Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 33
Raspunsuri - Pagina 12
gabrielarusu spune:
JD eu o simt pe pitica ff sus si fff des ma loveste in capul pieptului de-mi vine sa vomit, i-am simtit cu mana si varful piciorusului de m-am topit toata.
35+ Maria Elisa
dara76 spune:
J.D. nu m-am lamurit din poze unde e creasta iliaca, dar uneori eu simt ca apasa rau pe col sau cum sa zic, capatul opus al vaginului (fatza de iesire) si alteori pe partea de sus a simfizei pubiene (dar ma doare si partea ei de jos -arcada jos) - stanga dreapta inghinal. Cum ar fi in poza www.google.ro/imgres?q=simfiza pubiana&num=10&um=1&hl=ro&biw=1280&bih=681&tbm=isch&tbnid=p4SCHWzHxNiMhM:&imgrefurl=http://www.corpul-uman.com/2011/03/oasele-bazinului-oase-corpul-uman.html&docid=JbLhIinYxhsqUM&imgurl=http://www.corpul-uman.com/wp-content/uploads/2011/03/bazinul-oasele-corpului-uman2.jpg&w=400&h=315&ei=hXw-T_WcDYLIsgaSuKwS&zoom=1&iact=rc&dur=466&sig=106014794431669874003&sqi=2&page=1&tbnh=135&tbnw=171&start=0&ndsp=17&ved=0CEUQrQMwAg&tx=97&ty=80" target="_blank">asta
Nu cred ca am avut senzatie de zgarietura.
O simt si sus, dar alteori cand ma ridic de pe fotoliu, zici ca acuma iese si doare mult jos.
Ronina, si eu aveam mari indoieli cu miscarea aia de burta in sus si in jos si sarituri, de-aia si radeam cu pofta.
Am facut si eu cu sotul salsa si samba, tango argentinian, etc. - f. misto de tine.
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Haydee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinaelena E misto ca voi aveti propriul CCM, noi nu avem... |
Daca nu aveti pe unitate, poate cel pe ramura este inca in vigoare (daca exista)
31+, cu
J.D. spune:
Gabi, eu il simt si in coaste si foarte jos in acelasi timp. E drept ca am burta mai mica decat ar fi trebuit si cred ca de aia o fi.
Tala, eu nu stiu ce o cauta pe acolo, zau.
Dara, uite aici ca nu sunt in stare sa ma exprim.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iliac_crest
De durerile de simfiza pubiana nu mai vorbesc ca deja parca sunt prea multe si ma vaiet aiurea.
Am plecat la gara sa/l asteptam pe Dave si sa ne mai uitam la trenuri. Finn este mare amator de mijloace de transport.
Finn Constantine 15.10.2009 si 30+ Euan Tudor
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Aredwynn, si eu am auzit de la lume de bine de Protectis. Cat despre primul, daca te uiti pe coloana din dreapta la linkul postat de tine, scrie pentru copii de la 6 luni in sus. LE: Am uitat sa zic Aredwynn, ca in alte tari nu se face vaccinul contra hepatitei B la nastere, dar noi suntem si pe locul I in Europa la hepatita, alta tari nu sunt. Pe de alta parte iau si ce zice J.D. in considerare, ca in Anglia nu s-a facut vaccinul, dar multi au hep. B. Si mai mult, la Infanrix scria ca daca nu se face vaccinul de hepatita B la nastere, trebuie cumva modificata schema de Infanrix mai tarziu, dar nu stiu cum. 31+ Miruna Sanziana *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina* |
Da, asa e, scrie, dar n-am vazut
Cu vaccinurile, sa stii ca ne-am gandit mult, stiu ca in ro e inca multa lume cu hep B. Am cantarit situatia, in sensul ca ne-am gandit ce e mai important - sa prevenim o situatie care are sanse mici sa se intample in primele 2 luni (parca hep se transmite prin sange), sau sa bagam Al, Hg, Pb, cadniu (nu stiu presc), acetona, formaldehida, glutamat monosodic si diverse alte substante (inclusiv cancerigene) in ea de la nastere. Am vb deja cu medicul de familie, stie, deci va sti ea cum sa modifice schema. Ideea e ca pe mine niciuna din variante (vaccinare/nevaccinare) nu ma linisteste complet, pe de alta parte, cate alte boli grave fata de care nu va fi imunizata, transmisibile ca hep B nu exista (sunt multe persoane si cu hiv, de ex). Mai degraba mi se pare mai periculos TBC-ul, care se poate transmite pe cale aeriana, insa, din nou, mediul in care traim noi nu o expune unui astfel de risc. Normal, asta nu inseamna ca el nu poate aparea... Mi se pare o decizie foarte grea, mai ales daca te apuci sa citesti...
