Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 9
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Intre a tine copilul legat de pat si a zice mi se rupe mami de mumia (invata si el alte sensuri) de jos, ia da-te du tu rolele ca eu stau un pic pe chat, mi se pare o cale lunga de bun simt si educatie. Ca asa probabil zice si ala cu manelele la maxim in toiul noptii, ia mai da-i in p... masii de mosnegi sau fraieri, si ala care parcheaza pe trotuar pe trotuar si deranjeaza pe altii sa. Nu-i vorba de de ce faci neaparat ci de atitudine, de rupere totala fata de cel din jur. Nu ma refer la copilul de 1 an care invata sa mearga sper ca se intelege asta ci de atitudini pe care le putem preintampina, respectandu-i pe cei din jur.Si sunt convinsa ca depund eforturi putem face asta, da de unde.... |
Ce le mai place unora sa exagereze numai ca sa para mustind de spirit civic:)))
N-a vorbit nimeni de "rupere" si lipsa de respect, unde dai si unde crapa!
Ideea e ca de cele mai multe ori lipseste ideea de RESPECT FATZA DE COPIL. Adultii-si gasesc mereu justificari si scuze pentru orice (pentru dushul de la 1 noaptea, pentru manele la maximum, urlat la meciuri etc) dar copiii trebuie rapid pusi "in banca lor", admonestati, "educati" etc.
Eu nu ridic in slavi nesimtirea, ci as vrea ca lumea sa aiba bun simt si cand vine vorba de copii, sa nu-i mai considere asa, "de rang inferior".
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui anda2009 O, da! Vecinii de sub noi aveau chef...tineret, muzica, ce sa mai, ma umpleam si eu de bucuria lor. La un moment dat s-a oprit muzica, am crezut eu ca s-a spart gasca. Si ma duc si eu la baie, ca omu', ca ma pregateam sa ma culc...Si unde aud un cor ad-hoc ce canta din toti rarunchii "Poate daca ploaia s-ar opri..." Deci eu sunt fata care aduce ploaia, da? |
Cu asta m-ai omorat! Da sa te !
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui lara_c Pe vecina iti sugerezi sa o ignori. Cu toate ca se poate ca pe ea sa o deranjeze si cel mai mic zgomot ...1) nu vad ce poate face un copil de 19 luni in asemenea hal ca sa fie necesara prezenta politiei si 2) daca astea sunt conditiile de bloc, nu are ce face si nici tu. Dar , sper sa nu te superi pe mine dar copilul tau la 19 luni ar tb sa doarma la ora 19.00 hai maxim 20.00. Nu pt vecina , pt sanatatea lui. Lara mami de Errie si Jamie Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand*Langkawi*Vietnam_and_Cambodia*China* |
Nu te supara, iar ai deschis subiectul asta, desi cred ca au fost topice intregi pe tema asta: o fi obiceiul in alte tari ca pruncii sa traga la aghioase de la ora 19, dar nu inseamna ca asta e IDEALUL si altfel nu e SANATOS etc. Copiii nostri dorm pana pe la 3 ani sau mai mult si la pranz (acasa sau la gradinita, intre 1 ora jumate si doua, care cum), cei sub 18 luni de obicei au chiar 2 reprize de somn diurn...care-i faza cu "musai la 19 in pat"? (e o intrebare retorica, stiu "argumentele", pur si simplu nu tin, sunt subiective, unii copii nu au somn la ora aceea etc). Sa fim seriosi, mai ales primavara-vara, intre 19-21 e activitate ferventa si in bloc (se trantesc usi mai mult sau mai putin intentionat, se tropaie pe scari, se bat snitele, se repara diverse etc) iar parcurile gem de copii, mai ales prin iunie-iulie-august abia pe la 19 se imprastie canicula, cum naiba sa-i bagi pe copii in pat la ora aia, chiar asa de fraieri sunt considerati copiii, sa ia de bun tot ce li se cere/ spune?!)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
andata spune:
Si noi am avut pereti subtiri si vecini terorizati, dar nu bateau in teava, saracii. Intamplarea a facut ca atunci cand s-a nascut fiu-meu sa aibe si ei o fetita la 3 saptamani dupa. Ei bine, daca eram in sufragerie si plangea copilul, nu stiam efectiv al cui plange, asa ca de multe ori ma precipitam spre dormitor doar ca sa-mi vad copilul dormind linistit. Si ei pateau la fel.
Apoi, cand au crescut, ne-au chemat la ei sa vedem efectul pe care il facea tropaitul lor (aparuse si fiica-mea intre timp). Efectiv li se balanganea lustra din sufragerie, dar atata timp cat respectam orele de odihna nu s-au plans, ca stiau cum e.
Ferice de cei care au copii care cad franti cand intra in casa dupa plimbare, dar cel putin cu baiatul mergeam 8-10 km pe jos aproape zilnic la plimbare (pana in Mamaia si inapoi), si la venire era proaspat ca o roza in timp ce eu picam de oboseala.
