Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pai spune-ne despre ce film e vorba, nu ne tine in suspans.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu l-am prins chiar de la inceput...

Doua surori, amandoua mame de adolescente, una dintre mame intr-o casnicie fericita, cealalta, intr-o casnicie destramata.

Cumva filmul l-am vazut derulat pe doua planuri: un fel de competitie intre mame, cea casatorita aruncandu-i in fata celei divortate "ma invidiezi pentru casnicia mea", cea divortata spunandu-i celei casatorite "prea ai vrut sa fac mereu asa cum imi spuneai".

Cea divortata: "o fiica are nevoie ca mama sa ii fie prietena".
Cea casatorita: "o fiica are nevoie de reguli si de supraveghere".

Fetele, verisoare, si ele concurente, amandoua frumoase, cea cu mama casatorita era mai populara, avea un cerc de prietene, avea si iubit... Cea cu mama divortata era mai timida, mai retrasa, nu avea incredere in ea, nu se vedea frumoasa, chiar ducea lipsa mamei, ocupata cu serviciul, prea ocupata ca sa aiba timp pentru ea.

Ce aduce intreaga familie laolalta: faptul ca iubitul fetei populare era violent. Violent pe fondul unei educatii tampite din partea tatalui, parasit de sotie: toate femeile sunt c...e, de-abia asteapta un motiv sa te barfeasca si sa te puna intr-o lumina proasta, trebuie dominate si puse la locul lor inclusiv cu pumnul.

Asa ca fata populara ajunge de doua ori pocnita rau de acest iubit, caruia i se daruieste, pe care il protejeaza, al carui comportament il ascunde de parintii ei, ba chiar se preface ca s-a despartit de el... (Tipul se catara noaptea pe latura casei si intra pe fereastra la ea...)

Fata nepopulara vede, stie, spune, dar... trece ceva vreme pana sa se faca auzita.

Fata populara face terapie la psiholog si, intr-una din sedinte, psiholoaga o roaga sa caute pe Internet "semne ca esti intr-o relatie abuziva" si sa citeasca de acolo. Si fata citeste asa:

- iubitul tau este gelos, are pretentia sa stie in permanenta unde esti, cu cine esti si ce faci, te suna obsesiv si se enerveaza daca nu ii raspunzi imediat sau intr-un anumit interval de timp
- iti pretinde sa te imbraci intr-un anumit fel, ba chiar sa te schimbi
- se manifesta violent fata de tine, verbal sau fizic
- te invinovateste pe tine pentru iesirile lui violente

Toate semnele erau acolo, asa ca ea pune, pana la urma, capat relatiei, moment in care se alege cu un SMS: "Mincinoaso, de fapt vrei sa fii cu altul. Nu meriti sa traiesti". Obtine ordin judecatoresc si, totusi, baiatul o urmareste si o ameninta cu un pistol - "nu pot trai fara tine, te omor si apoi ma sinucid". Cu mult tact, ea il convinge sa renunte la actiune, tipul este "saltat" de politie.

Cea mica isi gaseste si ea un tip de treaba, care chiar o apreciaza si pe care ea, la inceput, nu il crede, pe fondul neincrederii in ea insasi.

Mi-e greu sa transpun in cuvinte toate sentimentele din film - incredere/neincredere, adevar/minciuna, caldura sufleteasca/raceala sufleteasca...

Mi-a placut cum parintii fetei populare s-au sustinut intre ei, cum mamele surori s-au apropiat, cum mama mai tanara i-a aratat sorei mai mari ca mai trebuie sa si asculti cu adevarat, nu numai sa sfatuiesti, ca altfel risti sa obtii efectul contrar...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

despre filmul asta e vorba
http://www.imdb.com/title/tt1690215/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu n-am vazut competitia dintre mame, chiar mi-a placut cum stau ele la o cafea si povestesc despre copilaria lor si despre fetele lor, cea ulterior abuzata era descrisa ca fiind "de incredere, echilibrata" de catre matusa ei. Mi s-a parut foarte "ideal" modul in care au reactionat toti si felul in care s-a rezolvat situatia.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Nu, era chiar la inceputul filmului.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Am sa caut si eu filmul sa il vad.

Ieri am fost la sedinta. Diriga m-a rugat sa mai raman putin.
Mi-a spus ca la scoala e trista, absenta, tacuta, nu mai e alerta la ore.
Ca nu mai alearga pe holuri, nu se mai catara pe nimic si nu mai e afectuoasa.

M-a intrebat daca nu cumva e indragostita.

Asta mi-a dovedit ca nu am fost exagerata cand m-am ingrijorat si am fost intrigata de schimbarea asta totala si brusca.

Mai am mult de lucru.
Deja 2 profesori la ale caror materii a fost excelenta au pasuit-o cu notele - au simtit ca se intampla ceva cu mititica.
Si asa am aflat ca au si stat de vorba cu ea.

Iar ea imi spune mie ca e foarte obosita. Nu fizic.
Partea prosta e ca in continuare nu poate adormi inainte de 12 noaptea - are framantari.
Incerc sa ma culc alaturi de ea pe la 9.30-10.00. Vorbim si cat de cat reusesc sa o "adorm" pana-n 11. Adoarme pe umarul meu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Viviana, i-ai facut analize, nu are o carenta de vitamine in organism care-i provoaca starile astea?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Nu i-am facut analize. N-as crede ca e carenta de vitamine. Pe timpul iernii ii dau Sanosvit cu fier.
Paza buna...

S-ar putea sa fie si o combinatie cu starea premergatoare CM.
Deci e clar ca s-ar impune si niste analize.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Poate ca ii place un baiat care place o alta fata, colega cu ea. Si care ii da senzatia ca nu e destul de frumoasa, buna etc... si asa i-a scazut energia vitala, pentru ca nu se simte iubita, preferata... E greu sa faci diferente la virsta aceasta si pe fondul venirii CM (caci e si asta) si a stresului cauzat de examen, capata o amploare mai mare. Si da, as inlatura orice cauza medicala, fizica...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput