Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Viviana, nu l-am pus sa lucreze , bolnav fiind, asa ca vroiam io...
El cum are o mica pauza, parca se deconecteaza si uita tot. Il pun sa faca exercitii care la un moment dat erau ok si parca nu le-a vazut in viata lui. De aci trag impresia ca le invata mai mult pe da rost.

Rufus, facem si pregatire, l-am dus la alt profesor, unde imi zice ca pricepe mai mult. Dar eu stiu ca poti sa-l duci la cel mai tare prof din lume, daca nu munceste si el nitel...degeaba.

Ce sa zic...avem de munca.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

De curiozitate - ce perspective profesionale exista in Romania daca copilul termina un liceu umanist ?

aceeasi perspective, ca la un liceu real. Meseria nu ti-o iei din liceu, nici la bacalaureat, faci 3-4 ani de facultate, eventual un masterat, cu o diploma de "uman" poti merge la orice facultate, la fel ca si cu "real" sau oricare alta.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

GAbi_k, de cand nu am mai vorbit!

La filologie nu se mai face matematica din clasa XI. E mai greu sa inveti in particular mate pentru politehnica sau eventual ASE.

La socio-umane se face mate pana in clasa XII-a, nu se da la bac, insa iti poti permite ASE.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Cred ca din generatie in generatie devenim tot mai relaxati ca parinti, si lucruri care nu erau permise in generatia parintilor mei, gen pupatul la colt de strada (un exemplu aleator) sunt lucruri firesti,ba chiar depasite acum.
Stau si ma gandesc cat s-a schimbat gasca de la bloc de acum 15 ani(a mea) cu gasca de la bloc de azi. Par ca nu mai au nici un strop de limite, nu mai au idealuri, ii vad asa...intr-o lancezeala si debusolada totala,tristi si fara perspective,fara targheturi.ma uit la ei cum stau si vb destul de urat ,cum manifesta o lipsa de respect fata de scoala,baietii fata de fete,etc .Or fi si altfel, dar din ce in ce mai multi sunt cum spun eu.
Si cred ca o mare parte din vina o purtam si noi, cu trendul asta al nostru de a le oferi libertate totala, de a-i intelege si respecta,de a da fuga la psiholog sa ne tratam pe noi , cand vedem ca ei o ia pe aratura.Lucru bun pana la un punct , numai ca in dorinta de a nu-i ingradi, deranja riscam sa aiba totul de-a gata si sa nu mai aiba nici o motivare in a obtine ceva.
Clasa mea tragea zdravan de note prin liceu,ca altfel nu pupam majorate sau bal al bobocilor.la 16 ani nu iti proiectezi viitorul, nu te vezi peste 15 ani, te proiectezi pana in week end cand e cheful.Cu cata pasiune mai bateam covoare,stergeam praf si altele cand stiam ca trebuie sa cer voie in vreo excursie si cat de dulce era victoria...pe cand acum,vedem ca odorul deraiaza si ne invinovatim strict pe noi,ii tratam cu si mai mare delicatete,cred ca aici gresim totusi,pentru ca ei nu mai lupta pentru nimic,totul le este servit pe tava.Ce daca iau note proaste si stau mereu pe calculator si sunt obraznic cu parintii,nu mi se va intampla nimic.

Imi povesteau parintii (50 si un pic ani) cat de mult se stresau sa intre in gratiile unei fete, sau cat invatau sa intre la putinele locuri din facultati si cat de fericiti erau cand se tineau de mana pe ascuns sau reuseau sa strecoare pe caseta nu stiu ce melodie interzisa,sau prindeau o ora seara(fetele).

Pai pustii de azi au liber la tot incat li s-a facut lehamite de tot.sex de la 16 ani ca e cool, nu mai invatam ca oricum parintii nu ne zic nimic ,bacul il luam cumva si locuri la facultate cu taxa cat cuprinde, libertate la distractie iar cat cuprinde, net 24 din 24....nu mai au dupa ce tanji, sunt debusolati de atata libertate.

