Strengari de Mar - Apr 2012 - 35 Hai Ruxandra!!
Raspunsuri - Pagina 17
ruxandra2011 spune:
Salutare,dragele mele!
Multumim din suflet pt.incurajari(atat eu cat si sotul, ca i-am povestit de voi)!! Va pe toate, va imbratisez cu mare drag si sa stiti ca tot ce imi doriti voi mie e reciproc valabil!
Am intrat doar sa va spun ca sunt bine, azi am mai revizuit bagajul care era deja facut de cateva saptamani, dar uitasem care pe unde sunt prin geanta. Toata ziua m-am agitat prin casa, cu emotiile de rigoare pt. ziua de maine, de zici ca merg in excursie. La un moment dat mi se intarise burta de-mi si imaginam ca Victor ne face o surpriza si vine cand vrea el nu cand am stabilit noi. Am o senzatie de nerabdare amestecata cu emotii de tot felul...maine e ziua cea mare, va fi intalnirea vietii mele si parca nu-mi vine sa cred ca voi merge la spital sa nasc, cu burta mare, asa cum visam sa mi se intample si mie, cand le vedeam pe gravidute cu bagajul la spital...Aveam si eu bagaj pt. internare, insa din nefericire eu urma sa ajung la alta sectie a spitalului si nu la cea de nasteri...Cand ma gandesc la asta parca nu-mi vine sa cred ca la dimineata voi merge cu bucurie la spital si nu coplesita de tristete ca in alte dati....
Sper sa pot dormi ceva in noaptea asta..de emotii ,dar si de foame pentru ca azi am mancat mai usurel, iar acum am voie doar apa...iar la dimineata nici macar apa.
Ma retrag sa stau la orizontala....Va dau eu de stire cumva..poate-l pun pe sotu' sa intre el pe forum sau va sun pe careva sa va povestesc cum a fost.
Pana atunci sa aveti grija de voi! Si va doresc nastere usoara celor care urmeaza in lista. Scot de pe acum majoretele pentru toate burticile cu strengarei!
37+
ronina spune:
Dana: stai linistita cu greutatea la bebe, la mine e cu 10 zile in urma si dr. zice sa nu-mi fac griji nici asa. Hmmm, cu urina pe 24h cred ca se face in caz ca exista vreun risc sa retii multa apa sau sa nu elimine organismul/rinichii cat trebuie, dar stiam ca s-ar face mai degraba testul asta dupa operatii in caz ca se constata vreun blocaj al organismului ceva, nu asa tam nesam.
Happylica: da, la mine se vede bine linia pe burtica, e mai degraba maro inchis.
Ana_30: multu' Anda stiu ca zicea si ea ca aude pocnituri din burtica, i-a spus dr ca la unii bebei le trosnesc oasele si ar fi normal.
Aredwynn: usor de zis, greu de facut
Magddalena: spor la declansat, nu mai e mult!
36+ Bianca
dara76 spune:
Ana, mai povestisera fetele de la bulgarasi de pocnituri, inclusiv Anda.
Aredwynn merci, da, ma uitam la reviewuri comparative tommee tippee closer to nature cu medela calma, cred ca iau si eu 2 din alea.
Daca se intarzie cu taierea cordonului retin ca parca si Roninei i s-a spus ca e ok si se pot recolta, cum a zis si dr. mea. Daca gasesc ceva, zic.
Dana, analiza cu urina de 24 de ore este pentru proteine in urina, stiu ca Herghelegiu i-o facea saptamanal unei tipe. Eu am facut-o candva si pentru cortizol urinar, am adunat urina 24 de ore intr-un borcan mare ca de muraturi, de 3 l, gradat de mine inainte cu carioca (ca trebuie sa stii cat a fost volumul total), la modul ca incepeam cu a doua urina de azi si terminam cu prima urina de maine, in total sa fie 24 ore. Notam volumul total si duceam doar o mostra mica. Asa stiu ca se face si asta de proteine in urina in sarcina.
Uite ce zice la synevo "Specimen recoltat - a) urina din 24 ore; la ora 7 dimineata pacientul urineaza si nu retine aceasta urina, apoi colecteaza intr-un vas de plastic toate emisiunile de urina pana la ora 7 dimineata in ziua urmatoare, inclusiv; se omogenizeaza urina recoltata; se masoara intreaga cantitate, se retin 100 mL in pahar de plastic de unica folosinta pentru urina; nu se folosesc conservanti; ambele recipiente trebuie sa fie bine inchise cu capac"
http://www.synevo.ro/proteine-urinare/
Eu zic sa nu sari peste analiza, asa se exclude preeclamsia. Stiu ca poti sa duci si nu neaparat fix 100 ml, ca oricum pot sa calculeze ei, dar musai trebuie sa stii volumul total de urina din recipientul mare,cat mai exact, altfel nu pot calcula. Si cand iei proba mica, sa agiti recipientul mare, sa fie omogenizat, cum zic ei.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
carstea spune:
Salut burticile.
