Piersicute de iulie august (17)
Raspunsuri - Pagina 19
ARUBA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Fetelor, se confrunta vreuna din voi cu rinita in sarcina? Eu dinainte de sarcina sufar de rinita alergica; inainte de FIV am facut 2 luni tratament pt rinita si m-am simtit f bine. De vreo cateva saptamani, am din nou probleme cu ea si parca pe masura ce trece timpul, se tot agraveaza. Dr meu zice sa folosesc doar spray cu apa de mare, ca cica orice altceva face rau la bebelusi. Dar sprayul asta e ca un fel de apa de ploaie dpdv efect. |
Nu am rinita, dar cand am fost racita doctorita mi-a zis ca pot folosi spray Fitonazal ( se gaseste la Plafar ) si mi-a fost ft bine cu el.
17+
niccostea spune:
Neatza dragelor! Nu am nimic de raportat, va citesc din umbra si am intrat sa-i urez Adei bafta multa la amnio. Sunt sigura ca o sa fie bine! Sa fii cuminte dupa.
Balanta, eu am rinita alergica de la 2 ani si nici in sarcina nu m-a ocolit, ba chiar am facut si polipoza nazala pt ca m-am incapatanat sa nu iau nici un tratament pentru rinita, ci sa stau si sa indur. Asa ca acum iau nasonex cate 1 puf in fiecare nara de 2 ori pe zi (cand nu uit ). Sunt corticosteroizi, e adevarat, dar sunt in varianta inhalatorie si nu au efecte sistemice. In afara de asta, pe prospect scrie: "Dupa administrarea intranazala a unei doze maxime recomandate, concentratia plasmatica de furoat de mometazona nu este detectabila; astfel expunerea fetala este neglijabila si potentialul de toxicitate foarte scazut."
Pe mine m-a convins dr sa iau spunandu-mi ca daca ma incapatanez in continuare sa nu-mi tratez rinita, pot ajunge la complicatii mai mari decat polipoza, care sa necesite cortizon intravenos...
In alta ordine de idei, BB meu face tumbe din ce in ce mai puternice si mi-e tare drag de el.
Trimiteti-mi si mie parola de la picasa, va rog. Multumesc!
19+
MTHFR - A1298C heterozigot
Laura32 spune:
Kimmy , parerea mea este sa vb cu medicul tau ginecolog , el este cel mai in masura sa-ti spuna daca la sapt. de sarcina pe care o ai este in regula , eu am avut probleme in primul trimestru cu o masea , aveam vre-o 9 sapt si am fost la stomatolog si nu a vrut sa-mi lucreze nimic , mi-a spus sa merg la facultate ca acolo sunt medici care stiu ce sa faca in cazul unei gravide , dar cere parerea med. gineco ...
19+
Laura32 spune:
Fetelor de vre-o 2 zile si bebelusul meu a devenit mai activ , cred ca s-a facut mare de acum
19+
carmina_s spune:
Buna fetelor,
Abia acum am terminat de citit tot (de cand cu programul redus, raman mereu in urma)
Ada te asteptam cat mai repede. stai linistita si nu-ti face griji, ca totul o sa fie foarte bine.
BB este tot mai activ, foarte mult seara. si cand iau mana sotului si o pun pe burtica....pauza. i-am spus de cateva ori sotului ca nu vrea BB sa vorbeasca cu el .
voi ce faceti? cum va simtiti?
20+
balanta_tm spune:
ARUBA, multumesc de sugestie. Te-a desfundat deci bine la nas spray-ul ala, erai infundata tare la nas?
niccostea, ooofff, asta ma tem si eu: ca daca nu iau si altceva decat spray cu apa de mare, o sa respir tot mai greu si sincer, ma tem sa nu fac astm in sarcina. Nasonex am luat si eu pana sa fiu insarcinata si tare bine mi-a fost cu el. Asa stiam si eu, ca tratamentul local nu dauneaza asa tare, dar vad ca medicul meu se teme.
Ma gandesc, de ex, ca la cele care au risc de nastere prematura, se fac injectii cu Dexamatezona de maturare a plamanilor bebelusilor , care este de fapt un glucocorticosteroid. Sau sunt femei astmatice care iau toata sarcina Prednison, ca altfel nu pot respira.
Daconst spune:
Salutare si de la noi!!!
Ada sunt cu gandul la tine!
Niccostea,ti-am trimis PM.Acum asteptam si pozele cu tine.