Parca era o lege prin economia de-a 11...legea lui Goessen "Marimea intensitatii unei placeri va descreste progresiv pana la saturare daca respectiva placere este satisfacuta continuu si neintrerupt"..

Stau si citesc cuminte si iau notite, ca am si eu un temperament tare in dotare, de mica a fost mai razvratita si chitita sa fie ca ea, imi plang de mila peste vreo 4-5 ani.

Eu am avut parinti model,nu stiu cum m-au crescut, de n-am facut prostii,mi-au fost prieteni,taica-miu venea si ma pazea prin discoteci,cuminte la bar, se facea ca nu ma cunoaste.mereu m-au laudat si mereu am avut limitele impuse de mine, sa nu-i dezamagesc , sau sa-i fac sa sufere.Cat timp au primit doar mesaje laudative la adresa mea, mi-au facut toate poftele .

Incerc sa aplic aceleasi principii cu odrasla,dar e greu, pentru ca ea nu e copilul care am fost eu, e mult mai temperamentala si mai razvratita, imi face sotii,isi sustine punctul de vedere pana la capat(si cand nu are dreptate stie sa tina speech-uri lungi, de avocat in favoarea ei) dar pana acum e bine. cu toate aiurelile si fazele gen pus folie pe WC (am ras cu lacrimi)de care am parte periodic (spalat matza cu tot samponul din casa, sarit in pat pana la daramare, etc,etc, spus Nu Vreau cand nu vrea ceva tare si raspicat, am doua mari multumiri : e model de comportament la scoala si in societate (numai cu noi sare calul si cu bunicii ,ca sa compenseze si invata foarte , foarte bine.O laud peste tot cat de cuminte si isteata este si o vad ca se straduieste sa fie asa.
Dar asta e valabila acum, la 8 ani, sunt convinsa ca peste 6 am sanse mari sa jelesc pe aici, nu stiu de ce am eu asa un feeling ca n-o sa fie totul lapte si miere, din simplul motiv ca nu este un copil maleabil si lesne de convins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

flaviutza, sex de la 16 ani e bine, chiar f. bine... Sunt cazuri si de la 12...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Pai pustii de azi au liber la tot incat li s-a facut lehamite de tot.sex de la 16 ani ca e cool, nu mai invatam ca oricum parintii nu ne zic nimic ,bacul il luam cumva si locuri la facultate cu taxa cat cuprinde, libertate la distractie iar cat cuprinde, net 24 din 24....nu mai au dupa ce tanji, sunt debusolati de atata libertate.

In urma cu trei generatii, la 16 ani, fetele aveau copii. Si totusi acea generatie spunea generatiei urmatoare ca pe vremea lor tinerii erau mai grozavi.

Parerea mea este ca avem niste tineri minunati, ca noi n-am fost mai buni ca ei, oare niciodata nu vi s-a spus cand erati tineri ca "...pe vremea mea nu s-ar fi acceptat asta sau ailalata..."
Si pe vremea mea (am terminat liceul pe vremea lui Ceausescu) erau tineri care faceau sex de la 16 ani sau mai putin... asta nu inseamna ca toti eram la fel. Asa se intampla si acum.

In orice generatie adolescentii au fost niste revolutionari, de ce ne dorim ca ai nostri ca fie altfel? Este greu sa fi parinte de adolescent, dar si frumos, iar un copil crescut bine, nu va avea mari derapaje... dar cumva trebuie sa se "loveasca si ei cu capul de pragul de sus", sa aiba experientele lor proprii din care invata de 100 de ori mai mult decat din ce le povestim. Te doare sufletul sa-l vezi suferind, dar nu-l poti baga intr-un glob de sticla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Flaviutza, chiar nu vreau sa te supar, dar atat de tare ma supara generalizarile astea referitoare la adolescenti sau copii in pragul adolescentei, pentru ca eu stau foarte mult in compania unui grup de copii, de la scoli diferite, de varste intre 12 si 17 ani. Am mai povestit la alt subiect, nu, nu invata toti foarte bine, sunt care provin din familii cu probleme materiale, sunt doi si din familie destramata. Nu sunt asa cum spui, daca le dai putina atentie e atat de placut ce descoperi. De ex saptamana asta am fost cu ei la expozitie de minerale, f des mergem la teatru, avem tot felul de activitati dintre care unele ii entuziasmeaza, si daa...de multe ori ceea ce facem cu ei(adica noi, parintii) e conditionat de rezultatele scolare, au ajuns ca se "sanctioneaza" unii pe altii si se indeamna la invatat.

