Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Musette, stai f. bine cu fluxurile, eu stau cam prost la ombilicala si cerebrala (0.79), uterinele binisor (0.45). Si eu sunt ingrijorata, desi am fost la Fundeni si dr. U. nu mi-a schimbat tratamentul (0.4 + aspenter zilnic). Ca si greutate, bebeii sunt cu cateva zile inainte, dar astea-s pure estimari... Ce sa zic, cu Dumnezeu inainte... Imi pare rau ca te chinui asa cu durerile, macar eu in afara greutatii, ma simt binisor...
Amary 21+ de
+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
balanta_tm spune:
amary, ma bucur mult sa te vad si sa aud ca a ieist bine morfofetala (tocmai te-am citit si dincolo ). Te-am strigat sapt trecuta aici si vazand ca nu zici nimic, mi-am facut fel si fel de ganduri.
Eu deja am o burtaaaaaa, si am doar 15 sapt (si ai mei au un avans de cateva zile - deh, tatal lor are 192 cm si cam 100 kg si nici eu nu-s vreo silfida)
amary09 spune:
Balanta, n-am scris ca am asteptat sa ajung si vineri la Fundeni, marele meu pitic pe creier e cu trombofilia, placenta si cheagurile de pe artere... Nu mi-a schimbat tratamentul, desi mie mi s-au parut mari rau fluxurile sub tratament... Probabil se ghideaza dupa ecografie. Acolo stateam binisor, fetita mai mica si ca varsta si ca greutate decat baiatul, dar ambii se apropiau de 450 gr la 20s, da' la cate dulciuri mananc, sa nu patesc ca Dara... Aveam aparent de toate, dar totusi pentru linistea neuronului meu, mai fac o morfo la 23s la alt dr., desi la 800ron cat costa ma doare raaaau
Cu burtica, ce sa-ti zic, eu arat cam ca la 29 s data trecuta, chiar mai lata, ca stau bebeii unul langa altul si sunt si inalta si lata in bazin...Rad singura, oare cum o sa arat peste 3 luni????
Ma bucur ca si bebeii tai sunt bine, parca ziceai ca vrei sa faci morfo mai devreme putin nu? Tin pumnii...
Amary 21+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
amary, la mine dr. U mi-a crescut tratamentul strict din cauza uterinelor, ca si noi avem un pic de avans. E foarte atenta la IR-uri asa ca fii linistita. Ale mele sunt intre 0,55 si 0,60. Inseamna ca sunteti bine daca nu a umblat la doze.
Eu astept raspuns de la ea. Din pacate nu cred ca voi mai fi in stare sa ajung nici la ea, nici in alta parte daca continui sa ma simt asa. Daca nimereste ea pe e-mail tratamentul se cheama ca am noroc, daca nu... nu.
Sunt cam necajita pe tema asta... Aveam alte planuri pentru sanatatea noastra.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
buna tuturor!
din pacate eu nu am reusit sa va prind din urma, insa vreau sa va anunt ca am ajuns joi acasa si acum ne invatam una cu cealalta... ariana este o scumpa si ne-am indragostit de ea!
anticoagulantul l-am decalat pana am ajuns la 11 seara, iar dr mi-a spus sa fiu atenta la lohii deoarece ar putea influenta cantitatea si culoarea lor. mie una mi se pare totul ok. si inca ceva... dr mi-a spus sa iau pe langa multivitamine si Ca+D3 pentru ca anticoagulantele sunt factori de predispozitie pentru osteoporoza si e bine de prevenit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
va rog sa ma treceti si pe mine pe prima pagina: mami de Ariana, nascuta pe 05 feb, 3150g, 50 cm
mami fericita de Ariana
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
balanta_tm spune:
amary, nu facem morfofetala mai devreme, ci facem un control la 18 sapt, sa vedem creierii bebelusilor si sa le faca doctora niste masuratori; daca va fi vreo suspiciune de ceva, o sa facem amnio atunci.
La morfofetala o sa mergem normal, intre 20-24 sapamani.
Mi-e greu sa fac drumuri asa lungi si dese, dar nu am de ales.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Musette, la mine vad ca la mine cu doza soc de aspenter pe care m-a tinut dr. gineco, au tot scazut rezistentele (eu aveam una mare pe o uterina). Ea o tine pe dreapta ca ajuta mult aspirina la rezistenta si am mers pe mana ei. Dar asta e pt. cine poate sa ia aspenter, din pacate, la faza asta sper c-am avut noroc (pt. ca trebuie s-o tin asa pana in sapt. 34 cu aspenter...si asta da risc pe 10 zile, nu ca clexane 12 ore).
Ultima oara bebica, pe 1 febr, avea 1500 g (era la percentila 66%), acum ma mai duc abia pe 22 sa aflu. Dar pt. prima oara, la 29 saptamani atunci, erau toate rezistentele bune, cedase in sfarsit si uterina aia la tratament.
In rest am ajuns la 12 unitati de insulina, azi scazuse la 94 glicemia (trebuie s-o duc la 90)...dar am mai avut scadere la 97 si dupa aia a urcat la loc, asa ca astept sa vad cum se prezinta.
Si mie mi-e greu sa ma duc sa-mi dea cartus de insulina la spital (astept si mult pe-acolo si acum abia mai merg de vreo saptamana), ma chinuie durerile de toate felurile, si nu am reteta sa incerc sa iau din farmacie. N-am reusit sa fac rost altfel de insulina, sa vad cand se termina asta, bine ca macar or trece zapezile. Sau sa vad daca-l primeste numai pe sot sa mi-l aduca.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
va pup pe toate si va citesc mereu sa stiu cum sunteti.
ma bucur sa vad ca sunteti bine, unele aproape de morfo de trim 2 .. altele de morfo de trim 3 .. altele de nastere. Bv fetelor, tot asa!
anul asta trebuie sa fie anul mutantelor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Fetelor, vin si eu cu vesti de la echo spital: maine dim ma interneaza, se pare ca nu prea mai are bebe lichid si vrea sa-l asculte de 2 ori/zi, in plus de ieri am o mancarime f suparatoare deasupra buricului si m-am scarpinat pana aproape de sange, cu orice m-as da, ma mananca de mor. Dr zice ca s-ar putea sa fie ceva in neregula cu transaminazele si maine dim imi face si analizele. Vineri fac 38 sapt si sunt sanse maricele sa imi faca ceza atunci, nu stiu inca nimic sigur, bebe cica are 3300 kg, Doamne-ajuta, si ca respira singur, Doamne-ajuta, ca asta era una din fricile mele
Nu stiu ce sa fac daca sa recoltez celule stem sau nu, eu si sotul nu prea suntem convinsi, s-ar putea sa fie si o buna strategie de marketing pe zona Europei, dar dr imi zise ca ea recomanda. Acuma...nu stim ce sa facem, mai avem vreo 2-3 zile sa ne hotaram...
Din spital nu am cum sa va scriu, o sa intre o prietena pe cont sau sotul sa va anunte ce si cum.
Va 37+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste