Calendarul gradinarului vesel (23)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am luat de la Sel... seminte de bame si sunt ff.fericita.
Planta se seamana cand infloresc salcamii, face niste flori superbe si face bame bune care sunt f. apreciate in familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Catina decorativa avem si noi, pe toate gardurile, crescuta de la mama natura, si nu mai stiu cum sa scapam de ea

Am scos si eu afara zmeurul si trandafirii, ca pur si simplu nu mai aveam rabdare . Pun pet-uri peste ele, sper sa reziste... am emotii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna dimineata, dragi gradinarese, mai vechi sau mai noi pe acest topic!

Iaca scot si eu capul din barlog dupa multa munca pe alte domenii si lipsa mare mare de timp. Mi-ati lipsit!
In acest week-end am dat frau liber hobby-ului nostru drag si inarmati cu lopeti, harlete, seminte si bulbi, cu mic, cu mare, am dat startul la gradinarit.
Trebuie sa recunosc ca sotul a fost cel mai harnic si cu ajutorul lui am reusit sa facem urmatoarele lucrari:
- curatat de uscaturi tufanelele si greblat printre ele
- plantat primole si bulboase diverse (canna Picasso, frezii, zambile, gladiole, anemone, narcise), in ronduri, si apoi protejate cu plase impotriva cainilor (nu avem gard si o familie de 3 caini s-a aciuat in fata casei)
- plantat rizomi de dalii (am 2 lazi de dat, daca vrea cineva rizomi de dalii sa-mi spuna)
- mutat bulbii de irisi, abia astept sa vad "hora irisilor" infloriti
- insamantat: mazare, ridichi, morcovi si salata
- scos muscatele de la iernat (au stat tunse la rece, acum le-am adus la 20 grade si urmeaza apoi sa le dau afara)
- tuns pomisorii, cred ca va trebui sa le aplic si primul tratament+o varuiala pe cinste

Sprea MAREA noastra fericire, lalelele aduse anul trecut din Olanda (Gabriela!!!) au rasarit, cred ca in proportie de 90%! Chiar si unele "aruncate" in gradina si ulterior sapate din greseleala au scos frunze, sunt tare-tare fericita, credeam ca investitita a fost un esec, caci vanzatorul ne spusese ca vor inflori in acelasi an in care au fost plantate.

In casa, rasadurile de rosii, gogosari, ardei si vinete isi asteapta cuminti vremea sa iasa afara:
https://picasaweb.google.com/105392676973698735885/MartieAprilie2012#5718908456823582818

Va pup si sper sa pot intra mai des de acum.

Tala cred ca deja e cu printesa in brate , asa ca ii urez multa fericire in 4, mamica de 2 minuni!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Fetelor, am pus rasadurile de rosii si ardei acum o saptamana, dar nu a rasarit nimic...mai am sanse sa iasa ceva ( ca lumea mi-a zis ca in 2-3 zile ar trebui sa incolteasca dare la mine nu a incoltit nimic)?

Am avut si noi un we minunat, insa nu am putut munci prea mult, suntem inca in convalescenta dupa raceala aia puternica, dar ne-a prins bine aerul curat. Am reusit cu sotul sa sapam cam 3/3m, unde am pus ceapa usturoi si salata! Am taiat pomii si am mai facut curat prin curte!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Ibelciug ce rasaduri frumoase!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Am reusit cu greu sa cumpar niste seminte de leustean. O poveste lunga, nu ai voie sa importi plannte sau seminte sa nu aduci boli in Australia. Dar am gasit. Am pus cateva seminte in celule si nu a iesit nimic, dar NIMIC, nici macar un fir nenorocit. Asa ceva nu mi s-a mai intamplat , pana acum mi-a cam iesit tot ce am pus. Trebuie sa-i fac ceva special la leusteanul asta? Oare cu ce am gresit?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Inbox, multumesc! Semintele de rosii germineaza cam in 7 zile, deci putintica rabdare!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Uau, ce s-a animat topicul! Imi place!

Si eu am dat iama in gradina in weekend - nu puteam sta degeaba, a fost asa soare si cald ca am stat in maneci scurte...