Anca, 37+ cu Natalia
monna3 spune:
Gabi felicitari pt vestile bune!
Mada ce bunatati ai facut tu acolo
J.D. eu il simt jos, dar nu foarte jos. Intepaturi n-am avut deloc pana acum... Poate simti asa pt ca la tine e burtica mai micuta si nu prea are mult spatiu de manevre pe acolo.
Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei
AMR: 5 saptamani
dara76 spune:
Aredwynn, te cred, eu nu citesc decat prospectele vaccinurilor, inclusiv (sau in special) partea pentru medici, pentru ca acolo scrie inclusiv daca s-a intamplat ceva de la excipienti (se cheama "summary of product characteristics"/"rezumatul caracteristicilor produsului" - acolo detaliaza studiile, si iti zic inclusiv daca a murit cineva, inclusiv inainte sau dupa punerea pe piata). Eu stiu ca excipientii aia sunt in cantitati infime. De exemplu se spune si despre zaharina ca e cancerigena, insa e cancerigena la cantitati de 80 de ori mai mari decat doza zilnica - deci de-asta ma intreb ce cantitati au excipientii aia.
Treaba aia cu "prin sange" inseamna si prin instrumente. De la medic, sa zic.
De ex. stiu multi care au luat de la dentist sau manichiura/pedichiura hepatita, nu pt. ca s-au injectat cu seringile altora, ca sa fie ceva din mediu.
Sigur ca nu zic acum ca bebe o sa mearga la dentist si manichiura/pedichiura in primele luni de viata. Probabil nu va veni in contact cu niciun instrument medical in 2 luni.
Ma rog, D-ne fereste, nu e o pledoarie ca sa faci tu vaccinul, ci ca sa fiu eu cu constiinta impacata ca am zis ce stiu.
Stie cineva exact care este vaccinul care se face in maternitati contra hep-b? Cum se cheama ca produs? O fi H-B-Vax sau Engerix?
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
aredwynn spune:
Dara, se face HBVax (e din schema nationala).
In principiu, daca nu o sa aiba nevoie de transfuzii de sange in primele 2 luni, sansele sunt minime. Asa, si in momentul nasterii, Doamne fereste!!!!, de la instrumentele medicale, poate sa ia...
LE: Ma refer la bebele meu, sa nu se inteleaga ca eu pledez pentru a nu se face vaccinurile. Asta e doar ce am hotarat noi. Trebuie sa ma scot cu disclaimer, ca sa nu provoc discutii, desi stiu ca nu e cazul
Anca, 37+ cu Natalia
ronina spune:
JD: da, eu o simt pe bebita jos de tot, la un nivel aflat cu vreo 3-4 degete sub linia chilotului. Nici nu credeam ca uterul ajunge atat de jos. La mine acolo isi tine piciorusele si cand loveste din ele am aceeasi senzatie de scormonit si intepat.
Gabrielarusu: bravo pt vestile bune de la echo! Deci te pregatesti pt 1 martie? Wow, nu-s nici 2 sapt pana atunci
Magddalena: yami
Dara: la tango argentinian mi-ar fi placut si mie sa mai ajung. Am facut in schimb dans sportiv, cu tango clasic.
Happylica: btw, tocmai am calcat al 2-lea rand de lenjerie de pat si asta s-a comportat mai bine, cred ca am prins eu un lot de material mai naspa pt cel de culoare crem
Ma laud ca din acest moment sunt gata cu pregatirile pt nastere, mai cumpar maine 2-3 chestiute minore si apoi o astept pe mandra
35+ Bianca
aredwynn spune:
Eventual, am putea sa stabilim faptul ca tot ceea ce scriem pe forum sunt pareri/decizii proprii si nu incercam sa convingem pe nimeni. Ca sa nu ne simtim prost ca ne exprimam parerile/deciziile/modul de abordare fata de ceva anume, ca poate pe unele o sa ne ajute. Si sa fie valabil pt absolut orice - nastere, alaptare, vaccinuri, ceaiuri, medicamente si tot ce o sa mai apara pe parcurs. Evident, asta nu exclude faptul ca Darapedia (sau oricine altcineva) sa ne ajute cu ceea ce a mai citit/descoperit, in cazul in care una din noi scrie ceva in necunostinta de cauza (de ex ca e bine sa pui batista pe fata bebelusului cand e frig - zic si eu o prostie, am vazut pe alte forumuri) ca mie cu siguranta imi e de folos ce ne scrie ea si am vazut ca suntem toate pe aceeasi lungime de unda.
Deci, Dara, eu una te consider un membru de baza al odiseei si sper sa continui sa ne scrii despre ce ai mai descoperit si cand o sa ne mutam! Pe mine una ma ajuta faptele concrete!
Anca, 37+ cu Natalia