Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 33

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Ronina bravo pt pregatiri... deci de-acu poate veni linistita Bianca, dar oricum ea stie si ma sta putin acolo

Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei

AMR: 5 saptamani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aredwynn

Eventual, am putea sa stabilim faptul ca tot ceea ce scriem pe forum sunt pareri/decizii proprii si nu incercam sa convingem pe nimeni. Ca sa nu ne simtim prost ca ne exprimam parerile/deciziile/modul de abordare fata de ceva anume, ca poate pe unele o sa ne ajute. Si sa fie valabil pt absolut orice - nastere, alaptare, vaccinuri, ceaiuri, medicamente si tot ce o sa mai apara pe parcurs. Evident, asta nu exclude faptul ca Darapedia (sau oricine altcineva) sa ne ajute cu ceea ce a mai citit/descoperit, in cazul in care una din noi scrie ceva in necunostinta de cauza (de ex ca e bine sa pui batista pe fata bebelusului cand e frig - zic si eu o prostie, am vazut pe alte forumuri) ca mie cu siguranta imi e de folos ce ne scrie ea si am vazut ca suntem toate pe aceeasi lungime de unda.

Deci, Dara, eu una te consider un membru de baza al odiseei si sper sa continui sa ne scrii despre ce ai mai descoperit si cand o sa ne mutam! Pe mine una ma ajuta faptele concrete!

Anca, 37+ cu Natalia

eu zic ca poti sta linistita, cred ca deja se stie lucrul asta, nimeni nu incearca sa impuna nimanui nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Ronina, WOW! Bravo ca esti gata cu tot! Deja la 35 de saptamani! De acum poti sa te relaxezi ca sigur mai dureaza pana vine Bianca.

Eu maine schimb semnatura As schimba-o de pe acum, ca parca suna mai bine 38 Gata sunt si eu, in principiu, maine ar trebui sa facem o curatenie mai extinsa decat cea saptamanala, ca sa fiu eu mai linistita si apoi trebuie sa=mi gasesc preocupari, ca sa nu ma mai gandesc la nastere si alte probleme.

Dara, am uitat sa spun ca si prin prisma cantitatii excipientilor la 2 luni cantitatea va fi mai mica pentru 5kg decat pentru organismul unui nou-nascut de 3kg. Inca un punct pe lista de contra vaccin la nastere si amanarea lui.

Anca, 37+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Monna

Anca, 37+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

da Ronina mai am putin, nu-mi vine sa cred ca in mai putin de 2 sapt . o vad pe pitica mea mult dorita.
azi i-am spalat o parte din lucrusoare si ne minunam amandoi cat de micute sunt pe sarma .
fetelor eu de vreo sapt. nu mai suport nimic, plang din orice ma ratoi la sot din orice mi-e mila de el saracutul ca i-mi face toate pofetele si eu il tratez urat, dar nu stiu de ce am starea asta de nervozitate sper sa-mi treaca repede.

35+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Gabi te trec pe prima pagina cu data cezarienei? Sau vrei sa-ti confirme si medicul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Aredwynn, merci, n-am false modestii, insa chiar ofer ceea ce as vrea sa primesc, informatii. Adica asta m-a motivat in prima instanta si am mers pe ideea de a oferi ce vreau sa primesc. Ca intre timp am indragit persoanele, e si asta :)

Uneori am zis unele lucruri citite (citite din disperarea ca habar nu aveam despre bebei) si pt. a nu vedea tot felul de bazaconii cum am mai vazut la alte odisei la unele fete, de le mai si propagau si incepeau sa creada si altele. Si de-aia incerc sa pun si sursa cat pot de mult, sa se vada ca nu e parere personala. Nu ca sa arat ce documentata sunt eu, ci cum s-a cercetat treaba aia.

http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/9847/SPC/HBVAXPRO+10mcg
aici e prospectul de la vaccinul hep B - cu frecventa de aparitie a reactiilor adverse grave de mai putin de 1 la 10.000 . Desigur, acel 1 nu vreau sa fie bebele meu, clar.

Incercam sa compar cu Engerix B, parca tot HBvax are mai putini excipienti. In ideea ca m-ar primi cu un vaccin anti-hepB ales de mine. Dar reactiile adverse alea de la sistemul nervos par cam aceleasi. Nu prea am timp sa le compar ca-s in urma cu lucrul.
Asta e engerix B
http://www.medicines.ie/medicine/4629/SPC/Engerix+B+20mcg+Prefilled+Syringe/#UNDESIRABLE_EFFECTS

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Hau, tocmai mi-a raspuns Sanador ca ei fac Euvax. Tre'sa-l caut si pe ala cu prospectul pt. medici.

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Aredwynn: duminica fac si eu 36 sapt, nu mi se pare ca m-as fi grabit, sunt genul de om care vreau sa am permanent un buffer de siguranta. Voi gasi cu ce sa-mi mai ocup timpul, am o groaza de carti de citit
Dara: iti ziceam o data ca am citit pe undeva ca bebe secreta un hormon inainte de travaliu. Am gasit din nou o referire la asa ceva: "Micutul continua sa creasca, iar cand va simti ca spatiul sau este prea ingust, va secreta el insusi un hormon care va declansa nasterea."
Sursa (fara spatii): http ://www. utile copii .ro/articole/sarcina-pe-saptamani/saptamana-a-35-a-de-sarcina/4678/

35+ Bianca

Mergi la inceput

Merci, Ronina, asta e linistitor, daca e de spatiu, nu inseamna ca bebe e nepregatit sa vina, ca dezvoltare a lui ma refer, ma bucur daca asta-i faza, ca nu mai are spatiu (adica in ideea ca asta era teama, de a nu-l scoate nedezvoltat/nepregatit).

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput