Trombofilia, o cauza a infertilitatii -69-
Raspunsuri - Pagina 9
danylini spune:
buna fetele, scuze ca n-am mai intrat dar am fost tare ocupata cu serviciul
sabina din cate stiu eu la FIV iti da dr. clexane mai ales daca ii spui de trombofilie, mie mi-a sugerat de 0.4 dr. inainte sa ii spun ca eu fac de 0.6
sunshine , din cate am citit di postarea ta dr. iti recomanda anticoagulant in primul trim. a sarcini si apoi iti da aspirina dar din cate stiu eu aspirina in sarcinaeste permisa doar pana la 28-30 de saptamani si atunci... ce faci/ din nou anticoagulant. Si la cat timp iti face analize si ce fel de analize ca sa vada daca e buna doza? Scuze ca am indraznit sa intreb....
restul fetelor
MeAlex spune:
Danylini, pana raspunde Sunshine, iti zic ce mi-a zis mie dr. Avram: incep cu Aspenter, imi face in saptamana analize: APTT, INR...si D-dimeri si in functie de asta imi da sau nu Clexane.
Da Clexane de la inceput daca faci fiv sau daca ai FVL, chestii din astea serioase...mutatiile MTHFR si PAI, ca pe astea le am si de ele am vorbit, i se par usoare.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
MBK spune:
buna seara , fetelor!ce mai faceti?fetelor -ce analize trebuie sa mi fac inainte si dupa transfer?fac clexane 0,4 de 9-10 zile!
sunshine4ever spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danylini sunshine , din cate am citit di postarea ta dr. iti recomanda anticoagulant in primul trim. a sarcini si apoi iti da aspirina dar din cate stiu eu aspirina in sarcinaeste permisa doar pana la 28-30 de saptamani si atunci... ce faci/ din nou anticoagulant. Si la cat timp iti face analize si ce fel de analize ca sa vada daca e buna doza? Scuze ca am indraznit sa intreb.... restul fetelor -------------------------------------------- Gena MTHFR mutatia C677T –genotip heterozigot, mutatia A1298C –genotip heterozigot si PAI 4G/5G O sarcina oprita in evolutie la 17 saptamani si o sarcina cu gemeni identici oprita in evolutie la 9 saptamani |
Tocmai asta era si ntrebarea mea cand am venit acasa si am mai rumegat peste toate spuse de dansa. Daca la sf de trim1, imi scoate clexanul si ma baga pe aspenter, care se ia maxim pana in 28 de saptamani, apoi ce fac? Fac d-dimeri cum zice ea, si ce? Iar la clexane? Si d-dimeri nu is concludenti.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
sunshine4ever spune:
Acuma vad ca a raspuns si MEAlex.
Da si mie mi-a zis ca pentru ea mrhfr si mutatai 13 nu reprezinta nimica. Pentru Pai hai ca imi da clexane de 0,4 din prima zi de stimulare...si in rest am scris legat de aspenter...nu mai scriu sa nu ma repet.
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MBK buna seara , fetelor!ce mai faceti?fetelor -ce analize trebuie sa mi fac inainte si dupa transfer?fac clexane 0,4 de 9-10 zile! ambele mthfr heterozigote, pai 844 homozigota, Pai 675 heterozigota,PCO,Hashimoto |
AntiFxa e cea mai importanta analiza si dc esti din Buc o poti face gratis la Fundeni.
Fetelor am si eu o curiozitate, ati intalnit pe cineva cu FVL homozigot? Sau cine are aceasta forma nu poate trai?
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
aristica spune:
mbk sa inteleg ca urmeaza punctia si transferul? Vad ca ti s-a raspuns in legatura cu analiza - antifxa la fundeni. Dar fa analiza asta dupa punctie cand vei pune progesteronul intravaginal si vei inghiti estrofem. Pup si tin pumnii pentru un nou prunc de clexane!
Fetelor, mai stiti ceva de p@aulici? Ar trebui sa fie spre sfarsitul sarcinii, nu?