Si mai presus de toate sa nu uitam ca acesti copii au ca parinti care ii educa copiii din generatiile acelea crescute cu bun simt si responsabilitate.

Nu neg ca exista si copii asa cum spui tu, doar eu nu cred ca asa sunt majoritatea.
Sper sa nu te supere mesajul meu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kitty

Flaviutza, chiar nu vreau sa te supar, dar atat de tare ma supara generalizarile astea referitoare la adolescenti sau copii in pragul adolescentei, pentru ca eu stau foarte mult in compania unui grup de copii, de la scoli diferite, de varste intre 12 si 17 ani. Am mai povestit la alt subiect, nu, nu invata toti foarte bine, sunt care provin din familii cu probleme materiale, sunt doi si din familie destramata. Nu sunt asa cum spui, daca le dai putina atentie e atat de placut ce descoperi. De ex saptamana asta am fost cu ei la expozitie de minerale, f des mergem la teatru, avem tot felul de activitati dintre care unele ii entuziasmeaza, si daa...de multe ori ceea ce facem cu ei(adica noi, parintii) e conditionat de rezultatele scolare, au ajuns ca se "sanctioneaza" unii pe altii si se indeamna la invatat.

Si mai presus de toate sa nu uitam ca acesti copii au ca parinti care ii educa copiii din generatiile acelea crescute cu bun simt si responsabilitate.

Nu neg ca exista si copii asa cum spui tu, doar eu nu cred ca asa sunt majoritatea.
Sper sa nu te supere mesajul meu.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=76030397" target="_blank">my idea of heaven

Eu am spus doar ca din ce in ce mai multi sunt asa cum am spus eu mai sus si spun asta pe baza observatiilor zilnice. Nu stiu care o fi explicatia, ma rog, poate doar mi se pare mie.
O precizare , asta cu sexu'. Nu am vrut sa spun ca daca fax sex la 16 ani, asta ii face mai putin buni, cuminti,nici nu cred asta. a fost doar un exemplu vis a vis de libertatile pa care le au.

Filo, acu 3 generatii, faceau sex l;a 16 ani, dar maritati/insurati , la casa lor. asta era trendul, fetele se casatoreau la 16 -17 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Eu treaba asta cu generatiile si destrabalara am auzit-o in adolescenta mea (si inca o aud), si imi povestea mama ca a auzit-o si ea la vremea ei .
Da, oamenii, "trendurile", se schimba, si? Ramane la noi cum vedem lucrurile...

Kitty, ai dreptate in ce zici, dar nu mai spune "familii destramate" u conotatia asta asa negativa, te rog mult

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Eu treaba asta cu generatiile si destrabalara am auzit-o in adolescenta mea (si inca o aud), si imi povestea mama ca a auzit-o si ea la vremea ei .
Da, oamenii, "trendurile", se schimba, si? Ramane la noi cum vedem lucrurile...

Kitty, ai dreptate in ce zici, dar nu mai spune "familii destramate" u conotatia asta asa negativa, te rog mult

Culmea e ca asta cu generatiile si destrabalarea am auzit-o toti dar nu stiu cum se face ca toti am ajuns adulti ok.si bunica si mama si eu.nu putem decat astepta sa treaca de o varsta, vor ajunge adulti ok, se vor potoli in final .

Mergi la inceput