Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Miha nu a afectat cu nimic ATPO e ok. daca ar fi fost acesta cauza as fi avut probleme cu tiroida de la prima sarcina, nu atat de tarziu in cea de-a 2. Eu iau thromboass din noiembrie 2009, cu exceptia a maxim 3 luni cumulat. Cel mai probabil s-a declansat datorita sarcinii.
36Saptamani 6Zile

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adya spune:

Buna fetelor,

Ma primiti si pe mine? Tocmai am primit rezultatele de la analizele de trombofilie care arata cam asa....
Mutatia Factor V Leiden – negativ
Mutatia Factor II (protrombina) G20210A – negativ
Mutatia Factor XIII Val34Leu – homozigot!
Mutatia PAI-1: genotip 4G/4G – homozigot!
Mutatia MTHFR C677T – negativ
Mutatia MTHFR A1298C – negativ

Sincer, nu am apucat sa citesc decat cateva capitole in spate, sa vad daca vreuna dintre voi are aceleasi mutatii ca si mine.
Nu stiu cat de grava e situatia...poate ma ajutati voi cu vreun raspuns.
I-am scris si d-nei dr. Uscatescu dar nu am primit inca nici un raspuns din partea dansei.

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi32 spune:

Bun venit, Adya si imi pare rau de mutatii, dar mai bine ca ai aflat de ele. Sigur fetele cu experienta de pe forum te vor ajuta cu o parere.

MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G/5G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Adya, imi pare rau de mutatiile tale... dar tot raul spre bine. Macar stii ca le ai si te comporti in consecinta! Cred ca dr. U o sa-ti raspunda weekendul acesta...mie mereu imi raspunde in weekend. Cu siguranta vei primi Clexane!

In alta ordine de idei, am primit rezultatele analizelor! Mi-a scazut si mie TSH in sfarsit ... de la 3,4 la 2,2 (din iulie pana acum)! Nu-i perfect, dar e mai bine decat cum era!

Fetelor, aveti careva MTHFR hetero si nimic altceva? Ce luati in afara de acid folic si B-uri?

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

Hei ... unde au disparut toate mutantele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema1122 spune:

Buna tuturor,

Am revenit pe forum dupa ani de incercari cu o problema descoperita de curand:

- MTHFR C677t genotip heterozigot
- Mutatia protrombinica (factor II)pozitiv / Genotipare heterozigot

Poate fi asta cauza unui FIV nereusit / a pierderilor de sarcina in saptamana 4 - 5 sarcini neverificate prin HCG (adica HCG <0.5 sau 0) ?

Exista tratament pentru asa ceva ? Au fost persoane care au reusit sa tina o sarcina pana la final cu aceasta problema ?

Ce alte analize se mai fac pentru determinarea unui tratament bun ?
Care este cel mai eficient tratament ?

:) .... si as mai avea alte zeci de intrebari ....

As avea nevoie de parerea voastra va rog !!!! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cris_25
...........

Fetelor, aveti careva MTHFR hetero si nimic altceva? Ce luati in afara de acid folic si B-uri?
...........

Cris mutatiile astea nu se trateaza stas, se trateaza in fct de antecedentele tale, de antecedentele colaterale, de esecuri la fiv....
Dc te duci la dr U doar cu asta si nu mai spui nimic iti da doar vitamine. Dc ii spui ca ai mai multe FIV-ri nereusite sau ca ai pierdut o sarcina, ca ai pe tata cu AVC, mama cu varice, bunica cu IM , matusa cu TVP iti sa clexane. Brigit de la ovo donate are mutatia ta si face clexane 0.4 de la ET dc facea stimulare facea din zi 1 de stimulare. Ea are o sarcina pierduta fara clexane.

Speranta

Mergi la inceput

Eu nu am antecedente in familie ... nici sarcini pierdute ... Dr. U a zis Clexane eventual dupa ET ... in rest doar vitamine ... Alti medici nu mi-au recomandat Clexane deloc... De asta vroiam sa vad daca este altcineva care are doar aceasta mutatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

buna tuturor,
Saptamana viitoare as vrea sa fac si eu profilul trombofilie ereditara II dar nu m-am hotatat unde.
Oscilez intre Synevo si medsana. La synevo am si sunat, preturile sunt cele de pe site la medsana nu stiu. Ma intereseaza de fapt unde este laboratorul mai bun, cu mai putine erori ca sa zic asa, poate stiti voi ceva.
Adya, tu unde le ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cris_25

Eu nu am antecedente in familie ... nici sarcini pierdute ... Dr. U a zis Clexane eventual dupa ET ... in rest doar vitamine ... Alti medici nu mi-au recomandat Clexane deloc... De asta vroiam sa vad daca este altcineva care are doar aceasta mutatie!

Brigit o are, a facut un fiv reusit si a pierdut sarcina. Acum la ET a facut clexane si are gemenasi

Speranta

Mergi la inceput