Ruxandra ne gandim maine la tine.Sa fie bine!
Fetelor nu stiu de ce ziceti voi ca o sa va fie dor de burtici ca eu abia astept sa iasa EMMA si sa scap de ea(burta).
Va spun sincer ca nu imi place sa fiu insarcinata.Nici macar acum cand fi-mea ma impunge in coaste.not ever.Dar altfel nu pot sa fac sa am pe bebe in brate.
Biberoane eu la Rares am folosit numai Avent.Si pt ca nu m-a invatat nimeni ,m-am trezit ca la 6 luni dadeam copilului sa bea tot cu tetina 1.Muncea saracu si la bibe ziua si la san noaptea.Noi asa am dus-o pana la un an.
Azi am fost la shopping si am luat cateva seturi de body si cu totul.Cand a vazut barbatu cat costa l-am linistit zicand ca pana la 6 kg nu mai luam altele..
Noaptea trecuta am facut-o gri adica m-am foit pe toate partile asa ca nu pot sa zic daca am dormit sau nu.
Si eu simt burta tare mai tot timpul .OR FI CONTRACTII BH?
Ar trebui sa spal si eu hainutele dar tinand cont ca nu imi permit sa nasc pana pe 27 martie( cand vine taica-miu aici sa-l preia pe Rares cu dusul la scoala) ma gandesc ca nu e graba.O sa intru in ele dupa 13 martie cand o sa am vesti de la doctor cum o sa nastem.
Am luat la second un scaun de alaptat pe care abia astept sa il monteze al meu.
Parca si eu simt ca mai e un pic.
Va pup pe toate si va multumesc ca-mi umpleti serile.
33 SAPTAMANI+
dara76 spune:
A, mi-a mai zis dr. o chestie interesanta azi...ca in materie de preeclamsie e foarte important ca diastolica sa nu treaca de 9 (sau 90). Cum zicem noi ca avem tensiunea 12 cu 7 (12/7 sau 120/70) acel 7 sa nu treaca de 9. [adica in afara de acele valori 14-usor, 15-mediu, 16- sever pentru primul numar, tensiunea sistolica]
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
happylica spune:
asa da.. sa strangi urina, sa stii cantitatea si sa duci o mostra. incep sa ma linistesc imi si imaginam catai galeata
io nu aud nimic in burtica.
AMR < 3 saptamani
varsta bebelusei Alexia
ronina spune:
Aredwynn: am uitat, asa cum zice si Dara, mie mi-au zis cei de la celule stem ca nu conteaza cand se taie cordonul, cantitatea de celule tine de mostenirea genetica.
Carstea: nici mie nu-mi place sa tarai burtica dupa mine, dar cine stie... poate totusi la un mom dat voi ajunge sa-mi fie dor de perioada asta Da, cred ca ce simti cand se intareste burtica sunt contractiile BH.
36+ Bianca
strumfy_12 spune:
magddalena durerile ca la CM sunt regulate?
Linea negra nu e necesar sa apara...la mine a aparut la prima sarcina pe la 6-7 luni iar acum a aparut de curand... desi credeam ca o sa scap... ca sa nu mai am grija disparutului
Mami fericita de strumfita si 38+ cu Motzata
J.D. spune:
Mie imi plac mult biberoanele astea
http://www.kidsbabydesign.com/eco-friendly/eco-adiri-bottles/
Daca nu vi avea succes cu alaptarea cred ca dau comanda. Oricum as prefera ca bebe sa suga cu spor si exclusiv.
Dara, felicitari pentru vestile bune si nu/ti face probleme. Important e ca Miruna sa fie sanatoasa.
Ruxandra, tinem pumnii pentru maine! REcuperare usoara si bebe mancacios!
Finn Constantine 15.10.2009 si 31+ Euan Tudor
Bia_Mi spune:
Aoleuuuu ce emotii am pentru Ruxandra! Deabia astept vesti de la ea!
Ruxandra iti dorec multa bafta, sa fie totul bn, sa te refaci repede!
Maine ma duc la control sa vad ce-mi mai spune dr ca sambata intru in 39 sapt, nu-mi vine sa cred ca a stat atata timp bebelina mea in burtica,oricum azi a fost f agitata, a facut niste tumbe .
Ati auzit ce au mai scos astia acum? De la 1 martie sunt obligati si taticii sa stea o luna acasa,iar noi sa ne ducem la serv. Mi-i se pare o aberatie...
Magda,Aredwynn va doresc o noapte linistita pt ca si voi va apropiati de termen!
Va pup pe toate!
38+ cu