Gravidute cu tromobofilie -cap 13-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Niccostea in trimestrul 2 de sarcina daca e totul ok la eco, te poate chema la 1 luna sau chiar 6 saptamani, cand ai fi tu programata ar fi morfetala, care e cea mai concludenta, in sensul ca in perioada aceea toate organele sunt deplin formate si se vad dc sunt malformatii sau prb.

21+ cu fetita

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Nic, eu faceam eco lunar la inceput, la 4 saptamani si era ok dpdv dr. Avram, intercalam la 2 saptamani cu D-dimeri, adica sa zic azi faceam d-dimeri si restul de analize de coagulare cand inca nu eram pe clexane si peste 2 saptamani aveam eco sa-mi masoare rezistente, dupa aia iar la 2 sapt. coagulare. Deci intre 2 verificari de coagulare treceau 4 sapt. la fel si intre 2 eco. Acum fac la 2-3 saptamani.

Musette, la mine tot in saptamana 24 au inceput dureri, m-au tinut 2 saptamani continuu, apoi pauza o saptamana, dupa care cate minim 3 zile de dureri, pauza o zi, apoi cate 2 zile de dureri. In timp s-au inmultit apoi si durerile de simfiza pubiana si deasupra si inghinal, alaturi de cele de ligamente de crestere, unele de zici ca-s de ovare, unele tip menstruale, unele de zici ca-s de rinichi, alteori gen de stomac. Si pana acum, sa batem in lemn, e bine. Vorbeam cu 2 fete ca abia mai merg prin supermarket si ziceau ca ele in trim 3 n-au mai putut sa mearga deloc de dureri de burta, mai mult au stat in pat. Si fatza de mine ele n-aveau prea multe kg.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Dara, eu dureri am avut de la 4s (gen ciclu, junghiuri, toata paleta). S-au diminuat cand am inceput sa fac Progesteron injectabil. De fapt au disparut toate, mai putin niste junghiuri specifice intr-o zona anume (jos, lateral dreapta). Si ginecologul si dr U mi-au confirmat ca e zona de insertie a placentei. Nu am voie sa stau deloc pe dreapta. Daca ziua merg pana la spital, noaptea aia nu dorm si nu reactionez la Nospa. Dr. U mi-a dat Diazepam la nevoie si musai repaus, nu atat pentru durere cat pentru a nu provoca Doamne fereste alte probleme.
Din cate am inteles si de la ginecolog, la noi vascularizatia in zona e mai mare. Sunt vase mai multe care preiau de exemplu functia altora care s-au infundat sau au facut mici accidente.
Poate zic prostii dar mie asta mi s-a explicat si asta mi s-a recomandat si stau cuminte si il pandesc pe bb cand se misca ca sa ma mai linistesc.
Week-end fain burticilor!

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 24+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

nico -eu am fcut eco la 2 sau 3 saptamani, te sfatuiesc sa faci la fel sa poti urmari din scurt evoultia lui bebe si a IR-urilor

Musette- 25 de sapt

fetele, de Carpediem stie cineva ceva? a nascut cumva si am ratat eu?

Citat:
citat din mesajul lui niccostea

Dragelor, voi la cat timp faceti ecografiile?
Am vb azi cu dna Avram si m-a intrebat cand am urmatoarea eco, i-am spus ca pe 5 martie si mi-a spus ca e tarziu. Cat de des ar trebui sa merg la eco?
(o sa imi analizeze si Factor XIII si gena PAI, vedem ce bazaconii mai ies si de acolo...)

17+
MTHFR - A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Musette, alea de trimestrul I fusera si la mine alte dureri. Ziceam in sensul de linistire, nu te pun eu sa te misti, D-ne fereste, la mine durerile nu au trecut cu progesteron.

Danezza
, n-am vazut sa fi nascut Carpediem.

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Fetele, noi tot 2 in 1, n-am mai apucat sa scriu. Marti mergem iar la spital la echo si vedem ce zice dr cand stabilim ceza, la sf sapt viitoare sau sapt urmatoare, miercuri fac 38 sapt. Cel mic e vioi, imi rupe coasta stanga

Dana, voi ce faceti? Papa la san cea mica? Se satura? Fetele de la odisee te-au sfatuit bine, sa insisti si sa nu-i dai lapte praf, sa=i dai san mereu, ca asa creste si productia de laptic si o sa se sature si ea.

Raluca, Suzie, voi si puiutii vostri ce faceti? Poate mai intrati si ne mai povestiti si noua una, alta, poate si o poza, doua

Pup restul fetelor!

37+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Carpediem, noi facem destul de bine, am un copilas foarte cuminte, ne mai luptam cu durerile de burtica si cu mancatul de la san, dar incet incet le rezolvam pe toate.

MTHFR C677T Homozigot
Mami de Vlad, 01.02.2012

Mergi la inceput

Buna fetelor. Am revenit de la IR-uri. Suntem in usoara scadere din punct de vedere al fluxurilor, mai putin cerebrala medie care tot creste cate un pic. Acum a ajuns la 0,66. Medicul meu zice ca e ok, in schimb este foarte ingrijorat de tipologia durerilor pe care le am. Mi-a confirmat si el ca sunt dureri de tip vascular si este pentru prima oara cand il vad rezervat.
Am adus vorba de nastere si mi-a sugerat cumva sa am rabdare sa ajungem intai acolo...
In rest suntem ok... Avem 764g si 138 batai fetale per minut. Lichidul e normal si placenta la fel. Nu sunt vizibile decolari sau hematoame.
Va pup.

Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)

Mergi la inceput

Adica problema sunt durerile din dreapta? Vezi ca o prietena de-a mea a cautat de-a innebunit pe la eco si medici si avea o bula de aer mai mare prinsa in colon, de sarcina, ca o durea numai pe dreapta si pana la urma a stat cu junghi asa toata sarcina. Dar greu de tot s-au prins.
Dar ombilicala pare sa se incadreze in valorile alea de pe prima pagina mi s-a parut mie.
Si la mine a vb prima oara despre nastere dr abia prin saptamana 29.

31+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

dara, intr-adevar cerebrala medie se incadreaza in grafic. Dilema era de ce eu cresc doza si ea creste constant.
Cu durerile nu ma mai caut. Mersul pana la eco o data la 2 saptamani este un adevarat cosmar. Eu abia ajung din dormitor la bucatarie... Iau de bun ce mi-au spus dr. U si ginecologul, stau cuminte si ma rog.
Merci mult.
Voi cum sunteti? Cat de mare e fetita?

Mergi la inceput