Aspirante optimiste! Felicitari Gina, Valicutza!
Raspunsuri - Pagina 4
lorena_86 spune:
miha eu nu vad rostul
de ce sa faci estradiolul in z 21
nici sa ma nati ca nu-mi dau seama cine a zis asta
si iertare dar nu prea am citit mult analizele de pe prima pagina
poate a pus vreo aspiranta cu probleme mai speciale si fara sa-si dea seama de utilitatea lui
e adevarat ca sunt cazuri cand se urmaresc mai atent anumiti hormoni dar mie una estradiolul facut in z 21 nu-mi spune nimic
uite aici exact graficul
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Estradiol_during_menstrual_cycle.png
el creste in faza foliculara pana la ovulatie apoi dupa ovulatie scade si imediat dupa incepe sa creasca odata cu corpul luteal
dar inca odata nu vad de ce ar fi facut in z 21 pt ca nu spune absolut nimic
Mihaelafalt spune:
Mersi Lore, mai uita-te si tu un pic la cele de pe prima pagina, ca eu de acolo m-am mai inspirat in materie de analize, fa o mica reactualizare cand ai timp ca sa nu bage in ceata si alte aspirante.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
ralucaneagu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Lore, notez, notez! Foarte utile informatiile. Oricum, medicul iti va spune ce sa faci, Raluca. Stiu ca se mai fac si alte analize pt stabilirea diagnosticului pe ovare polichistice: rezistenta la insulina, DHEA, parca si testosteronul. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru sanatos! |
da asa e , va zic joi ce imi spune
Fiecare copil e suma unor minuni intamplate...
lorena_86 spune:
hai ca am citit si eu acum
fetelor dar ce treaba are prolactina cu sustinerea sarcinii?
asa scrie "ZIUA 21 -pentru a vedea daca sarcina poate fi sustinuta - Prolactina, Estradiol, Progesteron"
deci in z 21 se face doar progesteronul
prolactina este un hormon nu foarte importan in activitatea cm
atat doar sa nu fie marita ca stiti ca nu e ok
ea creste mult in sarcina stimuland galndele mamare
lorena_86 spune:
deci prolactina se poate face oricand dar regulile de baza sunt sa se recolteze intre 8 si 10 dimineata si sa nu fii sub influienta stresului, emotii puternice, oboseala si in ultimele 24 de ore fara contact sexual pt ca orgasmul o modifica
IPopica spune:
Apropos de perlele barbatilor :
Saptamana trecuta am inceput efectiv lucrul la bebe, dupa ce-au iesit si ultimile analize, si dupa prima runda, al meu, cu o fata fericita, ma intreaba: "crezi ca s-a prins deja?"
I.P.
lorena_86 spune:
popica astia nu au leac
al meu nici acum nu stie cand ar trebui sa fie ovulatia, de ce asa si nu asa....etc
si vorba aia ii toroi chestiile astea des de vreo 3 ani incoace
doamne....3 ani
daca-mi zicea cineva ca o sa astept atat cred ca-l jucam in picioare
ingeras2007 spune:
fetelor am modificat pe prima pagina
cititi si ziceti-mi daca sunteti de acord si daca e clar si se intelege
LISTA ANALIZE PRECONCEPTIE:
1. SPERMOGRAMA si SPERMOCULTURA - primele analize care se cer, avand in vedere ca analizele facute de femei sunt mai invazive
2. ANALIZELE HORMONALE
a) ZIUA 3 DE CM - pentru depistarea dereglarilor hormonale majore: Estradiol, FSH, LH, Prolactina, TSH, Tostesteronul
b) ZIUA 14 - pentru a vedea daca se produce ovulatia: FSH, LH, Estradiol
c) ZIUA 21 - pentru a vedea daca sarcina poate fi sustinuta si pentru a confirma daca ovulatia s-a produs - Progesteron
IMPORTANT!!!
1. Analizele din zilele 14 si 21 sunt exemple pentru un ciclu regulat de 28 de zile. Pentru corectitudinea rezultatelor faceti analizele din ziua 14 in ziua ovulatiei voastre (aceasta difera de la luna la luna si de la femeie la femeie) iar analiza din ziua 21 se face dupa 7 zile implinite de la ovulatie.
2. Inainte de recoltare pentru prolactina asigurati-va ca nu sunteti stresata, obosita, sub influienta unor emotii puternice si minim 24 ore abstinenta de la sex deoarece orgasmul influienteaza sinteza acesteia.
Yna85 spune:
Buna fetelor!
Lore, Alex, vad ca sunteti amandoua, ma ajutati si pe mine un pic, va rog frumos, ca stiti mai multe decat mine in legatura cu trombofilia.
Azi am programare la hemato, ca profa de aici vrea sa-mi prescrie Clexane de 0,4 profilactic inainte de a ramane graviduta, 10 zile pe luna in preajma ovulatiei. Eu am tot cautat dar nu am gasit nimic cu Clexane inainte de sarcina. Poate voi ati citit pe undeva sau stiti ceva. Stiu ca dr.U prescrie doar in sarcina. Spuneti-mi va rog daca stiti ceva, va rooooog...
Gena MTHFR - mutatie heterozigota C677T, mutatie heterozigota A1298C; Gena PAI-1 - genotip heterozigot 675 4G/5G, genotip heterozigot 844 GA;
Tirodita autoimuna Hashimoto cu hipotiroidism, ATPO>2000, ATg=267, TSH=16;
O sarcina oprita in evolutie la 9s.
http://lagf.lilypie.com/zFnw.png
Mihaelafalt spune:
Lore la hormonale eu zic ca e bine asa cum ai scris tu, dar te rog verifica putin si celelalte poate mai gasesti ceva si pe acolo.
Multumesc.
A eu nu am facut testosteronul pot sa il fac miercuri?
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.