Trombofilia, o cauza a infertilitatii -69-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Me Alex nu cumva asta e cauza ca s-a oprit? Mie ginecoloaga mi-a spus ca trebuia mai mult clexane si mai am trecute plaje hipoecogene la endometru in sapt 7 de sarcina. Am trimis buletinul si dr cu care fac fiv dar si lui dr U. Astept sa vad ce-mi raspund. Am mai trimis unui medic chirurg cunostinta de familie.

Sunshine4ever nu voi da in extrema cealalta deoarece la 3-4 zile de la ET am marit doza la 0.8/zi dar a fost prea tarziu, endometrul era deja afectat. Analizele obisnuite cerute de hematologul din orasul meu au iesit bune, intentionam sa fac antiFxa dar nu am mai apucat.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sper, vedem ce iti raspund medicii. Habar n-am...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

Cris eu tare te astept aici cu deznodamantul de la G-ul ala. si nu ma refer la un alt G decat acela de la PAI doamnelor.
te voi tine minte toata viata daca ma scoti sanatoasa la PAI.

Nu stiu cesa zic de deznodamant! Am cerut iarasi detalii pe mail (cred ca-i enervez la culme deja ) si ei imi spun intr-una ca analiza e ok ...

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui QiaoBing

am vazut ca ati vorbit si de TSH. al meu e mult sub limita. am facut investigatii, am descoperit un nodul, dar dr a zis ca nu e grav, sa il monitorizez doar. din pacate acea dr a nascut si a trebuit sa ajung la altcineva. am dat de o dr care m-a intrebat daca iau ceva care contine iod, luam Femibion de peste 6 luni. am facut rost din germania de varinata fara iod, am luat o luna si ceva si cand am repetat analizele, TSH-ul meu era si mai mic. am ajuns la alt dr care a zis ca nu am facut bine ca am renuntat la iod, asa ca am revenit la femibionul cu iod TSH-ul meu insa e din ce in ce mai jos, fara nici o explicatie. ultima data era la 0,07. toate celelalte analize de tiroida le am ok, toti dr pe care i-am intrebat au zis ca nu e nici o prob sa fac FIV in conditiile astea. ba mai mult, cand am pierdut sarcina TSH era 0,24 si nici atunci nu a dat nimeni vina pe tiroida.
asa ca dupa ce am fost la 6 dr si am auzit 7 pareri sunt mai in ceata decat la inceput

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Buna ziua,

Va recomand o consultatie la dna dr. endocrinolog Gudovan Emilia la Medsana Cotroceni sau Medical City.
Dansa mi-a descoperit tiroidita Hashimoto autoimuna si la fel TSH-ul meu scadea spre zero. Ca sa faci un FIV tiroida trebuie stabilizata.
Pe tot parcursul sarcinii am fost la dansa si m-a monitorizat pentru
hipertiroisim subclinic si hierprolactinomie. Si am reusit cu ajutorul dansei. Era prima mea sarcina obtinuta prin FIV la 40 de ani.

Eu am invatat de la un profesor din Israel care se ocupa de FIV din anii 80 ca daca tiroida nu este stabila nu poti nici macar sa ramai insarcinata. La mine asa a fost.

Va citesc de mult. dar nu am scris.
Sunt o mutanta cu 2 gene MTHFR 1298 si 677 heterozigote.
Am reusit sa am 2 gemeni sanatosi care acum au aproape 11 luni cu ajutorul doamnei dr. Uscatescu careia ii multumesc din suflet pe aceasta cale.
O sa va scriu povestea mea la un moment dat.
Sanatate multa!
Va multumesc ca existati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Buna fetele!

Eu in final am trei variante pentru tratamentul trombofiliei :
1. pagina care a trimis-o Qiao spune ca sa reduc doza la 0,6
2. mi-a raspuns si dr meu car mi-a indicat sa reduc doza la 0,6
3. am fost la dr Avram : pentru ea mthfr si mutatia 13 val34leu nu inseamna nimica. Pentru pai1 imi da clexane 0,4 (doza care se da intre 50-90 kg) din prima zi de stimulare o doza pe zi, sau innohep 0,45 tot o doza pe zi. Cu asta merg trimI apoi analize si daca permit analizele imi scoate clexanul si merg mai departe pe aspenter toata sarcina.

No ce ziceti de aceste pareri?

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Sunshine, votez pentru majoritate! 0.6 sa fie!

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

eu sunshine pt varianta 3. ce zici? nu poti analiza anti fxa in timpul stimularii?

Mergi la inceput

5ab1na, Sunshine, as merge pe 0.6 cu verificare de antiFXA. Din pacate, dr. Avram nu verifica aceasta analiza...Dansa merge pe D-dimeri.

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Citat:
citat din mesajul lui 5ab1na

eu sunshine pt varianta 3. ce zici? nu poti analiza anti fxa in timpul stimularii?

Anti-Fxa as face-o pe propria piele si sa o interpretez iarasi eu , ca d-na dr face doar d-dimeri , care zic eu ca nu is ff relevante in sarcina mica. Hai sa zicem in sarcina mare.
Plus ca antifxa eu daca fac dupa inseminare sa zicem as avea rezultatul abia la final de cm, cand poate a fost ok sau ba doza. Nu am de ales decat laboratorul Synevo.

De asta nu stiu in care aprte sa o iau.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)

MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta

Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa-m spune:

Sunshine, dr Avram tocmai de aia nu e de acord cu analiza asta, ea spune ca nu e relevanta deoarece rezultatul il ai abia dupa 10 zile si in timpul asta poti linistita sa pierzi iar sarcina. Deci e cam aiurea, atata timp cat nu primesti rezultatul pe loc. Eu te sfatuiesc ca mergi si la Clujeana pt. o eventuala opinie, la dr Nicorici, dar oricum, iti repet, mie doza care ai luat-o mi se pare f. mare. Eventual poti sa-i scrii un mail dr Uscatescu sa vezi ce zice si ea. Daca iti raspunde bine, daca nu macar ai incercat. In situatia ta trebuie sa verifici toate variantele + investigatiile de care ti-am vorbit.

Mergi la inceput