Asa ca eu zic sa o ignori pe vecina, si asa cum ti-a mai sugerat cineva sa o ameninti ca faci tu reclamatie la politie ca iti terorizeaza copilul cu batutul in teava (mai ales ca nu va deranjeaza doar pe voi, ci pe toti vecinii de pe coloana), cu atat mai mult cu cat respecti orele de odihna.
Potrivit legii 153/12.07.2010
„Constituie contraventie tulburarea linistii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 si 13.00 – 14.00, de catre orice persoana prin producerea de zgomote, sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuintele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinatie de locuinte ori situat în imediata vecinatate a acestora”.
Pune-i in vedere ca nu incalci deloc legea si ca nu are ce sa iti faca.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Tutu land
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anda2009
O, da! Vecinii de sub noi aveau chef...tineret, muzica, ce sa mai, ma umpleam si eu de bucuria lor. La un moment dat s-a oprit muzica, am crezut eu ca s-a spart gasca. Si ma duc si eu la baie, ca omu', ca ma pregateam sa ma culc...Si unde aud un cor ad-hoc ce canta din toti rarunchii "Poate daca ploaia s-ar opri..." Deci eu sunt fata care aduce ploaia, da? |
esti tare, anda:)
Rufus spune:
Inteleg ca viata, experienta si realitatea v-au adus intr-un anumit consens pe cei ce locuiti la bloc: fiecare face ce vrea in casa lui, la orice ora din zi si din noapte.
Ceea ce unora li se pare lipsa de respect, altora nici nu le trece prin cap ca se poate si altfel.
Am stat intr-un astfel de loc, intr-un camin de nefamilisti, in timpul stagiaturii, in Calarasi. Acolo fiecare era liber sa faca orice si, evident, nu avea nimic de spus celorlalti. Si acolo erau copii...si lume de toate felurile.Atunci cand nu exista intelegere si (sau) bun simt, legile, regulamentele devin inutile. Nici nu stiu de ce mai sunt pomenite.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
alex_andra spune:
Una peste alta, eu cred ca putina moderatie nu strica.
Nu zice nimeni sa legi copilul de calorifer si nici ca nu-l respecti, bla, bla.
Dar mie mi se pare de bun simt din partea mea sa nu-mi las copila super matinala sa se plime cu trotineta in casa, la 6 dimineata, trotineta care mai si face buf, pe parchet.
Nu prea am covoare prin casa.
Nu mi se pare deranjant, ca la ore normale, sa mai si alerge, sa se joace, ii mai cade o jucarie, o mai arunca, se intampla, sunt copii.
Dar si copii, asa mici cum sunt, pot invata cu frumosul niste reguli de bun simt.
Pentru ca alti copii pot dormi la ora 21 si pot fi deranjati de faptul ca odrasla noastra joaca fotbal la ora 21, in casa.
Asa cum nu ne place ca propriului copil sa-i fie deranjat wa-ul, sau noua, asa mi se pare echitabil si de bun simt sa tinem si noi cont de cei din jurul nostru.
Ca nu traim in pustietate.
Laura25 spune:
Ma scuzati, dar unde a zis steluta de plimbat cu tricicleta, rolele sau jucat fotbal in casa? Eu am retinut ca ar fi in dicutie un copil de nici 2 ani. Presupun ca are undeva la 15 kg maxim. Cata galagie pot face pasii (chiar si in fuga) unui copil de 15 kg?!?! Un copil de 2 ani se poate sui pe mobila sa sara jos sau poate tranti jucarii atat de mari si cu viteaza atat de mare incat sa duduie podeaua!?? (ai mei in nici un caz nu puteau) Despre ce galagie vorbim aici!?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui Rufus Inteleg ca viata, experienta si realitatea v-au adus intr-un anumit consens pe cei ce locuiti la bloc: fiecare face ce vrea in casa lui, la orice ora din zi si din noapte. |
Rufus, nu te supara, de unde ai inteles asta? Ca eu am inteles ca, in limita bunului simt si in afara orelor de liniste, ar face fiecare aprox. cam ce vrea in casa lui, nu 'la orice ora din zi si din noapte'...
emanouela spune:
poi noi vb concret de cazul stelutei, care zice ca respecta de voie de nevoie orele de odihna, copilul doarme oricum, vb de ore in care poti sa te desfasori....asta e, mai bati un cui, mai dai o gaura, mai bati un snitel...o faci fie ca stai la casa fie ca stai la bloc, atata timp cat o faci in afara orelor in care lumea se odihneste, nu vad care e problema. copii deranjeaza, asta e.....si noi ca si copii am deranjat pe altii si ai nostri copii deranjeaza.....si aia de bat in tevi ca-s deranjati de copii, si ei au deranjat la randul lor si copii lor la fel....doar ca unii stiu sa convietuiasaca si sa tolereze normalitatea, altii o vad ca pe o anormalitate faptul ca e iarna, ca zapada se topeste, ca e mocirla amestecata cu rahatei, ca parcurile-s pt copii si animale, ca au fost -20 grade, ca nu poti duce chiar zilnic copilul la spatiul de joaca, etc....si ca pruncul mai sta in casa si culmea, se joaca....o vad si ca pe o anormalitate faprul ca vara parcurile-s pline de copii si vezi doamne copii se mai si joaca, mai si tipa, mai si canta.