MeAlex, sunshine ce-i cu voi? De ce ati picat asa? Stiu ca amandoua treceti printr-o perioada de recuperare, dar va fi mai bine si veti merge mai departe pentru bebe.
alexut nu da banisorii acum pe analize, ca nu-s concludente. Mai stai unul sau doua cicluri
sunshine si eu as opta pentru clexane 0,6.
milinca trompele pot fi operate, insa se vor astupa din nou si niciun doctor din lumea asta nu poate garanta ca o trompa desfundata este si functionala. Trompa este un organism viu, nu un furtun. ea are nervuri, are multiple roluri in conceptie. Prin ea trece spermatozoidul, intalneste ovulul, il fecundeaza, dar ovulul asta trebuie captat de catre trompa, apoi, dupa fecundare, embrionul asta se divide ca un fel de mura si trebuie ajutat de trompa sa ajunga in uter, adica el nu "curge" pe trompa asta, ci trompa executa un fel de miscari ondulatorii/contractante care conduc embrionul spre uter...ori daca trompa nu e functionala, iata cum te-ai trezit cu o minunata sarcina extrauterina. Deci, nop, sansele cu operarea nu-s grozave...
Apoi ar fi putintel de discutat despre teama ta legata de histeroscopie. Eu si muuuulte alte fete au facut aceasta interventie care, crede-ma pe cuvant, e apa de ploaie pe langa multe alte interventii prin care am trecut. In primul rand o poti face cu anestezie locala (cu xilina, adica ceea ce ti se injecteaza cand te duci la dentist - sper ca aceasta comparatie sa-ti imprastie deja putin din teama, da?). Sau o poti face cu o usoara anestezie totala. Interventia dureaza putin si nu ramai interneta. Ba mai mult, in ziua aceea te duci la cumparaturi, la ce doresti tu - doar sa nu conduci, din cauza anesteziei. Doctorul patrunde in uterul tau, intravaginal. Curata eventualele sinechii, inspecteaza endometrul si gataaa. A scapat fata! Este o interventie usoara, dar care poate face diferenta in obtinerea unei sarcini. Eu zic sa discuti cu sotul tau, cu doctorul si poate mai citesti ceva pe net...cine stie, poate te razgandesti.
Cu analizele - ai spus ca ai facut unele analize care au iesit bine, dei nu mai faci altele, ca nu au cum sa iasa prost. Eu cred ca te referi la proteinele c si s si la homocisteina. Si, daca ti-au iesit bine, n-ai facut PAI-urile, doctorii spunandu-ti ca daca cele 3 analize mentionate mai sus au iesit bine, organismul nu e afectat, deci nu are rost sa testezi altceva. Ei bine, eu am aceste analize de vis, dar tot sunt mutanta (vezi semnatura). Asa ca poate detaliezi ce analize ai facut, sa te putem ajuta.
Iar pe ultimul loc am lasat gandul tau: iti doresti sa iasa ceva rau...din pacate multe fete de la acest topic isi doresc acelasi lucru. Pentru ca, daca ai o analiza care ti-a iesit "rau", ai ce sa tratezi si, in acest fel, speri sa ramai graviduta.
Scrie inca 2 mesaje, caci esti moderata pana treci de numarul 10 de mesaje scrise.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sunshine4ever
Tocmai asta era si ntrebarea mea cand am venit acasa si am mai rumegat peste toate spuse de dansa. Daca la sf de trim1, imi scoate clexanul si ma baga pe aspenter, care se ia maxim pana in 28 de saptamani, apoi ce fac? Fac d-dimeri cum zice ea, si ce? Iar la clexane? Si d-dimeri nu is concludenti. |
Eu nu m-as jucat de-a ia Clexane pana in sapt 12, scoate Clexane si treci pe Aspenter apoi din sapt 28 revino la Clexane. De fapt, eu nu as lua in seama un dr care nu stie (sau ma rog, nu accepta) ca cea mai corecta modalitate de a monitoriza doza de Clexane este anti FXa.