Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 10
alex_andra spune:
Laura, steluta nu a zis despre asta, dar, ca in orice discutie normala, se mai ajunge si la extrapolari, generalizari si altele.
S-a discutat, insa, despre lipsa de respect fata de copil, copil admonestat si legat de calorifer, pentru ca nu sunt lasati sa se poarte in casa ca pe stadion ;-)
Uite, pana si anda isi deranjeaza vecinii de la party, pentru ca face dus :)
Ce sa mai spun de ...altele :)
emanouela spune:
vreau sa intreb si eu....cum ar trebui sa reactionez in caz concret, baiatul vecinei de sub mine tuseste....de cand a inceput iarna, tuseste noaptea suficient de tare incat sa ma trezeasca si uneori sa imi trezeasca si copilul, deci ce cca 2 luni, acel copil tuseste noaptea, oare ce-ar trebui sa fac???? a fost bolnav cca 3 sapt...l-a tinut in casa, era virusat, copilul alerga, se trantea de pereti, urla, izbea (e un copil mai problematic...si nu e de la el) fara ore de somn etc...ce-ar trebui sa fac????? sa ii bat in teava, sa o reclam la politie sau sa ma gandesc ca nimic nu e cu intentie, asta inseamna sa ai copil, mai mult sau mai putin????
Ilinca_M. spune:
Anda nu facea dush
Cat despre plimbat cu trotineta/role/schiuri/sanie in casa...asta credeam ca sa subintelege din start ca e exclus. Vorbeam despre "lucruri normale/ obisnuite" pe care le face un copil in casa, nu despre sporturi extreme:))) De asemenea cred ca ar trebui sa existe asteptari diferite de la copii sub 3-4 ani si peste 4-5 ani.
Si da, personal consider ca a fi deranjat in asa hal incat sa te certi cu vecinii fiindca un copil de SUB 2-3 ANI: plange/rade/chiuie/alearga/scapa jucarii/zornaie jucarii ZIUA, nu in toiul noptii si nu in "orele de liniste"(in care oricum majoritatea sunt la serviciu, nu? 13-15...mie chiar mi se pare ca acele ore de liniste sunt tocmai pentru familii cu copii f. mici, care dorm la pranz) mi se pare: lipsa de respect fata de copil/rautate/ prostie/ lipsa de empatie sau toate combinate
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alex_andra spune:
emanouela, realizezi ca intrebarea ta este total exagerata, nu?
nimeni nu a discutat aici despre copilasi bolnavi, nimeni nu a discutat aici de cazuri speciale.
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Cata galagie pot face pasii (chiar si in fuga) unui copil de 15 kg?!?! Un copil de 2 ani se poate sui pe mobila sa sara jos sau poate tranti jucarii atat de mari si cu viteaza atat de mare incat sa duduie podeaua!?? (ai mei in nici un caz nu puteau) Despre ce galagie vorbim aici!? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, crede-ma ca fi-mea duduie podeaua cand alearga, desculta, prin casa:)
Are 17 kg si la fel duduia si cand avea 15 kg.
Conteaza si modul in care alergi, cum calci.
Ca eu, daca fug de la usa de intrare, pana in fundul casei, nu dudui, dar eu calc cu simt de raspundere:)
Si, la fel, cand se cocoata in varful canapelei si sare pe podea, cu siguranta se aude in toata casa vecinului de sub noi.
Eu ma bucur ca au si ei copil si inteleg, pentru ca, cu siguranta cei care nu-s parinti sunt mai putin toleranti, nu pentru ca ar fi ei neintelegatori, dar multe lucruri le intelegi abia dupa ce treci prin ele.
Cati dintre parintii de acum, toleranti si plini de empatie fata de copii, nu priveau cu totul altfel lucrurile cand nu aveau copii?
Laura25 spune:
Cu siguranta fiecare vede lucrurile din prisma experientelor proprii. Ai mei la 1 an si 9 luni nu aveau nici 12 kg bune si abia invatasera sa mearga de cateva luni, nu duduia nimic cand alergau si in nici un caz nu sareau de pe canapea jos (nu puteau/nu vroiau sa o faca). In chimb dadeau concerte de linguri baute in capace , sticle de plastic si oale. Nu noaptea, nu seara, nu de la 13 la 15. Vecina de sub noi mi-a zis zambind intr-o zi in lift ca se vede ca au crescut si au inceput sa mearga, ca ii mai aude, fata de in urma cu cateva luni cand se taraiau, nu paseau. Mi-am cerut scuze, ne-a urat sa fim sanatosi si asta a fost tot.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
szivarvany spune:
eu cand am folosit batista bebelusului mi-am cerut scuze in avans de la vecini pt deranj la ore nepotrivite. chiar de la vecinii mei de sus :-)
care insa nu s-au jenat niciodata sa-si lase copila cu pantofii cu toc de exemplu indiferent de ora.
si subscriu, se poate alega precum calutii si cu 12 kg, frumos si apasat pe calcaie pe podele :-)
eu nici nu as fi suparata, pentru ca si eu am copil si care copil dupa 2-3 ore in parc zau ca nu mai vrea sa alerge si acasa de exemplu, insa pe la 20,30 cand ne-am pregati de somn, am citi fiecare o carte ... incepe maratonul.
ma tot gandesc ce sa le zic ? ca nu e ilegal, au vazut ca am si eu copil si totusi li se pare absolut normal ce face copila lor ... ce ai putea sa le spui unora ca ei ?
_
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Ma scuzati, dar unde a zis steluta de plimbat cu tricicleta, rolele sau jucat fotbal in casa? Eu am retinut ca ar fi in dicutie un copil de nici 2 ani. Presupun ca are undeva la 15 kg maxim. Cata galagie pot face pasii (chiar si in fuga) unui copil de 15 kg?!?! Un copil de 2 ani se poate sui pe mobila sa sara jos sau poate tranti jucarii atat de mari si cu viteaza atat de mare incat sa duduie podeaua!?? (ai mei in nici un caz nu puteau) Despre ce galagie vorbim aici!? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, da. Bubuie. Daria are 15,5 kg. Daca sare ca iepurele, se aude dum-dum-dum. Daca tranteste o sticla de 2 kg de apa, da, se aude bum. Daca tzipa, se aude in tot blocul. Tzipa = aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Avem parchet, de-ala vechi, de pe vremuri, cu sipci mici si inguste.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Referitor la zgomote, pe Daria mi-au terorizat-o vecinii de deasupra, s-au mutat vara trecuta, au cumparat apartamentul si l-au refacut, au spart o droaie, dat cu bormasina o droaie, si nush cum se facea, ca ii apuca mai abitir cand dormea ea... O duceam la buna-sa sa doarma, si acolo se auzea, dar nu asa...
Terorizat la propriu, nu suporta sa auda zgomotul de bormasina, isi pune mainile la urechi, incepe sa planga clar a sperietura (e un plans specific), si se refugiaza in bratzele mele...
O singura data le-am atras atentia, era duminica, orele 15, si ei da-i cu spartul si cu bormasina... Mai da-o dracului de treaba... Si cica de la administrator cerusera permisiunea si li se aprobase intervalul 7 a.m. - 19 p.m. Pai nu tot administratorul stabilise orele de liniste? Li s-a rupt lor de ore si program, nici ca au venit pe la vreun vecin sa intrebe daca deranjeaza sau nu...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
natalia_nica spune:
Selene, si al meu copil e terorizat la propriu de sunetul bormasinilor, iar anul trecut, cand si-a modernizat vecina de alaturi apartamentul, ne inchideam in camera cea mai indepartata si bietul copil tipa plangand "mami, spune-i sa se opreasca, opreste-i, mami!!!" . A durat 2 luni! N-am facut nimic, pentru ca vecina vorbise inainte cu noi, ne anuntase, ne intelegem f bine, si totusi imi venea sa plang de ciuda de multe ori...