Am curatat o parte din noua zona de capsuni - din pacate multe din ele nu mi s-au prins, insa mai am destule in spatele curtii ca sa le mut aici; am taiat putin pomii (putin pt ca nu prea ma pricep...), am mai smuls din buruieni si am curatat din frunzele uscate; am tuns iedera si lemnul cainesc plantat asta-toamna.
Si evdient am masurat (si mangaiat! ) din priviri, fiecare tulpinitza de narcisa, zambila, lalea, iris...abia astept sa vad curtea plina de flori!!!!
De trandafiri deocamdata nu m-am atins - desi e evident ca trebuie sa curat mult din ei, evident tulpinile degerate - dar am citit ca trebuie sa fac asta atunci cand forsithiile sunt in floare, deci mai am de asteptat 1-2 saptamini...
In schimb mor dupa ghiocei!! mi-au rasarit multi, in locuri despre care nici nu-mi aminteam ca am pus bulbi - am si o specie cu floarea batuta, mici si delicati !
Rasadurile de rosii puse saptamina trecuta au rasarit toate - sa vedem cum le va merge...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Buna dimineata si de la mare! Sunt 20 de grade afara si azi!

Am gradinarit cu drag si spor in weekend, am mai insamantat rosii vreo 8 soiuri (in alveole, pe care le-am pus in sera), vinete - tot in sera, am mutat unele rasaduri de rosii, vinete, ardei si gogosari din casa in sera - astanoapte la ora 3 jumate spre dimineata tata verifica temperatura in sera cu lanterna , erau 10 grade, rosiile nu se simteau prea bine dar sper sa-si revina.

Ies ridichile - sunt puse intr-o rasadnita rece cu geam, si anul asta am facut un experiment cu fi-mea, am facut benzi cu seminte ca sa nu le mai rarim, am pus pe bucati de 3 portii de hartie igienica seminte din 3 in 3 centimetri, le-am lipit cu pap (apa+faina) si le-am pus asa in pamant, au rasarit ca nebunele, cum a dat caldura si-au scos mustatile.

Am gasit seminte de macris la Selgros, am pus si niste coriandru, am robotit din greu astea 2 zile.

Puisorii sunt bine sanatosi, desi duminica cand le-am facut curat, mi-a traznit mie sa bag aspiratorul in maternitate in speranta ca ma descurc si am aspirat un pui . L-am recuperat nauc din sacul aspiratorului, l-am bocit cu fi-mea ca nu se simtea deloc bine, am crezut ca moare, l-am izolat sub un cosulet de plastic si intr-o ora si-a revenit. Ce-o fi fost in capul meu sa bag aspiratorul la ei fara sa-i scot . Dupa tragica experinta i-am mutat intr-o alta cutie si le-am facut curat fara teama.

Celor mari deja le cresc pene pe aripi si sunt adevarate masini de mancat / baut apa, o sa fug de la munca in pauza de pranz ca nu le ajunge apa (500 ml) mai mult de 6 ore. Am treaba...

Inbox don't panic cu rosiile, am pus si eu unele nemtesti, din alea la 1 leu/samanta , le-am asteptat o saptamana, au rasarit 5 din 18, ma gandeam sa pun altceva in celelalte alveole dar au inceput sa iasa puii de prepelita si nu le-am mai dat atentie rosiilor. Acum sunt itite toate, chit ca le-a luat 2 saptamani...

Bird exista o superstitie cum ca leusteanul trebuie plantat in pielea goala ca sa iasa. Sau sa-l semene un barbat . Nu stiu daca si el tre sa fie nude... Lasand gluma la o parte, plantatul leusteanului e sport extrem, ca si al telinei, ai muuuult mai multe sanse sa nu iasa decat sa iasa...

Am facut poze gradinii si serei dar evident ca am uitat cablul de date acasa, asa ca poze diseara, cand ajung home. Ceapa pusa in toamna a iesit, are deja 10 cm, la fel si usturoiul, ghioceii sunt pe trecute, crocusii galbeni sunt in full bloom, lalelele, narcisele si zambilele au scos mustati si cresc cu o viteza fantastica, cum au dat de caldura cum s-au pus pe crescut. Copilul a trecut de la culoarea galbuie de iarna la obraji rosii muscati de vant, e misto tare primavara asta!

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Helau evribadi! N-am mai intrat de... multisor pe forum (sa-mi fie rusine!) Ma bucur sa citesc o multime de lucruri interesante aici, din nou...
Treaba cu plantatul leusteanului e foarte tare! O sa-mi informez sotul sa vad ce reactie are (la plantatul nud )...
In sfarsit sa topit zapada jegoasa si am zarit lalelele si zambilele! De abia astept sa creasca bine si sa infloreasca!!!

Mergi la inceput