Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?(2)
Raspunsuri - Pagina 11
gabriela 1969 spune:
Kariguld,te felicit ca ai incredere in instinctele tale de mama care iti spun ca ai un copil bun, in ciuda manifestarilor ei.
Din pacate,nu acelasi lucru pot spune despre mine.
viviana spune:
Cand am implinit 14 ani, mama m-a luat deoparte si mi-a spus:
"Ai 14 ani, esti adolescenta, de acum inainte esti libera. Eu te-am crescut, eu ti-am dat educatie, am incredere in tine si stiu ca vei lua intotdeauna decizia buna."
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Cand am implinit 14 ani, mama m-a luat deoparte si mi-a spus: "Ai 14 ani, esti adolescenta, de acum inainte esti libera. Eu te-am crescut, eu ti-am dat educatie, am incredere in tine si stiu ca vei lua intotdeauna decizia buna." |
Pai da, ca tu erai aia cuminte din familie. Surorii tale i-a spus la fel la 14 ani ?
P.S. Mie mama nu mi-a spus niciodata 'esti libera' - mereu am avut o libertate controlata din umbra, dar inteleg de ce, eu nu eram 'cuminte'
viviana spune:
Oh, da. Ne-a spus la fel. Eu chiar am fost geloasa pe soru-mea ca i-a spus inaintea mea si bineinteles nu s-a dezmintit si mi-a facut in necaz.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
giulia71 spune:
Sa dea naiba daca nu meseria asta de parinte e a mai grea, uneori imi vine asa sa ma duuuuc sisa ma 'ntorc.
Nu demult ci, ieri, am profitat de faptul ca era acasa , a treia zi dupa o raceala urata si i-am zis ca daca tot e acasa, ar fi bine sa mai faca ceva la mate, ca e belea.
A inceput show'ca n-are chef, ca nu acu, ca de ce, l-am rugat sa revada notele ca nah, pe alea ne bazam, doi de cinci si i-am spus fara misto ca e la muschiul doamnei si ca daca vrea il lasa corijent.
Nu e o amenintare, e o realitate. Stiu ca nu-i place matematica, dar trebuie sa munceasca de un cinci macar, i-am amintit, l-am rugat, ca e pentru el, pentru binele lui. Simt ca nu ajung la el, sa simta cumva ca aceasta munca la matematica asta afurisita e pentru el si ca mai tarziu ii va folosi.
Cum, cum sa fac?
uneori gandesc prea mult....
viviana spune:
Giulia, ce sa-ti spun?
Nu-i place matematica si basta.
Poate cand o da el admiterea la liceu si va merge pe filiera filologica nu are sa mai dea examen la mate.
Stii ca ne plangeam amandoua de matematica asta.
Ei bine, fii-mea a ajuns la nota 8. De la 5 si 6 in anii precedenti.
Dupa ce a terminat clasa a VII-a, in vacanata de vara am pus-o sa lucreze. Am stat cu ea efectiv.
Dupa ce a intrat in clasa a VIII-a rareori am intervenit.
Cand era bolnava nu o puneam sa faca nicio lectie, chiar daca se simtea mai bine. O lasam sa se relaxeze.
vivi
gabriela 1969 spune:
Giulia,e posibil sa nu-i placa profesorul sau nu a inteles-o de la inceput iar acum ii este din ce in ce mai greu sa recupereze.
Baiatul meu pana in clasa a 5-a era foarte bun la mate, din a 5-a a venit o profa care il enerva.Ii facea prosti, nesimtiti, ii altoia la note daca nu faceau meditatie cu ea.
Incet, incet se indepartase de mate, spunea ca nu-i mai place, asta pana in a 8-a cand l-am dat la meditatie la o profa pe care o indragea tare mult.De atunci s-au indreptat si notele iar in final, la admitere, anul trecut, a luat 9,50 la mate,asta in conditiile in care s-a spus ca subiectele nu au fost asa usoare.
Viviana eu zic sa nu disperi.Sunteti amandoua speriate(chiar si fata ta, chiar daca nu o arata) de examenul care va veni dar fiecare din voi va manifestati diferit.
Tu esti super ingrijorata iar ea are tendinta sa abandoneze lupta.
Eu in facultate cand aveam un prof. afurisit despre care stiam eu ca pica studenti pe capete, ma apuca asa un soi de deznadejde si refuzam sa mai invat.
Ziceam ca de ce sa ma mai stresez ca oricum nu-l iau.
Rufus spune:
Matematica? Pai Teodora e clar pe matematica...are capul organizat, e minutioasa...dar a avut bafta de profesori care n-au atras-o din varii motive. Cum s-a dus la meditatii si i-a deschis mintea, acum cica-i place.
Bine, la mate mai e ceva peste toate cele: trebuie sa lucreze. Mult. Si aici incep problemele adevarate...
Deci: ori e de real si trebuie lucrat, ori nu e si atunci trebuie atins un nivel acceptabil pentru liceu. Daca urmeaza uman, matematica e floare la ureche si slab reprezentata; dintr-a 11 nici nu mai exista.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
buflea spune:
De curiozitate - ce perspective profesionale exista in Romania daca copilul termina un liceu umanist ?
viviana spune:
Sunt o gramada de perspective. Profesor, sociolog, psiholog, economist, medic, politolog, relatii internationale, avocatura, notariat, turism etc.
vivi