Trombofilia, o cauza a infertilitatii -70-

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Buna tuturor

Vroiam sa va povestesc de o dna de 42 de ani care de 19 ani incerca sa aiba un copil, acum 14-15 ani a ramas prima daca insarcinata si a fost extrauterina, iar acum dupa muuuulti ani fara tratament si ca o minune are in burtica un baietel de 34 de saptamani ... Pot sa va spun de ea doar ca pentru mine adevenit un exemplu de incredere, optimism, speranta, veselie ... nu cred ca am mai cunoscut pe cineva care sa fie atat de pozitiva, insa nici macar ea cu firea ei nu mai credea ca va fi vreodata mama. DECI SE POATE

Vesti de la noi ... cu intarziere ca nu am avut net ... suntem bine, tot 2 in 1.
La 35saptamani si 4 zile am fost la control, bebe bine, maaaaaaaaaare ne asteptam sa aiba cca 2800-2900g, dar bebe avea cca 3100g ... ne-a surprins pe toti inclusiv pe dna dr., col lung (42mm) inchis, bebe neangajat in nastere, membrane nefisurate, lichid ok, am facut si analiza pentru streptococ si a iesit negativa. singura problema … multe contractii dureroase … care m-au mirat pt ca acasa nu mai avusem in ultimele saptamani, mai mult de 10 contractii nedureroase. Apoi mi-am dat seama de la ce … toata ziua nu m-am odihnit, am sortat hainele lui bebe, inainte de a merge la control am fost sa cumparam cadita pentru bebe, la control pentru monitorizare a fost nevoie sa urc la etaj … iar burtica si bebe mare. Stiind ca nici la Gabriela colul nu a fost scurt nici macar cand intrasem deja in travaliu, dna dr a decis sa ma interneze pentru supraveghere si era destul de sigura ca data de 8 martie va deveni ziua in care va veni pe lume bebelusul nostru, am ajuns la spital, aveam contractii dureroase la 3 minute, intensitate maxima, de durata, insa eu eram tot sigura ca nu nasc pana la 37 saptamani. La controlul medicului de garda si a medicului sef de sectie mi-a confirmat col lung inchis, cap fetal mobil deci in afara de contarctii nimic nu ar fi dat de inteles ca bebe vrea sa vina … noaptea la 00.35 m-au mutat pe sectie in salon, a trecut o saptamana timp in care am mai avut contractii la fiecare monitorizare, chiar si la 3 minute intense, dar prin odihna stand in pat, fara alt tratament special, nu aveam decat putine contractii si acelea nedureroase … cu exceptia unei nopti cand am avut 2 contarctii dureroase, nu foarte intense, dar la monitorizare din nou contactii la 3 minute, intense si mai lungi … insa eu tot linistita si convinsa ca pana in 17 martie cand voi avea 37 saptamani nu nasc … asa ca ieri, neexistand modificari in pozitia copilului, colul tot lung inchis m-a lasat acasa, cu conditia ca la primele dureri ajung in 30 minute la spital. Asa ca ieri dupa ce am iesit din spital am fost la Gabriela, apoi direct acasa, sotul a pregatit din nou bagajele sa le am pregatite daca el nu e acasa si sa plec la spital … noaptea a trecut cu bine, fara contractii, doar cateva nedureroase dupa amiaza dupa ce m-am obosit cu drumul.

Oricum si acum sunt convinsa ca trec cu bine de 37 saptamani, iar apoi cand se declanseaza nasterea il vom cunoaste pe bebe, prin cezariana pentru ca e imens iar eu mica, plus HTA si tahicardia … La spital am avut parte de reactii foarte ciudate din partea moaselor, asistentelor, medicilor … nu ma credeau ca am doar 35 de saptamani de sarcina imi tot ziceau ca burta e pentru sarcina de 39-40 saptamani, ba ca am gemeni (ceea ce chiar ieri povesteam cu sotul ca la cata lume mi-a spus asta, inclusiv medici, am ajuns sa sper sa fie asa si mi-a spus ca la fel si el, insa sansele de a nu se fi vazut un fat sunt cam nule) … oricum nu mai e mult pana aflam exact ce se ascunde in uriasa burtica.

