza ca mi s-a cam luat).
Ema, da, asta poate fi cauza. La Gravidute cu trombofilie este o fata care pierdea repede prin avort menstrual, practic abia afla ca e gravida (facand test inainte de intarziere) si pierdea. A facut beta f devreme si a inceput injectii cu anticoagulant la 3 saptamani si cateva zile. Ce analize sa mai faci? Depinde ce ai facut exact. In principiu, fetele au facut Profil trombofilie II, Profilul sindrom antifosfolipidic, mutatia genei PAI, Factorul XIII, cam astea.
Miha, la Synevo Din cate imi amintesc Medsana are preturi mai mari. Fetele au facut in general la Synevo (ei trimit unele probe in Germania) si Medlife si la alte cateva laboratoare de genetica, dar depinde si de orasul de unde e fiecare. Eu am facut de capul meu analizele, nu mi le-a recomandat nimeni…sa nu cumva sa iti spuna ca e prea devreme sa le faci...in general se recomanda dupa 3 sarcini pierdute...

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikas

Buna fetelor,
Vreau sa va anunt ca am primit cadou 2 liniute saptamana trecuta.
Asta s-a intamplat in urma histeroscopiei, prin care mi-au curatat accesul din col in uter. In ianuarie am facut histero si in februarie am ramas. Am factor V Leiden hetero si MTHFR ambele gene hetero.
Voi incepe cat de repede Clexane. Imi puteti trimite va rog o reteta compensata gratuita pentru gravidute cu Clexane. Ajung la medicul de familie cu scrisoarea medicala si vreau sa fiu sigura ca mi se da ce trebuie.
Multumesc mult,

Pe prima pagina este pus link catre albumul de pe photobucket trombofilia unde a postat miki-miki reteta ei compensata pt lehuza (dupa chiuretaj) , in loc de lehuza tb subliniat gravida . Acesta e link-ul http://s586.photobucket.com/albums/ss305/trombofilia/

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

buna fete
Aleg sa merg la synevo, voi merge luni sa fac profil trombofilie II si profil TORCH.
Mikas felicitari, sa ai o sarcina usoara si la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikas spune:

Buna tuturor,
Din pacate sarcina s-a oprit din evolutie la 6 sapt.
Am apucat sa fac 4 injectii cu Clexane 0.4, dar probabil ca deja era prea tarziu.Am luat magne B6 1/zi, aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg 1/zi, femibion1 -1/zi, utrogestan 2x200/zilnic.
Nu stiu de ce s-a intamplat, eu vad ca si motive urm:
-genetic nu a fost ok
-sotul are anticorpi antispermatici, este posibil ca ei sa fi impiedicat imperecherea perfecta dintre ovul si spermatozoid (poate e mai bine sa fac inseminare?)
-fapul ca uterul nu a fost refacut complet dupa histeroscopia de luna trecuta
-pur si simplu faptul ca nu am luat tratamentul adecvat ca si doza de clexane...desi nu stiu cum as putea sa imi dau seama de asta dinainte...
Asta e, mergem inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Mikas imi pare rau.
Data viitoare poate ar tb sa iei clexane mai devreme.

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi32 spune:

Imi pare rau, Mikas.

MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G/5G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi

Mergi la inceput

Mikas, imi pare rau, sunt alaturi de tine.
Despre cauze, ce pot spune? Sunt in aceeasi situatie si in prezent sap sa aflu ce si cum. Stiu ca histeroscopia ajuta si multe fete raman repede dupa histero (la fel si la HSG). Ti-a zis sa nu ramai imediat dupa histero? Nu cred ca asta a fost. Inclin sa cred ca trebuia inceput mai repede Clexane.

pentru sanatos!

Mergi la inceput