Freedelia,noi suntem in partea e jos a Germaniei,mai pe linga München.vad ca sotul e mult mai departe.Ce zice ii place?Cred ca ingheata de frig pe la noi.
kimmy,eu stiu ca din trimestrul 2 sunt posibile anesteziile,dar cred ca mai bine intrebi pe cineva de specialitate.Of,ca nasol trebuie sa fie.La mine incepe sa se strice tare o masea,dar mai aman atata timp cit nu ma doare.
Vad ca de la 19 sapt incep bb-ii sa fie mai activi...abia astept si eu cu lenesul meu,ca il simt rar inca si doar daca stau in anumite pozitii.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
19 sapt
ARUBA spune:
Balanta: pe mine ma desfunda imediat, pe prospect scrie ca e doar pe baza de plante, cred ca are eucalipt sau ceva de genul, cam asa mirosea. Eu zic ca merita sa il incerci. E de la firma Alboca, cred ca nu e romanesc
17+
roxypuy spune:
hello burtici! v-am tot citit zilele astea dar n-am apucat sa si scriu k am o gramada de treaba si pe la serv si aks simt k nu-mi mai ajunge timpul deloc...
ada - bafta multa draga mea! iti tin pumnii si sunt alaturi de tine!
eu am constatat ca am o gramada de zile de concediu de luat - 31 de CO + prenatalul...nu stiu cand o sa-mi iau atatea zile...am vb la HR si mi-au zis k dk revin in 2013 pot sa-mi mai iau ziele aferente lui 2012 de CO asa ca poate imi mai las cateva.
am vazut c ati vbit de soacre, mame etc...eu ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat din pct asta de vedere mama mea este extraordinara, este alaturi de mine pt orice, suntem ca doua surori iar socrella este f ok, ne ajuta, ne trimite mancare, cand o sa vina BB sigur o sa ne si vedem mai des (nu sta in Buc). plus ca mai am si bunicii din partea mamei care ne ajuta si ne rasfatza maxim
in seara asta merg sa-mi iau rezultatele de la analize, iar maine la pranz merg la control. sper sa ni-l arate si pe BB ca mi-e dor de el si poate vedem si noi ce aduce barza k eu una sunt f curioasa!
n-am reusit inca sa intru pe picasa sa va vad k nu am acces de la serv, iar acasa n-am mai intrat, dar sper sa reusesc in seara asta sau maine cd vin de la dr.
va poop!
Roxy
17+
ali24 spune:
ada te asteptam cu vestile bune
delia te cred ca nu ai timp sa te plictisesti cu 3 copilasi.
cu mamele si cu soacrele ce sa zic.. cand le ai probabil nu stii sa le apreciezi si cand nu le ai ti le ai dori.asa suntem noi oamenii mai suciti(cred eu)
de parintii mei pot sa zic ca sunt mai reci si nu s au prea implicat deloc in cresterea copilului meu desi stau destul de aproape.si ei dau vina pe copil ca cica nu ii atasat de ei.au spus ca asta e mai mult a lu socrii si celalalt va fi a lor.is dea dreptul nebuni cand ii aud imi vine sa ii bat.in primul rand ca amndoi vor fi doar amei si ai sotului si in al doilea rand nu are copilul cum sa mearga la ei daca ei nu stiu sa ii acorde atentia necesara.ei stiu doar sa il pupe si sa il stranga in brate ceea ce pe copil bineinteles ca il enerveaza dar nu stiu sa il ia cu frumosul sa isi gaseasca un joc cu el...in fine scuze ca m am cam lungit dar m au luat nervii.
iar cu socrii ...ei sunt foarte ok stiu sa il inteleaga pe copil sa se joace cu el ...cand il las cu ei stiu ca e in siguranta dar ma dispera cu mancarea.acum ii dau sa manance si dupa 5 min vin ei uite rafi ti am adus sa mananci-ma simt ca si cum eu nu i as da sa manance,il tin flamand.si desi le zic pe un ton dinala nasol...acuuummmmaaaa a mancat ei tot asa fac.si cu dulciurile la fel.eu nu stiu cum sa il feresc de ele ei vin si il intreba nu vrei sa iti dau ceva dulce?si normal ca el vrea.si le am spus de sute de ori dar tot nu inteleg.
ok ma opresc acum desi as putea sa continui pana deseara cu acest subiect
19+
rafael albert(25.05.2007)