Trombofilia, o cauza a infertilitatii -69-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Citat:
citat din mesajul lui livia_adina

Salut.
Pentru fetele din Cluj:
Va rog sa-mi dati mai multe detalii despre doamna dr. Avram, cand vine in Cluj, unde are consultatii, programari, eventual un program.
Va multumesc

factor V Leiden, heterozigot, C677T heterozigot, proteina C< o sarcina oprita in ev. la 6 sapt.

D-na dr Avram sta in Cluj. Vrea sa se rupa de Bucuresti eventual maxim o data sa mearga si acolo.
O gasesti la Medcenter. Ai nr ei de tel pe PM. O suni si vb cu ea legat de o consultatie, si iti spune ea cand sa te duci.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milinca spune:

5ab1na, dupa cum am spus, am fost si la nume mari in iasi( nu as vrea sa-i citez,din politete sa zicem), acum merg la dna dr. turcu si la centrul origyn.in ceea ce o priveste pe dna dr uscatescu, e destul de dificil, pentru ca pot ajunge la bucuresti( sotul meu are un program foarte incarcat si nu prea poate lipsi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

milinca daca tu ai o problema intr-adevar pe anticorpii aia fa un efort si incearca sa rezolvi cumva mergand la bucuresti.
eu m-am dus joi noaptea cu trenul, am stat vineri toata ziua in zona spitalului fundeni si vineri seara acasa. nu m-a impresionat dr. uscatescu, dar vezi eu n-am pierdut sarcini. e posibil sa aiba alta abordare in legatura cu tine. intereseaza-te din timp poate poti merge la ambele doctorite in ziua in care te decizi sa mergi.
asta e. si eu am mers fara sot si si si...dar timpul trece si in iasi pe trombo........
eu am primit raspunsuri din cele mai hilare: de la "d-na dar eu am pacienti mult mai bolnavi decat dumneata si n-au bani sa faca analizele astea" pana la...evidentul "pana nu pierdeti o sarcina nu avem ce discuta"

Mergi la inceput

5ab1na, imi pare rau de situatia in care te afli,daca esti din zona moldovei, poate discutam pe mess despre doctori si analize( iar daca vrei am si un draft pt protocoalele din america referitor la avoturile sontane si ti-l trimit), am sa incerc sa trimit doamnei uscatescu analizele pe mail, poate ma ajuta. eu una am sentimente contradictorii, frustrare, revolta, disperare, etc ( alimentate poate si de faptul ca m-as fi asteptat la mai multa compasiune si abnegatie din partea medicilor ).un prieten al meu mi-a spus la un momen dat o vorba, care-mi revine tot mai des in minte" ginecologii nu inteleg prea multe decat daca are deja ochi". dupa x discutii cu sotul ( care nu intelege de ce nu fac histeroscopie ) am ramas la varianta sa fac ultimul set de analize recomandat( gena pai, b12,prolactina, testo si progesteron). mai departe nu cred ca are rost.
se ne dea dumnezeu rabdare si poate intr-o zi o sa ne bucuram si noi de copii. tu ce analize ai facut si au iesit anapoda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_adina spune:

Eu stiu pe cineva care a pierdut mai multe sarcini, iar la ultima sarcina, cu trombofilie, a fost suprevegheata de dr. Lupascu de la Cuza Voda.

Mergi la inceput

livia, multumesc de sfat, dar din ce-am auzit despre dr.lupascu, m-a cam facut sa dau inapoi.
am discutat cu un amic, medic si mi-a spus asa: pe ginecologi, trombofilia i-a lovit in crestet( nu stiu ce si cum e cu ea, iar in hemato se merge pe bajbaite), partea proasta e ca tot mail multe doamne, datorita accesului la informatii, isi dau seama ca asa numita "boala abortiva" este de fapt un rezultat al trombofiliei. si asa, mergem pe pipaite in intuneric...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Milinca, si daca ai o problema locala in uter, ce faci? Si mie mi s-a recomandat. Am facut analizele de trombo, la ultima sarcina am facut clexane de la inceput dar am pierdut...
Voi face histeroscopie. De ce ti-e frica? De anestezie?
La ultimul chiuretaj am avut anestezie totala.
As vrea si eu acel protocol al americanilor. Iti trimit PM cu adresa de mail?

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

eu milinca sunt un caz de fiv pt ca am trompele infundate.
mi-am facut o multime de analize in speranta ca voi acoperi cat mai multe probleme pt a nu rata fiv dupa fiv.
dar eu nu am ramas niciodata insarcinata si nici nu pot ramane natural.
printre analizele pe care le-am facut de trombo si care au iesit rele sunt: mthfr c677t homozigot si pai 4g/4g homozigot.
acum e situatia de ciocan si nicovala: cica la mutatiile astea s-ar recomanda clexane, dar cum nu am pierdut o sarcina e dificil de recomandat de catre 99% dintre hematologi.
pe de alta parte, este super absurd sa astepti sa pierzi o sarcina in conditiile mele.
si uite asa merg inainte. nu stiu despre ce-mi vb avorturi recurente si chestii din alea. aproape ca nici nu vreau sa ma informez. ma ierti te rog pt asta.
sper doar sa iei o decizie buna si sa te duci la uscateasca sau la avram. sau la amandoua
si eu stiu un caz din iasi care a pierdut sarcina dupa sarcina, are aceleasi mutatii ca ale mele si a fost supravegheata de dumitrascu. tot dumitrascu a trimis-o la uscatescu. daca mai ales ai pierdut sarcini, asta este (din pacate) solutia pt tine. iti vor da clexane si cine mai stie ce medicamente (in sarcina clexane asta e si compensat) si vei trebui urmarita si de dr tau si e bine sa tii legatura si cu un hematolog responsabil.
daca vei citi pe prima pagina analizele si daca vei mai rasfoi pe aici cu cititul iti vei da seama cam ce trebuie sa faci.
mai vb

Mergi la inceput

5ab1na, din pacate nici cu celebrele clexane nu am reusit ,mai departe nu stiu, pt ca urmaresc de mult ce se scrie pe forum, m-am uitat si la analize, iar unele nu-mi sunt necesare pt ca altele au iesit bine.
asa cum am spus si sotului, se pare ca latul se strange in jurulunr cauze genetice( incompatib, sau alte mutatii, ) care nu se pot trata, sau imbunatati etc- cu dumnezeu nu te pui. suna aiurea dar am ajuns sa vreau sa-mi iasa niste analize anapoda( din ultimele recomandate) ca poate asa mai avem o sansa.
in ceea ce te priveste, si ma scuzi ca ma amestec, stiu ca trompele se pot desfunda, dar trebuie un dr priceput.
iti doresc sa ai rabdare,putere, incredere si sa-ti reuseasca urmatorul fiv( toate prietenele pe care le-am pocit au ramas insaarcinate , asa ca incerc si cu tine )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

5ab1na, ai PM!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput