Aspirante optimiste! Felicitari Gina, Valicutza!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

miha, nu ai vazut tu bine, raluca a facut estradiolul tot in z 14
in z 21 a facut progele

valorile defera mult de la un laborator la altul pt ca sunt diverse proceduri de analizare, diversi reactivi si deverse aparate

de aceia ai nevoie de valorile de referinta ale laboratorului respectiv in functie de cum au calibrat ei aparuatul pe metoda si reactivii respectivi
se traseaza o curba (calibrare) ca sa poata reda valorile conform conditiilor de lucru

simt ca am intrat prea in detaliu si mai rau v-am bulversat

la curbe, calibrari cred ca alex ar putea intelege

ma rog....ti-am zis ideea
fiecare laborator in parte are conditiile lui specifice de lucru si atunci rezultatele nu ar mai avea nici o relevanta asa ca fiecare isi calculeaza parametrii

mergi si repeta progele nu si prolactina
ai incredere in mine
te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaneagu spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Lore, aveam dilema cum numar, daca pun si ziua ovulatiei, dar nu o pun, incep sa numar din prima zi dupa ovulatie...a, si mai era ceva, trebuie sa treaca 7 zile intregi? Ar insemna ca se dozeaza in z8 dupa ovulatie? Sau se dozeaza chiar in 7. Am dileme...
Raluca, cat dureaza ciclul tau? Stii cand ai ovulat? Sunt mai mult ca sigura ca nu erai in a 7-a zi dupa ovulatie.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

alex .. eu sunt varza , nu am ciclu decat cu pastile asa ca nu stiu niciodata cand ovulez sau daca o fac . aveti dreptate , am terminat cu plansul ,astept schema dr si poate va fi bine .
nici nu stiti cat de bine imi faceti prin tot ce scrieti aici

Fiecare copil e suma unor minuni intamplate...

Mergi la inceput

da dragele mele, alex si miha

trebuie sa treaca 7 zile implinite de la ovulatie dar e ok si pana la 8 zile de dupa

maximul de proge este atins intre z 21-23 ale unui cm regulat de 28 de zile
deci nu e chiar batut in cuie

alex eu zic ca raluca nu a ovulat deloc pt ca nu vad nici un semn nicaieri la ea
si progele e f mic si estradiolul si lh-ul
sigur nu a ovulat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Da, am pus acum cap la cap informatiile + ca nu vine menstruatia singura si zic si eu la fel ca Lore, nu cred ca ai ovulat. Dar se rezolva, exact cum zice Lore. Faci stimulare ovariana si apoi te monitorizeaza la eco sa vada cand ovulezi exact.
Multumesc de lamurire Lore, atunci e ok daca e interval de cateva zile.

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Raluca eu din cate vad e vorba de ovare polichistice, cu raportul LH/FSH mai mare de 3. Eu zic sa faci o ecografie,sa vezi cum arata ovarele transvaginala si medicul stabileste urmatorii pasi.
Eu sper ca stimularea ovariana va rezolva problema ta...ca si a mea de altfel.
Intre timp calmeaza-te ca se va gasi o rezolvare.

------------------------------------------------------------------------------------------
Ovare polichistice, Sex Hormone Binding Globuline sub limita,DHEA - S peste limita.....inca nu am intalnit medicul sa stie tratamentul sa aduc aceste 2 analize in limite :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaneagu spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Raluca eu din cate vad e vorba de ovare polichistice, cu raportul LH/FSH mai mare de 3. Eu zic sa faci o ecografie,sa vezi cum arata ovarele transvaginala si medicul stabileste urmatorii pasi.
Eu sper ca stimularea ovariana va rezolva problema ta...ca si a mea de altfel.
Intre timp calmeaza-te ca se va gasi o rezolvare.

------------------------------------------------------------------------------------------
Ovare polichistice, Sex Hormone Binding Globuline sub limita,DHEA - S peste limita.....inca nu am intalnit medicul sa stie tratamentul sa aduc aceste 2 analize in limite :(

multumesc dana , da asa e , trebuie sa fie o rezolvare si pt noi

Fiecare copil e suma unor minuni intamplate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Lore eu vroiam sa fac estradiolul si in ziua 21 ca am vazut ca e trecut pe prima pagina nu ca am vazut la ralu dar nu are rost.
Am niste emotii pentru analizele date la sinevo de vineri, la chlamidia imi e frica, dar nu am ce face trebuie sa astept ca dureaza rezultatul.
Fetelor eu m-am hotarat poate sa zica sotul ce vrea odata ce am inceput analizle si am cheltuit vreo 1200 poate chiar mai mult pe analize si eco nu ma las de , multumesc lui DD ca am un acoperis, ca am o familie care ma sustine, ca am ce manca si ca am gasit un doctor care sa fie interesat si de mine si sper sa reusesc, daca renunt acum simt ca niciodata nu o sa mai am bani si puterea necesara sa o iau de la capat cu investigatiile.
Cat despre munca o sa caut mai intens si daca gasesc ceva acceptabil aici in oras accept daca nu sunt prea multe riscuri ca sa merg la judet, as avea prea multe de pierdut. nu suntem muritori de foame doar ca pe perioada de iarna e mai greu.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

fetelor nu vreau deloc sa va contrazic sau sa credeti ca ma dau mare
vreau doar sa va corectez atunci cand ati preluat o informatie gresita

am tot vazut ca vb de raporturile fsh/lh

in realitate raportul e mult mai complex
nu se aplica regula pe tot parcursul cm ci se modifica pe faze

adica....raportul între concentratia de LH/FSH se modifica in cursul ciclului menstrual astfel: la inceputul ciclului, raportul LH/FSH este de 0,60; apoi creste progresiv si atinge valoarea maxima la mijlocul ciclului cand LH/FSH este de 3,86 (acest raport determina ovulatia); in timpul fazei luteale acest raport se diminueaza si variaza intre 1-2, iar in ultimile zile ale ciclului menstrual, FSH-ul incepe sa creasca si face sa scada acest raport sub 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Lore, notez, notez! Foarte utile informatiile.
Oricum, medicul iti va spune ce sa faci, Raluca. Stiu ca se mai fac si alte analize pt stabilirea diagnosticului pe ovare polichistice: rezistenta la insulina, DHEA, parca si testosteronul.

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daena spune:

Mihaela, fii perseverenta si nu te opri din cursa pt bebe.Mie imi pare rau ca nu am inceput mai din timp, ca nu mi-am monitorizat ovulatia inca inaite sa ma casatoresc, poate rezolvam atunci mai usor, adica aveam mai mult timp si energie sa fac astea. Cat despre barbati, sa stii ca rar este cate unul sa inteleaga trairile noastre, sa simta cat de mult ne dorim un bebe.Si sotul meu zice sa nu ma stresez, ca vine bebe cand stie el, dar eu nu pot, fiecare luna care trece si nu raman ma apuca disperarea, de nervi pe ascuns, ca el nu e de acord.Dar nu ma las, sunt sigura ca atunci cand va fi bebe il va cuceri complet.Ei gandesc mai palpabil, simt numai ce ating.

pe toate!

Suntem cate putin din tot ce iubim.

Mergi la inceput