Aspirante optimiste! Felicitari Gina, Valicutza!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Fetelor eu m-am pierdut cu toate analizele astea
Se recomanda de doc de la primul control sau se cer?????

In curand gravidutza
Inima nu cunoaste ratiunea,
Mintea nu cunoaste sentimentele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras2007 spune:

miha am verificat si am mai gasit unele chestii

am modificat asa ca te rog pe tine sa te uiti putin sa vezi daca se intelege cum am scris

le-am regrupat sa se vada mai usor si sa se inteleaga

te uiti tu, te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yna85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorena_86

fetelor nu vreau deloc sa va contrazic sau sa credeti ca ma dau mare
vreau doar sa va corectez atunci cand ati preluat o informatie gresita

am tot vazut ca vb de raporturile fsh/lh

in realitate raportul e mult mai complex
nu se aplica regula pe tot parcursul cm ci se modifica pe faze

adica....raportul între concentratia de LH/FSH se modifica in cursul ciclului menstrual astfel: la inceputul ciclului, raportul LH/FSH este de 0,60; apoi creste progresiv si atinge valoarea maxima la mijlocul ciclului cand LH/FSH este de 3,86 (acest raport determina ovulatia); in timpul fazei luteale acest raport se diminueaza si variaza intre 1-2, iar in ultimile zile ale ciclului menstrual, FSH-ul incepe sa creasca si face sa scada acest raport sub 1.

Lore...nu mai inteleg nimic din ce ai postat si cu ce stiu eu...
Raportul este FSH/LH (asa e mai corect, dar nu conteaza). In ziua 3 a cm eu stiu ca trebuie sa fie aprox 1 pentru un cm regulat si normal. Daca raportul este mai mic (inseamna ca FSH-ul este scazut) si atunci faza foliculara este mai lunga (adica foliculul se dezvolta mai greu). Daca raportul este crescut (adica FSH este mare) , se poate vorbi de PCOS (ovare polichistice, stimulate fe FSH-ul mault marit fata de LH).
In momentul ovulatiei, rapotul FSH/LH = 1/10, doar cand LH este de 10 ori mai mare ca FSH se porduce ovulatie, pentru ca atunci foliculul este matur (adica FSH este mic -nu mai are de ce sa fie secretat) ir pentru a incepe faza luteala (FSH trebuie sa fie crescut).

Eu asa stiu, asa am invatat, acum chiar nu mai stiu ce sa zic, mi se parea foarte logic....

Gena MTHFR - mutatie heterozigota C677T, mutatie heterozigota A1298C; Gena PAI-1 - genotip heterozigot 675 4G/5G, genotip heterozigot 844 GA;
Tirodita autoimuna Hashimoto cu hipotiroidism, ATPO>2000, ATg=267, TSH=16;
O sarcina oprita in evolutie la 9s.

http://lagf.lilypie.com/zFnw.png

Mergi la inceput

yna si mie dr hematolog de aici mi-a recomandat sa fac de la ovulatie pana la cm asa de siguranta dar eu nu am facut decat cand am avut probleme, gent tromboze si altele

o cura cu clexane in boala noastra nu strica dar supravegheata medical

atat cat nu depasesti doza de 0.4 eu zic ca e ok
am vb cu cineva si mi-a zis ca e ok o tura ca asa se previne formarea trombozelor si alte complicatii

pt sarcina nu cred ca te ajuta cine stie ce in ramas, eu am facut si nu m-a ajutat
iar pt sustinerea sarcini e ok daca incepi imediat ce ai testul pozitiv

deci eu zic sa nu faci decat in ture mici, adica intr-o luna sa faci dupa ov doua sapt si apoi doua trei luni pauza
dar poti si fara, asta-i parerea mea

te pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Lorena e mult mai bine asa cu analizele, sunt mult mai usor de vizualizat.
Multumesc.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

yna eu asa stiam, asa am citit

o sa o intreb pe dr mea gine sa vad ce zice si ea ca e super tare

poate e asa cum zici tu, nu ma supar
eu doar am studiat reglajul hormonilor si asa scria clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

scuze yna, eu eram
cred ca ti-ai dat seama

lucram la prima pagina si am ramas logata cu userul comun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Eu de aseara am inceput sa pun ovulele polygynax preventiv ca sa curat daca e ceva pe acolo pentru laparascopie, asa am primit indicatii de la doctorita.
Acum simt niste furnicaturi in partea dreapta.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Apropos de perlele barbatilor :
Saptamana trecuta am inceput efectiv lucrul la bebe, dupa ce-au iesit si ultimile analize, si dupa prima runda, al meu, cu o fata fericita, ma intreaba: "crezi ca s-a prins deja?"

I.P.

Haha! Am si eu una. Dupa ce in septembrie ne-am apucat noi de lucru, prin decembrie am inceput si eu sa-mi inteleg mai bine organismul si i-am zis prima data: in seara asta ovulam deci avem treaba
El: [fata nelamurita si confuza]
Eu: pai da, ca atunci cand ovulam se poate prinde bebe.
El: si de cate ori pe luna se intampla asta?
Eu: ovulatia doar o data + cateva zile fertile in preajma ei
El: Si noi ne-am protejat degeaba 10 ani???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yna85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucaneagu

imediat scumpa

z14:

estradiol- 116. 2 ( folicular 46-607, ovulatie 315-1828 , luteal 161-774)
FSH- 3.42 (folicular 3.5-12.5 , ovulatorie4.7-21.5 , luteal 1.7-7.7)
LH- 8.29 ( folicular 2.4-12.6, ovulatie 14-95.6 , luteal 1-11.4)

z21:

progesteron : 1.3 ( folicular 0.6-4.7 , ovulatie2.4- 9.4 , luteal 5.3-86 )
Ft4 - 13 .8( 12-22)
Tsh- 3.01 (o.22-4.2)

Fiecare copil e suma unor minuni intamplate...

Raluca, cum spunea si Lore la tine ovulatia sigur nu a avut loc, dupa rezultatele analizelor tale, reiese ca si in z14 si in z21 erai tot in faza foliculara. Se poate sa ovulezi mai tarziu (eu spre ex am ovulat luna asta in z29) dar daca tu iei progesteron sigur iti vine menstra in z 21, te dezechilibrezi si mai tare hormonal. S-ar putea sa-ti prescrie anticonceptionale, pe o perioada de 3 luni, sa se mai normalizeze valoriile. Dar cel mai indicat este sa mergi neaparat la un endocrinolog.
Te pup!

Gena MTHFR - mutatie heterozigota C677T, mutatie heterozigota A1298C; Gena PAI-1 - genotip heterozigot 675 4G/5G, genotip heterozigot 844 GA;
Tirodita autoimuna Hashimoto cu hipotiroidism, ATPO>2000, ATg=267, TSH=16;
O sarcina oprita in evolutie la 9s.

http://lagf.lilypie.com/zFnw.png

Mergi la inceput