Nu am vrut sa dau de veste ca sunt in spital, pt ca sunt foarte linistita si impacata cu orice va urma, fie ca bine fie ca mai putin bine, si de aceea nu mi-am dorit si nu imi doresc sa vorbesc cu nimeni telefonic, cu exceptia sotului, surorii mele si prietenei mele D, nici in vizita nu mi i-am dorit nici pe parinti, doar pe sot, doar daca vorbesc despre altceva decat de mine sau bebe. Cand va sosi momentul nasterii in cel mai scurt timp voi da prin SMS vestea, insa apoi imi voi inchide telefonul pentru vreo 2 saptamani … sa nu va mire, sa nu va suparati, dar vreau sa fiu linistita si impacata si sa trec cu bine de cele 13 zile de viata cat m-am bucurat de Gabriela. Pe de alta parte toata lumea e agitata ca ce va fi cu bebe ca nu e la termen etc ... dar noi nu ne intrebam si nu ne gandim la asta, de aceea suntem f linistiti si de acea evit sa vorbesc cu lumea, inclusiv cu parintii.
Pe voi cel mai probabil va va anunta o cineva prin mesaj pe forum.
36 saptamani si 5 zile

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anioana2002 spune:

sunshine aceeasi intrebare am pus si eu la un moment dat...pentru ca si eu aveam pe la inceputul lui 2010 TSH-ul de 1 si ceva iar la sfarsitul lui 2011 il aveam 3 si ceva...asta dupa mai mult de 6 luni de femibion...
daca o luam logic iodul ar trebui sa ajute nu sa dea o hipotiroidie pentru care se da iod de luat...dar nu cumva avand o valoare normala a TSH si luand mai mult iod decat are nevoie organismul dam peste cap tiroida?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Paula DD ajuta, sunt cu gandul la tine.

La mine clar ca femibionul e de vina. TSH=2,11. Fara femibion aveam mai mereu in jur de 1. In noiembrie era reziltatul 1.06.

Va dati cu parerea? Sa bag in mine euthyrox, sau sa las sa scada de la sine?

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1500mg,Clexane 2x0,3/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MBK spune:

Anul trecut ,aprilie ,dupa ce am pierdut sarcina,obtinuta prin fiv,aveam TSH - 5 si ceva nu mai am analiza
-iunie tsh 2,2
-decembrie , dupa aprox 6 luni de femibion TSH 4,2 parca era
-februarie 2012,2 luni fara femibiom,TSH 3
La mine e clar ca am o prb cu tiroida pe care o voi trata cum ajung in tara, sper ca voi gasi un endocrinolog bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anioana2002 spune:

sunshine TSH 2 este o valoare normala...eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci griji...la mine cred ca e mai problematic cu 3 dar chiar si asa a vazut deja un doctor valoarea asta si nu a zis nimic...
eu cred ca daca nu mai luam femibion o sa se stabilizeze singura..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Buna tuturor,
Va spuneam acum cateva zile ca am inceput sa iau aspenter, eu iau si eutyrox. Mai este cineva in situatia asta?
De cand iau aspenter am o stare ciudata, simt ceva in gat si am perioade in timpul zilei cand am o agitatie in corp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Eu am luat in paralel Euthyrox si Thromboass (ca si aspenter dar mai puternic)
36 saptamani si 5 zile

Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui p@ulici

Eu am luat in paralel Euthyrox si Thromboass (ca si aspenter dar mai puternic)
36 saptamani si 5 zile

p@ulici acest thromboass nu ti-a afectat tiroida? sau nu ai avut reactii avderse de la el?
Ce nivel al ATPO-ului ai?
Eu am impresia ca aspenterul mi-a atacat tiroida si ca mi-a crescut noduli si deasta simt ceva in gat. In aprilie fac un an de la ultima eco tiroidiana si cred ca va tb sa o repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MBK spune:

Senzatia aia ca si cum ai avea ceva in gat o am si eu cateodata, dar acum dupa et am simtit mai tare!Am inteles ca poate fi de la tiroida !Paulici pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Si eu aveam TSH in jur de 3 cand am facut celalalt FIV si PK a zis ca eok, nu trebuie scazut!

Eu stiu ca nu-i tocmai ok, dar de la voi, nu de la medici! Azi am facut hormonalele si TSH. Sunt curioasa daca dupa 6 luni de eutyrox 25 a mai scazut cat de cat!

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput